• Business

    Αυτή είναι η νέα στρατηγική της Intralot μετά την έκδοση του ομολογιακού δανείου

    Aντὠνης Kεραστάρης Intralot

    Αντώνης Κεραστάρης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιntralot


    Έτοιμος να υλοποιήσει την στρατηγική της Intralot εμφανίζεται ο επικεφαλής της εταιρίας Αντώνης Κεραστάρης μετά την επιτυχή τιμολόγηση της προσφοράς ομολογιών ύψους 250 εκατ. ευρώ, 6,750%, με λήξη το 2021. Όπως επισημαίνει ο ίδιος η εξέλιξη αυτή θα δώσει σημαντική ώθηση για την επιτυχή υλοποίηση της στρατηγικής ανάπτυξης μας, η οποία βασίζεται σε δύο πυλώνες, ένα ενισχυμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων και υπηρεσιών, και μια σειρά στρατηγικών συνεργασιών σε όλον τον κόσμο”.

    Τα ομόλογα πρόκειται να εκδοθούν από την εμμέσως ελεγχόμενη θυγατρική της, την INTRALOT Capital Luxembourg S.A., ανώνυμη εταιρεία που λειτουργεί σύμφωνα το δίκαιο του Λουξεμβούργου. Όπως αναφέρει η εταιρεία – που αποτελεί ηγέτιδα δύναμη στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών, τόσο ως προμηθευτής λύσεων, όσο και ως διοργανωτής τυχερών παιχνιδιών παγκοσμίως – διεθνείς επενδυτές και επενδυτικά κεφάλαια από την Ευρώπη και την Β. Αμερική επένδυσαν στις Ομολογίες.

    Οι Ομολογίες προσφέρθηκαν σε τιμή έκδοσης 100,000%, και είναι εγγυημένες από την INTRALOT Α.Ε. (η «Μητρική Εγγυήτρια»), την INTRALOT Global Securities B.V. (άμεση μητρική εταιρεία του Εκδότη) και ορισμένες έμμεσες θυγατρικές της INTRALOT Α.Ε.

    Οι Ομολογίες αναμένεται να εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην αγορά Euro MTF του Χρηματιστηρίου του Λουξεμβούργου.

    Κατόπιν της απελευθέρωσης των εσόδων από την μεσεγγύηση κατά την ικανοποίηση ορισμένων προϋποθέσεων της χρηματοδότησης, τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν, μαζί με ταμειακά διαθέσιμα, για την αποπληρωμή των εναπομεινασών Ομολογιών ποσού 276,7 εκατ. ευρώ, 9,750%, λήξεως 2018 (οι «Ομολογίες»).

    Η Πρόταση Επαναγοράς αναμένεται να λήξει στις 23 Σεπτεμβρίου 2016 (εκτός αν παραταθεί), και σε περίπτωση που απομείνουν Ομολογίες λήξεως 2018 μετά το κλείσιμο της Πρότασης Επαναγοράς, θα εξαγοραστούν πλήρως σύμφωνα με τις διατάξεις περί εξόφλησης της σχετικής σύμβασης.

    Ο κ. Αντώνιος Κεραστάρης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTRALOT, δήλωσε:

    “Η θερμή υποδοχή των ομολογιών που προσφέραμε αποτελεί ισχυρή αναγνώριση των διεθνών αγορών για τις επιτυχίες και τις προοπτικές της ΙNTRALOT. Σήμερα πετύχαμε την έκδοση ομολογιών ύψους 250 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 6,750% για την αναχρηματοδότηση υφισταμένων ομολογιών με επιτόκιο 9,750% μειώνοντας δραματικά το κόστος δανεισμού και επιβεβαιώσαμε την πιστοληπτικής αξιολόγηση της INTRALOT από τους διεθνείς οίκους.

    Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το υψηλό επίπεδο των επενδυτών που συμμετείχαν στην έκδοση και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη προς την εταιρεία μας.

    Αυτή η εξέλιξη θα μας δώσει σημαντική ώθηση για την επιτυχή υλοποίηση της στρατηγικής ανάπτυξης μας, η οποία βασίζεται σε δύο πυλώνες, ένα ενισχυμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων και υπηρεσιών, και μια σειρά στρατηγικών συνεργασιών σε όλον τον κόσμο”.



    ΣΧΟΛΙΑ