• Business

    Α.Φράγκου: Σημαντικά έσοδα φέρνουν οι χρονοναυλώσεις των δεξαμενοπλοίων της

    Αγγελική Φράγκου (Navios Partners_

    Αγγελική Φράγκου. Πρόεδρος και Διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Maritime Holdings Inc


    Με βελτιωμένους όρους έχει “κλειδώσει” χρονοναυλώσεις για τρία δεξαμενόπλοια η εταιρία Navios Maritime Acquisition, ιδιοκτησίας της Αγγελικής Φράγκου. Η εισηγμένη στη Νέα Υόρκη ναυτιλιακή εταιρία Navios Acquisition πέτυχε για ένα δεξαμενόπλοιο παράταση για 18 μήνες και δύο παρατάσεις για ένα έτος, με αύξηση τιμών κατά 14% από τις υπάρχουσες προσφορές, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας. Η μεγαλύτερη συμφωνία χρονοναύλωσης, προβλέπει το Nave Equator δυναμικότητας 50.000-dwt (κατασκευή του 2009)σταθερό για 18 μήνες με 17.000 δολάρια ανά ημέρα.

    Εκπρόσωπος της Navios Acquisition υποστηρίζει ότι το πλοίο θα δημιουργήσει λειτουργικά κέρδη 5,5 εκατ. δολάρια προερχόμενα από τη σύμβαση.

    Το Nave Τιτάν και Nave Orion (κατασκευάστηκαν το 2013) έχουν δει τις μισθώσεις τους να επεκτείνονται για ένα χρόνο.

    Οι συγκεκριμένες χρονομισθώσεις θα συμβάλουν με λειτουργικά κέρδη 6 εκατ. δολάρια, δεδομένου ότι η ημερήσια χρέωση φθάνει τα 15.306 δολάρια και 14.813 δολάρια ανά ημέρα.

    NaviosNYSEGTweb-23512

    Η Navios Acquisition, η οποία μόλις έχει “ρίξει” δυο δεξαμενόπλοια, διαθέτει ένα στόλο από περίπου 40 σκάφη σε όλους τους τομείς του αργού πετρελαίου και των προϊόντων του.

    Εν τω μεταξύ, η ακύρωση της αμφιλεγόμενης δανειακής συμφωνίας της Navios Maritime Holdings της Αγγελικής Φράγκου με τη θυγατρική της Navios Maritime Acquisition οδήγησε στα ύψη τις μετοχές και των δύο εταιριών.

    Υπό την απειλή της δικαστικής προσφυγής μετόχων κατά της συμφωνίας, τα διοικητικά συμβούλια και των δύο εταιριών προχώρησαν στην ακύρωση του δανείου ύψους 50 εκατ. δολαρίων, της θυγατρικής προς τη Navios Holdings. Οι αναλυτές επικρότησαν άμεσα την απόφαση των δύο εταιριών να υποχωρήσουν σε ένα τόσο σημαντικό θέμα, που θορύβησε τους μετόχους τους.

    Σε πρόσφατη συνεδρίαση οι τίτλοι και των δύο εταιριών στο αμερικανικό χρηματιστήριο κινήθηκαν έντονα ανοδικά.

    navios_

    Ο Michael Webber αναλυτής της Wells Fargo επισημαίνει ότι η υπαναχώρηση της εταιρίας στο θέμα του δανείου μείωσε την ανησυχία για την Navios Acquisition.

    “Πρόκειται για ένα περίεργο ζήτημα, κατά τη γνώμη μας, καθώς σε περιπτώσεις αρνητικής ψυχολογίας των επενδυτών είναι δύσκολο να αντιστραφεί το κλίμα. Ωστόσο, η κίνηση της διοίκησης της εταιρίας να μην προχωρήσει τελικά στο δανεισμό ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση.”

    “Κάλλιο αργά παρά ποτέ” αναφέρει ο Benjamin Nolan της Stifel σχετικά με την απόφαση της εταιρίας. “Παρά το γεγονός ότι η υγεία της μητρικής εταιρίας παραμένει ένα εμφανές πρόβλημα, τουλάχιστον το ενδεχόμενο μόλυνσης έχει εξαληφθεί και πιστεύουμε ότι οι μετοχές των εισηγμένων θα πρέπει να διαπραγματεύονται πλέον στα ίδια επίπεδα με αυτά των άλλων ομοειδών εταιριών, δηλαδή υψηλότερα”, τονίζει ο αναλυτής.

    Οι μετοχές της Navios Acquisition ενισχύθηκαν κατά 10,61%, στα 1,98 δολάρια ενώ της μητρικής Navios Holdings σε ποσοστό 6,11 %, στα 1,39 δολάρια.



    ΣΧΟΛΙΑ