• Business Of Fashion

    Οι μπότες και τα μποτάκια που θα φορεθούν φέτος το φθινόπωρο και τον χειμώνα (pics)

    • Μαργαρίτα Οικονόμου


    Οι μπότες και τα μποτάκια είναι τα παπούτσια που προτιμούνται περισσότερο από τις γυναίκες το φθινόπωρο και τον χειμώνα.

    Κάθε χρόνο στις πασαρέλες παρουσιάζονται εκκεντρικές και πρωτότυπες παραλλαγές τόσο στις κλασικές μπότες όσο και στα μποτάκια, με τους οίκους Jimmy Choo και Louboutin να δίνουν κάθε χρόνο μάχη για τα πιο εντυπωσιακά σχέδια.

    Ενώ πέρυσι παρατηρήθηκε η τάση και η προτίμηση του καταναλωτικού κοινού στο σχέδιο του φιδιού, φέτος ξαναγύρισαν στην μόδα οι καουμπόικες και οι Slouchy μπότες, όπως επίσης επέστρεψαν στο προσκήνιο και τα άρβυλα.

    Αυτή την στιγμή η τελευταία λέξη της μόδας στις μπότες είναι τα τρακτερωτά μποτάκια, ή αλλιώς τα combat boots, και οι μπότες μεσαίου ύψους σε ίσια γραμμή αντί για την στενή και ψηλή που επικρατούσε σαν τάση τα τελευταία 3 χρόνια.

    Το πλέον κλασικό στιλ είναι οι Dr Martens, οι οποίες έκαναν την εμφάνισή τους στα 60s και τις φορούσαν οι skinheads. Μάλιστα, στην δεκαετία του ’80 ήταν το σήμα κατατεθέν για πολλές υποκουλτούρες, ανάμεσα στις οποίες η punk και η new wave, ενώ φυσικά, μαζί με τα All Star, έγιναν τα αγαπημένα παπούτσια και των grunge fashion icons στις αρχές του 1990.

    Μερικά από τα πιο κομψά αλλά και εκκεντρικά σχέδια στις μπότες είναι τα εξής:

    Jimmy Choo
    Christian Louboutin
    Fendi
    Chanel

    Off-White
    Celine



    ΣΧΟΛΙΑ