• Business

    «8 ΓΥΝΑΙΚΕΣ»: Όταν το γάλα γίνεται… γυναικεία υπόθεση

    • NewsRoom


    Ένα γάλα που προέρχεται από 6 μόλις επιλεγμένες φάρμες και από συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή αλλάζει τον τρόπο που βλέπαμε το φρέσκο γάλα. Πρόκειται για το γάλα «8 ΓΥΝΑΙΚΕΣ», που παράγεται και συλλέγεται στο Γυναικόκαστρο του Νομού Κιλκίς, μια περιοχή γνωστή για την κτηνοτροφική της, και όχι μόνο, ιστορία. Όπως δηλώνει και το όνομά του, το «8 ΓΥΝΑΙΚΕΣ» παράγεται από μια ομάδα οκτώ γυναικών, έξι από τις οποίες προέρχονται από οικογένειες με μακριά παράδοση στην αγελαδοτροφία και δύο από άλλους επιχειρηματικούς κλάδους.

    Η ιδέα είχε η αγελαδοτρόφος Σύλβια Σαμολαδά, η οποία και την παρουσίασε, πριν από περίπου 7 μήνες, στις συναδέλφους της Αντιγόνη Κουτρούτσου, Λαμπρινή Τσομπανίδου, Κούλα Ιορδανίδου, Κρυσταλία Σαράντη και Χριστίνα Σπύρου. Στην πορεία, εντάχθηκαν στο εγχείρημα και δύο γυναίκες επιχειρηματίες, η Δέσποινα Βουδούρη και η Ερασμία Παπαδοπούλου, αλλά και η Μαίρη Χατζάκου, διευθύνουσα σύμβουλος της ΜΕΒΓΑΛ, η οποία έδωσε τη δυνατότητα στην ΙΚΕ «Οκτώ Γυναίκες» να βρουν, μέσω της γνωστής γαλακτοβιομηχανίας, τον δρόμο για τα ράφια των σουπερμάρκετ, αρχής γενομένης από την περασμένη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου. Αυτό κατέστη δυνατό χάρη στη σχετική συμφωνία συνεργασίας που σύναψε η ΙΚΕ που σύστησαν οι οκτώ γυναίκες με τη ΜΕΒΓΑΛ, στο πλαίσιο της οποίας η γαλακτοβιομηχανία συγκεντρώνει σε ιδιαίτερα βυτία το γάλα, το παστεριώνει, το συσκευάζει και το διαθέτει στην αγορά.

    Στην παρούσα φάση, οι έξι φάρμες παραδίδουν καθημερινά περίπου 1 τόνο γάλα, το οποίο αφού υποστεί την απαραίτητη επεξεργασία, κάτω από αυστηρούς ελέγχου, όπως σημειώνεται, καταλήγει στο ράφι, μέσα σε διάφανες φιάλες. Το γάλα «8 ΓΥΝΑΙΚΕΣ» έχει ήδη τοποθετηθεί στα ράφια των αλυσίδων Σκλαβενίτης, My Market, Γαλαξίας και ok Anytime και έπεται συνέχεια.

    Το δελτίο Τύπου αναφέρει τα εξής:

    Ένα γάλα που προέρχεται από 6 μόλις επιλεγμένες φάρμες και από συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή αλλάζει τον τρόπο που βλέπαμε το φρέσκο γάλα. Πρόκειται για το γάλα «8 ΓΥΝΑΙΚΕΣ», που παράγεται και συλλέγεται στο Γυναικόκαστρο του Νομού Κιλκίς, μια περιοχή γνωστή για την κτηνοτροφική της, και όχι μόνο, ιστορία.

    Όπως δηλώνει και το όνομά του, το «8 ΓΥΝΑΙΚΕΣ» παράγεται από μια ομάδα οκτώ γυναικών, έξι προερχόμενες από οικογένειες με μακριά παράδοση στην αγελαδοτροφία και δύο από άλλους επιχειρηματικούς κλάδους, οι οποίες ένωσαν την αγάπη και το μεράκι τους για το γάλα και τα διοχέτευσαν σ΄αυτό το προϊόν.

    Δημιούργησαν την εταιρεία «Γυναίκες Γαλακτοπαραγωγοί Γυναικόκαστρου», με έδρα την ομώνυμη περιοχή, αποφασισμένες να προσφέρουν σε κάθε οικογένεια ένα γάλα γευστικό, πλούσιο, αυθεντικό, ακριβώς όπως αυτό που μεγάλωσε τα δικά τους παιδιά.

    Το συλλέγουν καθημερινά με ιδιαίτερη φροντίδα από τις δικές τους και μόνο αγελάδες, που εκτρέφουν με ζωοτροφές παραγωγής τους, και στη συνέχεια το εμπιστεύονται στη ΜΕΒΓΑΛ -μια αξιόπιστη εταιρεία με βαθιά γνώση στο γάλα- για τη συσκευασία και διανομή του.

    Η περιορισμένη και ελεγμένη παραγωγή διασφαλίζει όλα τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά, γι΄αυτό οι «Γυναίκες Γαλακτοπαραγωγοί Γυναικόκαστρου»,  καταφέρνουν να δώσουν στον καταναλωτή ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, ένα αγνό, ποιοτικό φρέσκο γάλα.

    Παράλληλα, η επιλογή τους να μείνουν και να επενδύσουν στον τόπο τους αποδεικνύεται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς προάγει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και συνεισφέρει στην τόνωση της οικονομίας μιας παραμεθόριας περιοχής 500 κατοίκων. Επιπλέον στηρίζουν έμπρακτα την τοπική κοινότητα, αφού μέρος των εσόδων από το γάλα 8 ΓΥΝΑΙΚΕΣ προορίζεται για να ενισχύει τους σκοπούς και τις δράσεις του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου, που έχει σπουδαίο έργο στην ανάδειξη του πολιτισμού.

    Οι ίδιες λένε για το εγχείρημά τους: «Ο ζήλος για τη σωστή διατροφή των παιδιών µας και η αγάπη μας για το γάλα όλα αυτά τα χρόνια,  µας οδήγησε στην απόφαση να σας προσφέρουμε το δικό µας φρέσκο γάλα 8 ΓΥΝΑΙΚΕΣ, για να γευτείτε αυτό που εμείς λέμε ΓΑΛΑ».

    Ελπίζουμε να μας εμπιστευθείτε

       Σύλβια Σαμολαδά – Αγελαδοτρόφος

       Κούλα Ιορδανίδου – Αγελαδοτρόφος

       Λαμπρινή Τσομπανίδου – Αγελαδοτρόφος

       Κρυσταλλία Σαράντη – Αγελαδοτρόφος 

       Αντιγόνη Κουρούτσιου – Αγελαδοτρόφος

       Χριστίνα Σπύρου – Αγελαδοτρόφος

       Ερασμία Παπαδοπούλου- Επιχειρηματίας

       Δέσποινα Βουδούρη – Επιχειρηματίας & Διαχειρίστρια ΙΚΕ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Βόμβα» στην αγορά: Αναπροσαρμόζει δίκτυο και μισθούς ο Σκλαβενίτης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: My Market: Αυτά είναι τα επόμενα βήματα για το 2018

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΑΒ Βασιλόπουλος: Οι πρώτες απώλειες λόγω Σκλαβενίτη



    ΣΧΟΛΙΑ