• Business

    Άδωνις Γεωργιάδης: Επιταχύνθηκαν οι επενδύσεις λόγω πανδημίας-Η ύφεση μικρότερη των εκτιμήσεων

    Άδωνις Γεωργιάδης


    Την αισιοδοξία ότι η ύφεση φέτος θα είναι μικρότερη των εκτιμήσεων εξέφρασε ο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο Delphi Forum, τονίζοντας ότι αυτό αποδεικνύεται από την πορεία του πρώτου τριμήνου.

    “Η ύφεση 0,9% στο πρώτο τρίμηνο, ήταν πολύ καλύτερη επίδοση από τις προβλέψεις που έκαναν λόγο για 3,6% στο πρώτο τρίμηνο. Το ΚΕΠΕ προβλέπει ύφεση 5,1-7,6% για το σύνολο του 2020 και οι εκτιμήσεις του ΚΕΠΕ είναι ακριβείς την τελευταία δεκαετία” σημείωσε.

    Επίσης τόνισε ότι τις «επόμενες εβδομάδες όλες οι επενδύσεις που συζητιούνται εδώ και χρόνια θα ξεκινήσουν και ούτε μια επένδυση που ήταν έτοιμη να ξεκινήσει δεν ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας. Αντίθετα, η πανδημία βοήθησε στο να επιταχυνθούν οι επενδύσεις και πολλοί που ήθελαν να προχωρήσουν γρηγορότερα» σημείωσε.

    “Παρά την πανδημία μεγάλες επενδύσεις όπως το Ελληνικό, η Κασσιόπη και το Kilada Hills είναι έτοιμες να ξεκινήσουν. Παράλληλα οι μεγάλες επενδύσεις στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας προχωράνε κανονικά”, σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.  Το ίδιο και η συμφωνία εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας μέσω της ΟΝΕΧ, που όπως είπε βρίσκεται στην τελική ευθεία.

    Κανείς δεν ξέρει πώς θα εξελιχθεί η πανδημία σημείωσε, και υπάρχει αρκετή αβεβαιότητα, καθώς δεν ξέρουμε πώς θα επηρεαστούν οι επόμενοι μήνες.

     



    ΣΧΟΛΙΑ