• Business

    Δεν υπάρχει σωτηρία! Νέα νάρκη στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ-Τι λέει το ΤΑΙΠΕΔ

    ΟΛΠ Cosco Κίνα Πειραιάς


    Τελικά, τίποτα δεν αλλάζει σε αυτή τη χώρα.

    Την ώρα, που η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ τρέχει στο φουλ τις μηχανές για να προχωρήσουν σημαντικές ιδιωτικοποιήσεις, μετά και το διεθνή διασυρμό με τις Σκουριές, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ αποφάσισε ότι δεν έχει τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για την αναδιαπραγμάτευση της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και ΟΛΠ, με πρωτοβουλία των λιμενεργατών και των δύο εκπροσώπων των εργαζομένων, επικαλούμενοι τα επιχειρήματα του προηγούμενου επικεφαλής του οργανισμού, Γιώργου Ανωμερίτη, ο οποίος είναι και αντίθετος στην ιδιωτικοποίηση.

    Η απόφαση ελήφθη με πλειοψηφία 11 μελών από τα 13, κι ενώ απείχε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Γιάννης Κούβαρης, και δεν ελήφθη υπόψη η αρνητική γνώμη του εκπροσώπου του ΤΑΙΠΕΔ, που τυχαίνει να έχει πλειοψηφικό πακέτο μετοχών στον οργανισμό.

    Πιο συγκεκριμένα, το δ.σ. του ΟΛΠ αποφάσισε τη σύσταση επιτροπής, που θα εξετάσει το προσχέδιο της νέας σύμβασης παραχώρησης μεταξύ του ΟΛΠ και του Δημοσίου!

    Σύμφωνα με κύκλους του ΤΑΙΠΕΔ, πρόκειται για προσπάθεια τορπιλίσματος της διαγωνιστικής διαδικασίας, η οποία δεν αποσκοπεί παρά στην επίτευξη του βέλτιστου τιμήματος για τον ΟΛΠ.

    Να σημειωθεί ότι η Cosco έχει καταθέσει τη μοναδική προσφορά για την αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ.



    ΣΧΟΛΙΑ