• Business Of Fashion

    Τα γοβάκια των μεγάλων σταρ του Χόλιγουντ επιστρέφουν!

    Από τη συλλογή Ferragamo’s Creations


    Τα γοβάκια που φόρεσαν οι μεγάλες σταρ του Χόλιγουντ των παλαιών χρόνων επιστρέφουν, μέσα από τη νέα συλλογή του οίκου Salvatore Ferragamo, στον οποίο ανήκουν και οι πρωτότυπες δημιουργίες. Τα εμβληματικά σχέδια του οίκου Salvatore Ferragamo που φόρεσαν οι σταρ του Χόλιγουντ επανασχεδιάστηκαν, ως μέρος της «Ferragamo’s Creations» συλλογής.

    Η συλλογή έκανε πρεμιέρα το 2006, με εμβληματικά σχέδια, ενώ οι πρωτότυπες δημιουργίες φυλάσσονται, τα τελευταία 80 χρόνια, στo μουσείο Salvatore Ferragamo στη Φλωρεντία, που είναι αφιερωμένο στην υποδηματοποιία ως υψηλή τέχνη.

    Η νέα συλλογή περιλαμβάνει ιστορικά κομμάτια, όπως η Rainbow πλατφόρμα, που δημιουργήθηκε το 1938 για την Τζούντι Γκάρλαντ, το «αόρατο σανδάλι» από διαφανές νάιλον, που κέρδισε το βραβείο Neiman Marcus το 1947, αλλά και οι αγαπημένες ψάθινες μπαλαρίνες της Όντρεϊ Χέπμπορν.

    Από τη συλλογή Ferragamo’s Creations
    Από τη συλλογή Ferragamo’s Creations

    Κρατώντας την αριστοτεχνία και την παράδοση του χειροποίητου στον πυρήνα της εταιρείας, ο οίκος Salvatore Ferragamo υιοθετεί πλέον μια στρατηγική κοινωνικής ευθύνης, που επιδιώκει την οικονομική ανάπτυξη, λαμβάνοντας υπόψη τον αντίκτυπο των δράσεών της στο περιβάλλον. Αυτό γίνεται περίτρανα φανερό στη νέα έκθεση του μουσείου, «Sustainable Thinking».

    Το 1947 κατά την τελετή απονομής του βραβείου Neiman Marcus για το αόρατο σανδάλι

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η συλλογή Ferragamo’s Creations θα είναι διαθέσιμη και στην Ελλάδα, από τον Σεπτέμβριο, σε κατάστημα στο Κολωνάκι.

    O Σαλβατόρε Φεραγκάμο στο εργαστήριο κατασκευής των υποδημάτων στα μέσα της δεκαετίας του 1940



    ΣΧΟΛΙΑ