• Business Of Fashion

    Μαίρη Κατράντζου: Λαμπερές παρουσίες και μοναδικές εικόνες στο μαγευτικό fashion show στο Σούνιο

    • NewsRoom


    Η Μαίρη Κατράντζου και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη ένωσαν τις δυνάμεις τους για το fashion event της χρονιάς!

    Μία φαντασμαγορική επίδειξη μόδας διεθνών προδιαγραφών με έντονο το ελληνικό στοιχείο πραγματοποιήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο του Ναού του Ποσειδώνα, στο Σούνιο, το βράδυ της Πέμπτης.

    Με αφορμή την επέτειο των 30 χρόνων από την ίδρυση του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο», η καταξιωμένη σχεδιάστρια μόδας Μαίρη Κατράντζου παρουσίασε μία εντυπωσιακή made to measure συλλογή για την Άνοιξη – Καλοκαίρι 2020.

    Η Πρόεδρος του Σωματείου, Μαριάννα Βαρδινογιάννη μαζί με την Μαίρη Κατράντζου υποδέχτηκαν 500 κορυφαίες προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό σε μια ξεχωριστή βραδιά με αρχαιοελληνικό άρωμα.

    Το μαγευτικό fashion show ξεκίνησε μετά τη δύση του ηλίου, με το φως του ναού να αναδεικνύει την αισθητική των κλασικών αρχιτεκτονικών γραμμών του, αλλά και τα μοντέλα που περπάτησαν φορώντας τις ξεχωριστές haute couture δημιουργίες της Μαίρης Κατράντζου.

    Τα κοσμήματα που συνόδευσαν τα μοντέλα είναι του οίκου Bulgari, ενώ τα παπούτσια φέρουν την υπογραφή του ελληνικού brand Ancient Greek Sandals.

    Τα πρωτοποριακά, prints σήμα-κατατεθέν της σχεδιάστριας έδεσαν αρμονικά με τα περίτεχνα κεντήματα σε υφάσματα, τα οποία παραπέμπουν στην Ελλάδα της σοφίας, της γνώσης και της αρχιτεκτονικής του Χρυσού Αιώνα. Τότε που μπήκαν από τον Περικλή και τα θεμέλια για τον Ναό του Ποσειδώνα.

    Τα μοντέλα περπάτησαν υπό τους ήχους της μουσικής που επιμελήθηκε ο βραβευμένος με Όσκαρ Βαγγέλης Παπαθανασίου, ο οποίος τα τελευταία χρόνια διατηρεί στενή σχέση με την Ελληνίδα σχεδιάστρια.

    Φωτογραφία: Menelaos Myrillas / SOOC

    Το styling ανέλαβε η ταλαντούχα Σοφία Νεοφύτου, καλλιτεχνική διευθύντρια των shows της Victoria’s Secret, αλλά και ο άνθρωπος πίσω από το περιοδικό «10».

    Πρόκειται για την πρώτη φορά που το υπουργείο Πολιτισμού παραχωρεί τον αρχαιολογικό χώρο του Ναού του Ποσειδώνα για την διεξαγωγή ενός fashion show.

    ο ναος του ποσειδωνα
    Ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο

    Στη μοναδική αυτή βραδιά βρέθηκαν εκεί και αποθεραπευμένα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ» προκειμένου να σταλεί από όλους μαζί ένα δυνατό παγκόσμιο μήνυμα ότι ο παιδικός καρκίνος μπορεί να νικηθεί.

    Λαμπερές κυρίες της ελληνικής showbiz και του χώρου της μόδας, όπως η Ευγενία Νιάρχου, η Ελένη Μενεγάκη, η Τατιάνα Στεφανίδου και η Βίκυ Καγιά, αλλά και διεθνείς προσωπικότητες όπως η Suzy Menkes και η Bianca Brandolini έδωσαν το «παρών» στο μεγάλο fashion event της χρονιάς με τον έντονο φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

    Βέβαια, δεν θα μπορούσαν να λείπουν η κόρη της Μαριάννας Βαρδινογιάννη, Χριστιάνα και η εγγονή της, Μαριάννα, οι οποίες τράβηξαν όλα τα βλέμματα πάνω τους.

    Φωτογραφία: Menelaos Myrillas / SOOC

    Η Μαίρη Κατράντζου, το κορίτσι-φαινόμενο που έχει σαρώσει τα διεθνή βραβεία, μετά από χρόνια επιτυχιών στο εξωτερικό επέστρεψε στην πατρίδα της και έγραψε ιστορία.

    Το κόστος της πρόσκλησης ανερχόταν στα 1.000 ευρώ, με το συνολικό ποσό των εσόδων να διατείθενται για τις ανάγκες της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», και συγκεκριμένα για την αναβάθμιση της Μονάδας σε Κέντρο Αριστείας μέσα από την αγορά νέων μηχανημάτων και μέσα από διεθνείς συνεργασίες, όπως με το Dana Farber Cancer Institute του Πανεπιστημίου του Harvard.

    Ευγενία Νιάρχου
    Sabin Getty
    Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη με μέλη της πρώην βασιλικής οικογένειας της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων η Τατιάνα Γλίξμπουργκ και η Άννα Μαρία
    Μαριάννα Βαρδινογιάννη και Μαριάννα Γουλανδρή
    Χριστιάνα και Μαριάννα Βαρδινογιάννη
    Φωτογραφία: NDP Photo Agency
    Ελένη Μενεγάκη
    Τατιάνα Στεφανίδου
    Βίκυ Καγιά
    Evangelos Bousis
    Μαίρη Κατράντζου και Μαριάννα Βαρδινογιάννη



    ΣΧΟΛΙΑ