• Business Of Fashion

    Styling: Πού να «επενδύσεις» αυτή την Black Friday

    • Μαργαρίτα Οικονόμου

    Στιγμιότυπο από την ταινία «Ψωνίζω, άρα υπάρχω»


    Άλλη μια Black Friday έρχεται με μεγάλες εκπτώσεις που υπόσχονται εκπτώσεις μέχρι και το 60% στα περισσότερα προϊόντα, δημιουργώντας συνωστισμό στα μεγαλύτερα πολυκαταστήματα και στα sites τους.

    Βέβαια, μπορεί οι προσφορές να είναι πολλές, όπως επίσης και τα προϊόντα,  τα χρήματα ωστόσο συνήθως είναι  περιορισμένα στο τέλος του μήνα. Οπότε για να «πλοηγηθείς» σωστά μέσα στον… χείμαρρο των εκπτώσεων, θα πρέπει να έχεις τη δική σου στρατηγική. Ειδικά όταν πρόκειται για προϊόντα μόδας και ομορφιάς. Μία ματιά στην ντουλάπα σου θα ήταν μία καλή αρχή ώστε να εντοπίσεις τι σου λείπει και τι χρειάζεσαι.

    Η σωστή «επένδυση» σε αυτή την Black Friday θα ήταν σε κομμάτια που είναι πιο ακριβά και πολλές φορές διστάζεις να δώσεις το χρηματικό ποσό για να τα αποκτήσεις, αλλά πάντα τα ονειρεύεσαι. Τέτοια κομμάτια είναι τα παλτό, οι μπότες, οι ζώνες, τα party φορέματα, τα ζεστά πουλόβερ, οι τσάντες ακόμα και τα αρώματα.

    Τα παλτό είναι ίσως ένα από τα πιο σημαντικά αξεσουάρ στην φθινοπωρινή και χειμερινή γκαρνταρόμπα, καθώς δεν προσφέρουν μόνο την απαραίτητη προστασία από το κρύο αλλά προσθέτουν χαρακτήρα και στιλ στην εμφάνιση. Ένα ιδιαίτερο παλτό μπορεί να απογειώσει οποιαδήποτε εμφάνιση σου, από μια casual καθημερινή μέχρι και μια επίσημη βραδινή.

    Παλτά από Zara, Mango, H&M

    Οι μπότες είναι ίσως τα πιο αγαπημένα παπούτσια της γυναίκας, μαζί βέβαια με τις ψηλοτάκουνες γόβες. Σίγουρα είναι όμως και από τα πιο ακριβά. Έτσι, πολλές φορές αμφιβολίες αλλά ταυτόχρονα και ένα πόθος περικυκλώνουν την ψυχή σου όταν σκέφτεσαι την αγορά τους. Τώρα όμως με τις εκπτώσεις της Black Friday, είναι ίσως  μια καλή ευκαιρία να επενδύσεις σε μπότες, οι οποίες θα κρατήσουν για παραπάνω από μία season.

    Μερικές ιδέες για την αγορά μποτών από τις fashion influencers: Olivia Culpo, Negin Misalehi, Lydia Elise Millen

    Η ζώνη αποτελούν μια «πινελιά» που μπορεί να δώσει  σχήμα στο σώμα και στιλ στο look σου. Βέβαια οι καλές ζώνες, που δεν φθείρονται μετά από 2 μήνες, είναι κάπως… ακριβές. Ωστόσο τώρα είναι μια καλή ευκαιρία να «θυσιάσεις» ένα χρηματικό ποσό για την αγορά μιας «ποιοτικής» ζώνης, που πάντα έλεγες ότι θα πάρεις και ποτέ δεν το έκανες.

    Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και φέρνουν μαζί τους parties και ατέλειωτα ρεβεγιόν. Για αυτές τις βραδιές θες να είσαι «απαστράπτουσα». Έτσι αντί να περιμένεις τελευταία στιγμή για να «επενδύσεις» σε ένα party dress και να… σου φύγει ο μισός μισθός, φρόντισε το από τώρα. Θυμήσου άλλωστε και την παροιμία «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν». Κάτι ήξεραν όταν το έλεγαν!

    Party dresses από Zara, Mango, H&M

    Οι τσάντες είναι ίσως το αξεσουάρ που πραγματικά δεν μπορείς να πας πουθενά χωρίς αυτό. Βέβαια επειδή η χρήση μιας τσάντας είναι καθημερινή και «βαριά», άρα φθείρεται και πιο γρήγορα, θα ήταν εύλογο να «επενδύσεις» σε μια ποιοτική τσάντα, τώρα που οι εκπτώσεις είναι «ευνοϊκές» προς το πορτοφόλι σου. Μπορείς να επενδύσεις είτε σε μια καθημερινή «office style», είτε σε μια για τις βραδινές σου εμφανίσεις. Όπως και να έχει τα χρήματά σου δεν θα πάνε χαμένα.

    Τώρα που πλησιάζουν (επιτέλους) τα κρύα και μπαίνουμε σιγά σιγά στην χειμερινή περίοδο, χρειάζεσαι οπωσδήποτε ένα ζεστό πουλόβερ, καλής ποιότητας που δεν θα «μαδήσει» ούτε θα δημιουργήσει σβόλους από τα πρώτα πλυσίματα. Έτσι, τα πουλόβερ που «τσιμπάνε» το πορτοφόλι σου τώρα θα είναι σε καλύτερες τιμές για το budget σου.

    Κασμιρένια ζιβάγκο από το brand Intimissimi

    Δεν θα μπορούσε να κλείσει η Black Friday χωρίς να σκεφτείς το αγαπημένο σου άρωμα ή έστω να πειραματιστείς με κάποιο καινούργιο. Οι εκπτώσεις λοιπόν αυτής της «Μαύρης Παρασκευής» θα αγγίξουν και τα ταμεία των μεγάλων πολυκαταστημάτων ομορφιάς. Οπότε, αντί να πληρώσεις μια περιουσία τα 100ml του all-time favourite αρώματος σου, κινήσου έξυπνα και ανακάλυψε τις «μαύρες» εκπτώσεις που θα σου χαρίσουν το άρωμα σχεδόν στην μισή  τιμή.



    ΣΧΟΛΙΑ