• Business Of Fashion

    Λόρεν Σάντο Ντομίνγκο: Πώς εισχώρησε στον οίκο Tiffany & Co

    Lauren Santo Domingo @thelsd

    Lauren Santo Domingo @thelsd


    Το γαλάζιο της εταιρείας Tiffany & Co αποτελεί σύμβολο κύρους και αισθητικής για περισσότερα από εκατό χρόνια.

    Τώρα η Λόρεν Σάντο Ντομίνγκο (Lauren Santo Domingo) ορίζεται καλλιτεχνική διευθύντρια στην επίσης περίοπτη σειρά Tiffany Home.

    Θρυλικές γυναίκες

    Στα ηνία του εμβληματικού οίκου υψηλής κοσμηματοποιίας Tiffany’ s έχουν περάσει θρυλικές μορφές κομψότητας με ισχυρή προσωπικότητα.

    Από τη σύζυγο του Ναπολέοντα του τρίτου Ευγενία ντε Μοντίχο (Eugénie de Montijo) έως τη διάσημη Έλσα Περέτι που επέβαλε το ασήμι στην υψηλή κοσμηματοποιία. Έως τις καρδιές της θρυλικής Παλόμας Πικάσο στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Εκείνες βέβαια ως καλλιτεχνικές διευθύντριες στην κοσμηματοποιία.

    Καθεμία επηρέασε τις τάσεις της εποχής της και τον τρόπο που ντύνονταν οι σύγχρονες γυναίκες.

    Η Λόρεν Σάντο Ντομίνγκο παίρνει σειρά στα υψίπεδα της υψιπετούς μόδας. Ο όρος μόδα αγκαλιάζει τα ρούχα, τα κοσμήματα όσο και το ντιζάιν ή τα είδη σπιτιού. Όπως η σειρά Tiffany Home επικεφαλής την μούσα των μεγάλων σχεδιαστών μόδας.

    Lauren Santo Domingo CEO Moda Operandi

    Ένα κορίτσι της καλής κοινωνίας

    Διότι η Σάντο Ντομίνγκο δεν σκαρφάλωσε στα υψίπεδα της μόδας από χαμηλά.

    Γεννήθηκε το 1976. Ως κόρη του Ρόναλντ Β. Ντέιβις (Ronald V. Davis), διευθύνοντος συμβούλου στον διεθνή όμιλο Perrier Group, μεγάλωσε στο αριστοκρατικό Κονέκτικατ της Αμερικής (προάστιο, κοντά στη Νέα Υόρκη). Η μητέρα της Τζούντι Ντέιβις υπήρξε καλλιτέχνις.

    Η Λόρεν Ντέιβις δούλευε ως μοντέλο από την εφηβεία της. Συμμετείχε σε διαφημιστικό σποτ -σε ένα εκ των οποίων και με τον Μπραντ Πιτ.

    Αποφοίτησε από το ιδιωτικό σχολείο Kent του Κονέκτικατ ενώ σπούδασε Ιστορία στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας University of Southern California. Αμέσως μετά εγκαταστάθηκε στο Παρίσι.

    Κορίτσι της Vogue

    Εκεί γνώρισε τον κολομβιανό σύζυγό της Αντρές Σάντο Ντομίνγκο (Andrés Santo Domingo), μεγαλοεπιχειρηματία (ιδιοκτήτη μεταξύ άλλων της δισκογραφικής Mexican Summer), γιο του μεγιστάνα Χούλιο Μάριο Σάντο Ντομίνγκο (Julio Mario Santo Domingo).

    Ο γάμος τους αποτυπώθηκε από κορυφαίους φωτογράφους σε κεντρικό αφιέρωμα της αμερικανικής Vogue.

    Ο νέος «θρόνος» της βρίσκεται στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας Tiffany & Co στην πέμπτη λεωφόρο της Νέας Υόρκης.

    «Η Tiffany & Co έπαιξε τεράστιο ρόλο σε σημαντικές στιγμές της ζωής μου», παρατήρησε με νόημα η Λόρεν Σάντο Ντομίνγκο αναλαμβάνοντας τα ηνία του Tiffany Home.

    «Με τιμάει αυτή η θέση στην εμβληματική εταιρεία. Ανυπομονώ να αρχίσω να δουλεύω με τις δημιουργικές ομάδες του οίκου για να φέρουμε νέα πνοή στις συλλογές σπιτιού τιμώντας πάντα την πλούσια παράδοση Tiffany’s».

    Με τον Αντρές Σάντο Ντομίνγκο

    Επιχειρηματικό μυαλό

    Βέβαια και η Λόρεν Σάντο Ντομίνγκο έχει διανύσει μακρά πορεία στο χώρο της μόδας.

    Συνεργαζόταν ως δημοσιογράφος με την αμερικάνικη Vogue από το 2005 (έχοντας σταματήσει το επαγγελματικό μόντελινγκ) ενώ υπήρξε δεσπόζουσα κοινωνική φιγούρα για την ξεχωριστή της φινέτσα.

    Το 2011 ίδρυσε το εμπορικό σάιτ Moda Operandi επιλέγοντας το πάνθεον των διεθνών οίκων μόδας. Το περιεχόμενο, με δική της επιμέλεια, επισφραγίστηκε από το επιλεκτικό, ελιτίστικο γούστο της.

    Τη δική της εκδοχή του τι εστί τελευταία λέξη της μόδας και πώς πουλιέται η γρήγορη μόδα, fast fashion.

