• AUTO

    Αυτοκίνητα: Αυξήθηκαν κατά 19% οι πωλήσεις στην Ευρώπη τον Ιούνιο

    • Bloomberg
    Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα - Ευρώπη: Μεγάλη άνοδος για τις διαδικτυακές πωλήσεις μεταχειρισμένων αυτοκινήτων


    Αυξήθηκαν κατά 19% τον Ιούνιο οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη, καθώς η αυξανόμενη ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και η ενισχυμένη προσφορά ανταλλακτικών, τροφοδότησαν έναν 11ο συνεχόμενο μήνα ανάπτυξης.

    Ειδικότερα, οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων αυξήθηκαν σε 1,27 εκατομμύρια οχήματα, όπως ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων.

    Οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία αυξήθηκαν κατά 55%, ενώ οι παραδόσεις αυτοκινήτων ντίζελ μειώθηκαν κατά 10%.

    Οι αγοραστές στη Γερμανία καταχώρησαν 52.988 πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα τον Ιούνιο, τα περισσότερα στην Ευρώπη, σημειώνοντας αύξηση στις πωλήσεις κατά 64% από τον ίδιο μήνα πέρυσι.

    Παράλληλα, η Γαλλία συνέβαλε στην ανάπτυξη των EV με 33.280 πωλήσεις, ενώ η Ολλανδία κατέγραψε 13.892 αυτοκίνητα με μπαταρία.

    Συμπεριλαμβανομένων όλων των τύπων καυσίμων, η Volkswagen AG πούλησε τα περισσότερα επιβατικά αυτοκίνητα στην περιοχή, καταγράφοντας 325.612 παραδόσεις, αύξηση κατά 27% από πέρυσι, ενώ οι πωλήσεις της Stellantis NV μειώθηκαν κατά 2,5% στις 210.495.

    Όσον αφορά την Tesla, η οποία σχεδιάζει να επεκτείνει την παραγωγική της ικανότητα στο εργοστάσιό της στη Γερμανία, πούλησε 47.606 οχήματα, ξεπερνώντας τις τοπικές μάρκες Fiat και Citroën και υπερδιπλασιάζοντας τις ταξινομήσεις σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

    Την ίδια στιγμή, οι αυτοκινητοβιομηχανίες εξακολουθούν να επεξεργάζονται νέες παραγγελίες, καθώς οι μακροχρόνιες ελλείψεις σε κρίσιμα εξαρτήματα όπως οι ημιαγωγοί έχουν μειωθεί.

    Ωστόσο, οι προοπτικές δεν είναι και τόσο ευοίωνες, με τους ειδικούς να επισημαίνουν πως τα εμπόδια της εφοδιαστικής αλυσίδας θα μπορούσαν να επιστρέψουν, εν μέσω της αυξανόμενης ζήτησης για EV.

    Παράλληλα, οι καταναλωτές ενδέχεται να περικόψουν τις δαπάνες, λόγω του υψηλότερου κόστους ζωής και της επιβράδυνσης της παγκόσμιας ανάπτυξης, δημιουργώντας διάφορα προβλήματα στις αυτοκινητοβιομηχανίες.

    Διαβάστε επίσης: 

    ΕΛΓΕΚΑ: Προς υποχρεωτική δημόσια πρόταση και έξοδο από το Χ.Α.

    Αυξήθηκε η κρουαζιέρα κατά 57,31% στη Ρόδο – Κατέπλευσαν στο 6μηνο 140 κρουαζιερόπλοια

    Το 2024 θα λειτουργήσει το «Ξενία» στη Χίο από τον όμιλο Τσάκου



    ΣΧΟΛΙΑ