• Salvatore Ferragamo

    Business Of Fashion

    Salvatore Ferragamo Φθινόπωρο/Χειμώνας 2019: Η ήρεμη δύναμη

    • NewsRoom

    Η οικογένεια, η πολιτισμική συνέχεια από γενιά σε γενιά και η δύναμη αποτελούν τους ακρογωνιαίους λίθους του πνεύματος του Salvatore Ferragamo.

    Ο παγκοσμίου φήμης οίκος χαρακτηρίζεται από μια ήρεμη δύναμη, την οποία επιθυμούν να αποκωδικοποιήσουν οι Paul Andrew και Guillaume Meilland στη συλλογή για το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2019 και να ενσωματώσουν στο πνεύμα της εποχής, ως αντίδοτο της ταραχώδους φύσης της.

    Η αποκάλυψη της ταυτότητας αυτής ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μας σαν εικόνα βγαλμένη από καλειδοσκόπιο: άνδρες και γυναίκες που αρνούνται να εγκλωβίσουν την ύπαρξή τους σε εύκολους προσδιορισμούς, τείνουν ενστικτωδώς να εναρμονιστούν με την πανανθρώπινη αλήθεια της ενότητας.

    Τα patchworks από καστόρι, νάπα, φίδι και σαύρα, σε αξεσουάρ και στην prêt-à-porter συλλογή, απαντούν στην κυρίαρχη αυτή ιδεολογία της πολυφωνίας, ενώ παραπέμπουν στις διαχρονικές πολύχρωμες patchwork πλατφόρμες που δημιούργησε ο ίδιος ο Ferragamo το 1942.

    Το ίδιο συμβολικό αφήγημα ενσαρκώνεται και σε μεταξωτά patchwork που φέρνουν στον νου παλαιά μοτίβα του οίκου.

     

    Οι κασμιρένιες πασμίνες με κρόσια, οι αισθησιακές δερμάτινες ρόμπες, τα αθλητικά ρούχα από ιαπωνικό μαλλί και τα χειροποίητα πουλόβερ εκφράζουν μια φυσική, ανεπιτήδευτη πολυτέλεια.

    Το ζακάρ με το χαρακτηριστικό μονόγραμμα Gancini τοποθετεί αισθητικά τη συλλογή σε έναν τόπο και χρόνο που δεν απαιτεί περαιτέρω επιβεβαίωση της κληρονομιάς του.

    Η ανδρική συλλογή αποτελείται από καλοραμμένα ενδύματα που διαπνέονται από μια ευαισθησία για τη ζωή πέρα από τους τέσσερις τοίχους. Φτιαγμένα από δέρμα ελαφιού, κοτλέ και καπαρντίνα, τα σακάκια και τα παλτό της συλλογής αποκτούν βαρύτητα και κύρος.

    Οι αυστηρές γραμμές διαποτίζουν τα σχέδια, τα οποία χαρακτηρίζει η χρηστικότητα. Το νέο σακάκι έχει τρία κουμπιά, μαλακούς ώμους και φαρδύ πέτο, συνεχίζοντας τη μακρά αγγλική και ιταλική παράδοση.

    Τα υποδήματα δεν αποτελούν απλώς τα θεμέλια για όλα τα looks, αλλά συνθέτουν τον πυρήνα του DNA του οίκου Salvatore Ferragamo. Τακούνια που θυμίζουν γλυπτά σε έντονα suede, μυτερές σατέν γόβες στιλέτο με λουράκια με στρας και μπότες από μαλακό calfskin.

     

    Τα ορειβατικά μποτάκια από nubuck και μια διαφορετική εκδοχή του κλασικού ανδρικού loafer υπογραμμίζουν την αντιφατική συνύφανση κομψότητας και λειτουργικότητας.

    Οι καθημερινές τσάντες χειρός από καστόρι και δέρμα ελαφιού γίνονται πιο μαλακές ή μεταμορφώνονται σε μικροσκοπικά αξεσουάρ.

    Στον οίκο Salvatore Ferragamo διαφαίνεται ένας νέος ορίζοντας δημιουργίας, με ανανεωμένη δέσμευση στην παραγωγή καινοτόμων προϊόντων, για μια νέα γενιά που βλέπει την πολυτέλεια παντού και πουθενά και αναγνωρίζει την πολυφωνία και την αυθεντικότητα ως σύμβολα ελπίδας και ελευθερίας.

     

    Βoutique Ferragamo

    Αθήνα: Σταδίου 4 , τηλ. +30 2111088159

    Golden Hall: Λ. Κηφισίας 37Α, +30 211 1088158