• Business Of Fashion

    Μέσα στο μυστικό σαλόνι του Tiffany για τους πολύ πλούσιους (video)

    • Bloomberg


    Κρυμμένο πάνω από τον όροφο με τα κοσμήματα στο κατάστημα του Tiffany & Co στην Πέμπτη Λεωφόρο στη Νέα Υόρκη, πέρα από τις γυάλινες θήκες με τα χρυσά δαχτυλίδια αρραβώνων και τα ασημένια βραχιόλια, υπάρχει ένα μυστικό σαλόνι που πολλοί λίγοι γνωρίζουν την ύπαρξή του – ή θα έχουν την ευκαιρία να δουν ποτέ.

    Ο αποκλειστικός αυτός χώρος είναι μόνο για τους πολύ διακεκριμένους πελάτες του Tiffany, αυτούς που αναζητούν σπάνιους πολύτιμους λίθους, χούφτες διαμάντια ή παραγγελίες εκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με τον Melvyn Kirtley, τον ειδικό στους πολύτιμους λίθους του καταστήματος, αυτός είναι ο χώρος όπου το Tiffany μπορεί να επιδείξει τα πιο ακριβά του κοσμήματα.

    «Φτιάξαμε αυτόν τον υπέροχο χώρο, ο οποίος θέλαμε στην πραγματικότητα να θυμίζει ένα υπέροχο νεοϋορκέζικο διαμέρισμα», λέει ο Kirtley στο Bloomberg, ο οποίος δουλεύει στο Tiffany εδώ και 35 χρόνια. «Εδώ μπορούμε να δείξουμε στους πελάτες μας τα υπέροχα κοσμήματα μας με έναν ιδιωτικό τρόπο. Μπορούμε να συνεργαστούμε μαζί τους σε ειδικές παραγγελίες», συμπληρώνει.

    Μια σημαντική προσθήκη στο μυστικό σαλόνι είναι η πρόσφατη, σαν από άλλο κόσμο συλλογή, «Paper Flowers», η πρώτη συλλογή κοσμημάτων του Διευθυντή Δημιουργικού Reed Krakoff, ο οποίος ήρθε στον οίκο πέρσι. Σε μια από τις θήκες βρίσκονται λαμπερά πλατινένια κομμάτια στολισμένα με διαμάντια και μπλε τανζανίτες, που μοιάζουν με μικρά λουλούδια. Οι τιμές τους κυμαίνονται μεταξύ 2.500 και 790.000 δολαρίων.

    Πολλά από αυτά τα «καλούδια» φτιάχνονται στο ίδιο το κατάστημα. Πάνω από τον βασικό όροφο και το μυστικό σαλόνι, βρίσκονται οι καλύτεροι τεχνίτες του Tiffany, καθισμένοι σε γραφεία γεμάτα με γυαλιστικούς τροχούς, τρυπάνια και φλόγιστρα, όπου σμιλεύουν κοσμήματα, διαμαντένια σκουλαρίκια, μαργαριταρένια κολιέ και χρυσές καρφίτσες. Εδώ δημιουργούνται κάποια από τα πιο εκπληκτικά κομμάτια του brand, όπως ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι 26 καρατίων και ένα κολιέ διακοσμημένο με 3.000 πέτρες.

    Αν και περιτριγυρίζεται από οίκους πολυτελείας, όπως οι Bergdorf Goodman, Gucci και Louis Vuitton, το κεντρικό αυτό κατάστημα του brand ξεχωρίζει από όλα τα άλλα. Είναι εξάλλου το πιο διάσημο κοσμηματοπωλείο στον κόσμο, μια εταιρία 181 ετών η οποία έστελνε κάποτε τα πετράδια του γαλλικού στέμματος την άλλη άκρη του Ατλαντικού. Το brand name της εταιρίας έχει γίνει συνώνυμο μιας ονειρεμένης ζωής, εν μέρει λόγω της ταινίας του 1961 «Breakfast at Tiffany’s», με πρωταγωνίστρια την Audrey Hepburn.

    Ο CEO του brand Alessandro Bogliolo ανέφερε ότι θεωρεί το κατάστημα αυτό μια «πολύτιμη ιδιοκτησία».

    Το Tiffany σχεδιάζει μια πλήρη ανακαίνιση του κτιρίου, ξεκινώντας από το 2019. Η εταιρία θα ξοδέψει περίπου το 2% των παγκόσμιων πωλήσεων για το πρότζεκτ – δηλαδή 250 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg.

    Ο Bogliolo σχεδιάζει να αντικαταστήσει τους χώρους γραφείων με χώρους πωλήσεων και να επεκτείνει το χώρο στο μυστικό VIP σαλόνι.



    ΣΧΟΛΙΑ