• Business

    Abercrombie & Fitch: Άλμα 20% στις πωλήσεις τριμήνου – Ανεβάζει τον πήχη για το έτος

    • NewsRoom

    Fran Horowitz, CEO Abercrombie & Fitch, Πηγή: Linkedin


    Άνοδο 20% στις πωλήσεις τριμήνου, άνω των εκτιμήσεων, έφερε τo ισχυρό άνοιγμα της σεζόν με τις αγορές των σχολικών ειδών και την ανάπτυξη τόσο της ομώνυμης επωνυμίας της Abercrombie & Fitch, όσο και της Hollister.

    Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του τριμήνου, η Abercrombie είδε τις πωλήσεις της να αυξάνονται στα 548 εκατομμύρια δολάρια και τα έσοδα της Hollister να αυξάνονται κατά 11% στα 509 εκατομμύρια δολάρια.

    Οι πωλήσεις στα ίδια καταστήματα αυξήθηκαν κατά 16% και στις δύο μάρκες.

    Τα έσοδα ανήλθαν σε 1,06 δισεκατομμύρια δολάρια, έναντι των αναμενομένων 981 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Η αναμενόμενη άνοδος, σύμφωνα με τους αναλυτές, οφείλεται στο υψηλό ποσοστό μικτού κέρδους, το χαμηλότερο κόστος μεταφοράς και τις υψηλότερες τιμές πώλησης.

    Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας για την τρίμηνη περίοδο που έληξε στις 28 Οκτωβρίου ήταν 96,2 εκατομμύρια δολάρια ή 1,83 δολάρια ανά μετοχή, σε σύγκριση με ζημιά 2,21 εκατομμυρίων δολαρίων, ή 4 σεντς ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα.

    Την ίδια στιγμή, η εταιρεία, η οποία έχει παρουσιάσει ανάκαμψη -μετά από χρόνια στασιμότητας- αναθεώρησε και πάλι τις προβλέψεις της προς τα πάνω, καθώς συνεχίζει να μην αγγίζεται ουσιαστικά από τη συνολική επιβράδυνση στη βιομηχανία ένδυσης.

    Εκτόξευση μετοχής

    Ωστόσο, οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν περισσότερο από 5% σήμερα στις προκαταρκτικές συναλλαγές.

    Σημειώνεται ότι η μετοχή της Abercrombie εκτινάχθηκε στα ύψη φέτος καθώς η αναδιοργάνωση της εταιρείας συνεχίζει να αποδίδει καρπούς. ‘Εχει παρουσιάσει άνοδο 215% σε ετήσια βάση.

    Για την εορταστική περίοδο, η Abercrombie αναμένει αύξηση των καθαρών πωλήσεων σε σχέση με πέρσι, κάτι που ευθυγραμμίζεται με την ανάπτυξη 11,6% που αναμένουν οι αναλυτές, σύμφωνα με την LSEG.

    Αναμένει ακόμη το λειτουργικό της περιθώριο να κυμαίνεται από 12% έως 14%, σε σύγκριση με 7,7% την περσινή περίοδο και πάνω από τις προσδοκίες 11,3%, σύμφωνα με το StreetAccount.

    Όσον αφορά ολόκληρο το έτος, η εταιρεία αναμένει ότι οι καθαρές πωλήσεις θα αυξηθούν μεταξύ 12% και 14%, από την προηγούμενη εκτίμηση περίπου 10% και πριν από την αύξηση 10,8% που ανέμεναν οι αναλυτές.

    Προβλέπει λειτουργικό περιθώριο περίπου 10%, από το προηγούμενο εύρος της από 8% έως 9%, το οποίο ανέμεναν οι αναλυτές, σύμφωνα με το StreetAccount.

    Η αναμενόμενη αύξηση οφείλεται στο χαμηλότερο κόστος μεταφοράς και πρώτων υλών, υποστηρίζουν οι αναλυτές.

    Fran Horowitz: Ευοίωνες οι προβλέψεις

    «Τα ισχυρά μας αποτελέσματα γ’ τριμήνου, με τις καθαρές πωλήσεις και το λειτουργικό περιθώριο να υπερβαίνουν κατά πολύ τις προσδοκίες μας, αποδεικνύουν τη δυναμική της εταιρείας μας, που λειτουργεί με ένα παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο», δήλωσε η CEO, Fran Horowitz.

    «Εισερχόμενοι στη σημαντική εορταστική περίοδο, τα οικονομικά αποτελέσματα του 2023 μας δίνουν τη σιγουριά ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας και να οδηγηθούμε σε κερδοφόρα ανάπτυξη.

    Ως εκ τούτου, αναθεωρούμε τις προοπτικές προς τα επάνω για ολόκληρο το έτος, τόσο για την αύξηση των καθαρών πωλήσεων όσο και για το λειτουργικό περιθώριο», συμπλήρωσε.

    Υπενθυμίζεται ότι για χρόνια, στα τέλη της δεκαετίας του ’90 και στις αρχές του 2000, η Abercrombie ήταν πασίγνωστή για τα μπλουζάκια και τα τζιν της, τα οποία κάποια στιγμή δημιούργησαν επικριτές που κατηγόρησαν την εταιρεία για ρατσισμό.

    Τότε άρχισαν να συσσωρεύονται μηνύσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας υπόθεσης του Ανωτάτου Δικαστηρίου που έκρινε ότι αποτελεί διάκριση σε βάρος μιας μουσουλμάνας που φορούσε μαντίλα στην συνέντευξή της για δουλειά.

    Μετά από χρόνια παρακμής, αφού η “αυτοκρατορία” κατέρρευσε, η εταιρεία αναπτύσσεται ξανά με σταθερούς ρυθμούς.

    Από τότε που η Horowitz ανέλαβε τη θέση της Διευθύνοντος Συμβούλου, η Abercrombie μετατράπηκε στον αποκλειστικό προμηθευτή μιας ποικιλίας προϊόντων που συνεχίζει να έχει απήχηση στους καταναλωτές.

    Διαβάστε επίσης: 

    OpenΑΙ: Επιστολή «κόλαφος» υπαλλήλων προς ΔΣ – «Φέρτε πίσω τον Άλτμαν ή παραιτούμαστε»

    Best Buy: Πτώση 4% για τη μετοχή λόγω χαμηλότερων κερδών για το γ τρίμηνο

    Κιμ Καρντάσιαν: Ποια είναι η πρώτη εξαγορά της επενδυτικής της εταιρείας



    ΣΧΟΛΙΑ