• Ναυτιλία

    Α. Φράγκου: Η νέα συμφωνία της Navios Acquisition και η ένεση ρευστότητας

    Αγγελική Φράγκου Navios ναυτιλία

    Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής Navios Maritime Holdings


    Σε μία συμφέρουσα κίνηση πώλησης και αναχρηματοδότησης πέντε πλοίων της προχώρησε η Navios Maritime Acquisition Corporation, συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου, εξασφαλίζοντας την αναχρηματοδότηση δανείου ύψους 82,4 εκατ. δολαρίων.

    Συγκεκριμένα, η ναυτιλιακή ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε μία συναλλαγή sale and leaseback συνολικού ύψους 103,2 εκατ. δολαρίων, για τρία τάνκερ MR2 και δύο τάνκερ LR1 του στόλου της.

    Με τα νέα κεφάλαια θα προχωρήσει στην αποπληρωμή 28 τριμηνιαίων δόσεων αξίας 2,3 εκατ. δολαρίων έκαστη συν επιτόκιο LIBOR συν 350 μονάδες βάσης ετησίως. Η Navios Acquisition θα έχει την υποχρέωση να εξαγοράσει και πάλι τα πλοία στο τέλος του έβδομου έτους έναντι 39,7 εκατ. δολαρίων.

    Η εταιρεία, δεν έχει άλλες λήξεις πιστωτικών διευκολύνσεων για τους επόμενους 14 μήνες.

    Η Navios Maritime Acquisition εμφάνισε το 2018 έσοδα 187,9 εκατ. δολαρίων και προσαρμοσμένα EBITDA 56,8 εκατ. δολ. Στο τέταρτο τρίμηνο τα έσοδα της διαμορφώθηκαν στα 58,7 εκατ. δολ. και τα προσαρμοσμένα EBITDA στα 20,9 εκατ. δολάρια. Παράλληλα, ανακοίνωσε για το τέταρτο τρίμηνο της παρελθούσας χρήσης μέρισμα 0,30 δολ. ανά μετοχή.

    Κατά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2018, η κα Φράγκου, CEO της εταιρείας, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι τιμές των ναύλων βελτιώθηκαν σημαντικά κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2018. Παρά το γεγονός ότι έκτοτε τα ναύλα στα VLCC έχουν υποχωρήσει, οι τιμές τους τον Ιανουάριο του 2019 παρέμειναν κατά τρεις φορές υψηλότερες σε σχέση με τις αντίστοιχες του Ιανουαρίου του 2018.

    navios frangou

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Σημαντικά κέρδη για τη μετοχή της Diamond S των Μαρινάκη-Ross. Ποια είναι η τιμή στόχος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:   Γ. Αγγελικούσης: Πούλησε τάνκερ 20ετίας σε συμφέρουσα τιμή

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Ν. Τσάκος: Η πρωτοποριακή κίνηση της Tsakos Columbia Shipmanagement

     



    ΣΧΟΛΙΑ