• Business

    Αυτές είναι οι πέντε ειδήσεις που πρέπει να ξέρετε πριν ανοίξουν οι αγορές!


    Καλημέρα σας. Αυτές είναι πέντε χρήσιμες ειδήσεις που πρέπει να ξέρετε πριν ανοίξουν οι αγορές!

    -Για καλή έκβαση των διαπραγματεύσεων μιλά υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης, μεταδίδοντας μια εικόνα σχετικής αισιοδοξίας για την άμεση ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων. Πηγή του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει άλλωστε πως το βράδυ της Δευτέρας εστάλη νέο κείμενο από την ελληνική πλευρά στους επικεφαλής των δανειστών, χωρίς να είναι γνωστό εάν έχει έρθει μέχρι τώρα απαντητική επιστολή στις νέες προτάσεις. Σε ότι αφορά το ΕΚΑΣ, σε τηλεδιάσκεψη που έγινε νωρίτερα οι δυο πλευρές κατέληξαν στο ότι το κενό από την μη πληρωμή των αναδρομικών δεν θα καλυφθεί από το πλεόνασμα.

    -Μπαράζ νέων φόρων και επιβαρύνσεων περιμένει από σήμερα τους φορολογούμενους. Στο πλαίσιο της εισπρακτικής επίθεσης που εξαπολύει η κυβέρνηση θα φορολογηθούν με επιπλέον φόρους τα περισσότερα είδη ευρείας κατανάλωσης, ενώ εκτός από την έμμεση φορολογία θα υπάρξει και αφαίρεση εισοδήματος από την άμεση φορολογία λόγω της αύξησης της παρακράτησης του φόρου εισοδήματος.

    -Προβάδισμα της τάξης του 3% εμφανίζεται να έχει το Brexit, σύμφωνα με δύο νέες δημοσκοπήσεις, οι οποίες δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα από την εταιρεία ICM, αιφνιδιάζοντας τους επενδυτές και οδηγώντας σε πτώση τη στερλίνα. Τηλεφωνική δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Guardian έδειξε ότι το 45% των ψηφοφόρων τάσσεται υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ το 42% θα ψηφίσει υπέρ της παραμονής. Σε άλλη δημοσκόπηση, που έγινε μέσω του διαδικτύου από την ίδια εταιρεία, το Brexit εμφανίζεται να προηγείται με 47%, έναντι 44% της παραμονής στην Ε.Ε.

    -Την ώρα που η κυβέρνηση… ευαγγελίζεται την ανάπτυξη, τα «λουκέτα» στην αγορά πέφτουν «βροχή». Xθες, έγινε γνωστό ότι κλείνει οριστικά το ξενοδοχείο «Athens Ledra» λόγω οικονομικών δυσχερειών της διαχειρίστριας και ιδιοκτήτριας εταιρείας ΑΣΤΥ ΑΕ του ομίλου Παρασκευαΐδη, ενώ το δεύτερο «κανόνι»-σοκ έρχεται από την εταιρεία «Πυρσός Security», που δραστηριοποιείται στον τομέα της φύλαξης και η οποία αποφάσισε να «κατεβάσει ρολά», οδηγώντας στην ανεργία περίπου 700 άτομα.

    -‘Eκπτωση στα τιμολόγια ύψους 15% θα παρέχει στους συνεπείς καταναλωτές από την 1η Ιουλίου η ΔΕΗ, σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Εμμανουήλ Παναγιωτάκη. Η έκπτωση αφορά τους καταναλωτές που πληρώνουν τους λογαριασμούς τους εμπρόθεσμα αλλά και αυτούς που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα διακανονισμού οφειλών που υλοποιεί η ΔΕΗ από την 1η Απριλίου. Προϋπόθεση είναι οι καταναλωτές να καταβάλουν κανονικά τις δόσεις που προκύπτουν από τον διακανονισμό.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/dim-mantzounis-h-alpha-bank-epestrepse-stin-kerdoforia/49885

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/epiveveosi-mononews-i-kivernisi-apanta-me-katholiki-apagorefsi-simmetochis-voulefton-se-exochories/49821

     



    ΣΧΟΛΙΑ