    Διότι εκείνη επινόησε το τρικ να δίνεται η ευκαιρία σε πελάτες να προ-παραγγέλνουν ρούχα αμέσως μόλις τα εμφανιστούν στις πασαρέλες.

    Η εταιρεία της τώρα διαθέτει πάνω από τριακόσιους υπαλλήλους και οκτώ γραφεία σε όλο τον κόσμο. Κέρδισε τριακόσια εκατομμύρια σε επενδύσεις από κορυφαίους επενδυτές.

    Τα τελευταία χρόνια η Λόρεν Σάντον Ντομίνγκο ίδρυσε και την αδελφή εταιρεία της Moda Operandi με προϊόντα σπιτιού, Moda Domus.

    Εκτός λοιπόν από βιωματική, απέκτησε και επιπλέον επαγγελματική εξειδίκευση στο χώρο της πολυτελούς εσωτερικής διακόσμησης.

    Συλλέγει για το σπίτι της σπάνια κομμάτια

    Πολυτέλεια με μοντέρνο φινίρισμα

    Τα πρώτα της σχέδια για το Tiffany Home αντλούν έμπνευση από τις σειρές αρχείου του Tiffany’s. Τα ασημικά, τις πορσελάνες με πέτρες, φωτιστικά σε πολύχρωμες παλέτες.

    «Συνειδητοποιώ κοιτάζοντας το αρχειακό υλικό ότι τα περισσότερα μοτίβα δεν έχουν αλλάξει ούτε ανανεωθεί. Γευματίζουμε κοιτάζοντας τα ίδια αντικείμενα εδώ και πάρα πολλά χρόνια», εξήγησε η ίδια στον διεθνή τύπο.

    «Υπέροχη η παράδοση αλλά υπάρχει τεράστια ευκαιρία να συνομιλήσει κανείς με τη γυναίκα που θέλει να δεξιωθεί με επισημότητα αλλά συνάμα να παραμείνει και μοντέρνα».

    Αμέσως καταπιάστηκε με δύο κλασικές γραμμές του οίκου, δίνοντας σημασία στους όγκους και τη mix and match φιλοσοφία (να αναμειγνύονται διαφορετικά στιλ).

    Κομμάτια από τη σειρά Tiffany T

    Το διάσημο γράμμα «Τ»

    Νέα σχέδια στα επιτραπέζια σκεύη αποτίνουν φόρο τιμής στη διαχρονική σειρά κοσμημάτων Tiffany T. Το γράμμα «Τ» σε ύφος αρ ντεκό επαναλαμβάνεται ως μοτίβο σε σετ με πιάτα, πιατέλες, σουπιέρες και σοσιέρες. Αλλά και στα διάφορα λινά του οίκου…

    Η Σάντο Ντομίνγκο εμπλουτίζει το art de la table με την πολυπολιτισμικότητά της. Αφού κατοικεί μεταξύ Νέας Υόρκης, Παρισιού και Λατινικής Αμερικής.

    Οι διαφορετικές κουλτούρες μετουσιώνονται στις σειρές του Tiffany Home που σχεδιάζει. Άλλοι οι όγκοι και τα μεγέθη που προτιμούν στην Αμερικοί, άλλοι στην Ευρώπη…

    Με τα ασημικά θα ασχοληθεί η Λόρεν Σάντο Ντομίνγκο εν ευθέτω χρόνω.

    Προς το παρόν την απασχολούν οι πορσελάνες.

    Στα πιο καθημερινά σετ φιγουράρουν βινιέτες συμβολικών τοπωνυμίων της Αμερικής: Η Αψίδα της πλατείας Washington Square Park, το μπρούτζινο άγαλμα του Άτλαντα μπροστά στο κτήριο Rockefeller Center.

    Tiffany’s, 5η λεωφόρος

    Μεγαλοπρέπεια σε μεγάλη κλίμακα

    Άλλωστε και η ίδια η Tiffany & Co ταυτίζεται με την αμερικανική δύναμη.

    Η εταιρεία έχει σχεδιάσει μία από τις σφραγίδες στο πίσω μέρος του δολαρίου.

    Η Λόρεν Σάντο Ντομίνγκο πρόσθεσε παστέλ τόνους στην παλέτα χρωμάτων τους ενώ διακόσμησε τις πορσελάνες με ημιπολύτιμους λίθους.

    Πάντα άρεσαν στον Λούις Κομφόρ Τίφανι (Louis Comfort Tiffany), γιο του ιδρυτή Τσαρλς Λούις Τίφανι (Charles Lewis Tiffany).

    Η νέα συλλογή θα παρουσιαστεί όταν ολοκληρωθούν τα έργα ανακαίνισης στο ιστορικό κατάστημα στην πέμπτη λεωφόρο. Υπολογίζεται ότι κόστισε κοντά στα 260 εκατομμύρια δολάρια. Θα εγκαινιαστεί στα τέλη του Απριλίου. Με ανανεωμένο το ολοήμερο εστιατόριο Blue Box Café.

    Ολόκληρη την ανακαίνιση πραγματοποιεί ο όμιλος LVMH.

    Γνήσια μεγαλοπρέπεια σε μια πραγματικότητα που τη σηκώνει…

    Το διάσημο κίτρινο διαμάντι του Tiffany’s. Το έχει φορέσει επίσης η Beyonce
    Λόρεν Σάντο Ντομίνγκο: Πώς εισχώρησε στον οίκο Tiffany & Co
    Lauren Santo Domingo @thelsd



    ΣΧΟΛΙΑ