• Business

    H Wind κερδίζει το στοίχημα των διεθνών αγορών. Ζητάει 250 εκ ευρώ

    Νάσος Ζαρκαλής. CEO WIND

    Νάσος Ζαρκαλής CEO WIND


    Σε έκδοση ομολόγου της τάξεως των 250 εκατομμυρίων ευρώ προχωρά η Wind Hellas, προκειμένου αφενός να αποπληρώσει παλαιότερα ομόλογα ύψους 175 εκατομμυρίων ευρώ, και αφετέρου να χρηματοδοτήσει τα αναπτυξιακά της σχέδια και να ενισχύσει τον ισολογισμό της και τη θέση της στην ελληνική αγορά.

    Όπως ανακοινώθηκε, η Crystal Almond (μητρική εταιρεία της Wind Hellas) θα προχωρήσει στην έκδοση ομολογιών πενταετούς διάρκειας ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ. Ανάδοχοι της ομολογιακής έκδοσης είναι η JP Morgan και η Citi, όπως έγραφε και χθες το mononews.gr.

    Σύμφωνα με τις πηγές της αγοράς, η εταιρεία εξέταζε το ενδεχόμενο αυτό εδώ και κάποιο διάστημα και βρισκόταν σε αναζήτηση του κατάλληλου χρονικού περιθωρίου προκειμένου να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση. Πρόκειται αναμφίβολα για μια θαρραλέα απόφαση, η οποία και πάρθηκε στη βάση των ισχυρών αποτελεσμάτων της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας για το 2016 και της επιστροφής της σε λειτουργική κερδοφορία και ανάπτυξη.

    Πρόκειται άλλωστε για την πρώτη απόπειρα της Wind Hellas να ξαναβγεί στις αγορές από τότε που οι ομολογιούχοι της «κάηκαν» από την αναδιάρθρωση που έγινε προ εξαετίας, κάτι που όπως φαίνεται ανήκει πλέον στο παρελθόν, με την ελληνική εταιρεία να ανακτά και πάλι την αξιοπιστία της και την αυτοπεποίθησή της. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό πως μολονότι οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για μία έκδοση ομολόγου ύψους 175 εκατομμυρίων ευρώ, η Wind Hellas αποφάσισε να ανεβάσει την αξία του εκδιδόμενου ομολόγου στα 250 εκατομμύρια ευρώ, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στο αναπτυξιακό της σχέδιο για την ενίσχυση της θέσης της στην εγχώρια αγορά.

    Σημειώνεται ότι αντίστοιχες σκέψεις υπήρχαν στην εταιρεία και το καλοκαίρι του 2014, όμως λίγο αργότερα σημειώθηκε μεγάλη μεταβλητότητα στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων υψηλών αποδόσεων και επανήλθαν οι ανησυχίες για τη μακροοικονομική κατάσταση της Ελλάδας, ενώ ένα χρόνο αργότερα ήρθαν τα capital controls στη χώρα μας, με αποτέλεσμα τα σχέδια για έξοδο στις αγορές να μπουν στο «συρτάρι» για να ξαναβγούν σήμερα, σε μία περίοδο πολύ πιο ευνοϊκή και σταθερή για τη Wind Hellas, αλλά και για τον τηλεπικοινωνιακό κλάδο.

    Αυτή τη στιγμή το προφίλ της εταιρείας είναι τέτοιο που της επιτρέπει να αισιοδοξεί για την κάλυψη του ομολόγου των 250 εκατομμυρίων ευρώ, ακολουθώντας την πορεία και αρκετών άλλων ελληνικών επιχειρήσεων που τα τελευταία χρόνια έχουν στραφεί στις διεθνείς αγορές για να εξασφαλίσουν την απαραίτητη χρηματοδότηση, με αξιοσημείωτη επιτυχία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί δεν προχωράει η εξυγίανση της «Μπάμπης Βωβός»;

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τελειώνει η κλεψύδρα! Στάση πληρωμών και κραχ στα ασφαλιστικά ταμεία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλος διαγωνισμός του mononews.gr με 5 δωροεπιταγές από τα Attica συνολικής αξίας 1000 ευρώ 



    ΣΧΟΛΙΑ