• Business Of Fashion

    Kim Kardashian West: Συμφωνία 200 εκατ. δολαρίων με την εταιρεία Coty Inc.

    • Bloomberg
    Κιμ Καρντάσιαν

    Kim Kardashian


    Η εταιρεία καλλυντικών και αρωμάτων Coty Inc. συμφώνησε να αγοράσει μερίδιο 20% στην επιχείρηση ομορφιάς της Kim Kardashian West έναντι 200 εκατ. δολαρίων, προκειμένου να αναπτύξει προϊόντα ομορφιάς για το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια, με την επωνυμία της σταρ του τηλεοπτικού reality show.

    Η Coty ανακοίνωσε ότι αναμένει πως η εξαγορά θα ολοκληρωθεί το τρίτο τρίμηνο και όλα τα προϊόντα θα πουληθούν μέσω εταιρειών λιανικής πώλησης πολυτελών καλλυντικών, καθώς και διαδικτυακά.

    Οι μετοχές της εταιρείας ενισχύθηκαν κατά 17% στην προσυνεδρίαση του αμερικανικού χρηματιστηρίου και διαπραγματεύονταν στα 4,90 δολάρια. Ωστόσο, από τις αρχές του έτους μέχρι και την περασμένη Παρασκευή είχαν καταγράψει απώλειες 63%.

    Η συνεργασία έρχεται λίγους μήνες μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας της Coty με την αδερφή της Kim Kardashian, Kylie Jenner, ύψους 600 εκατ. δολαρίων.

    Με τη νέα κίνηση η Coty εισχωρεί περαιτέρω στο δίκτυο των reality shows και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης των Kardashians, συνδέοντας τις προοπτικές της στενά με τη δυνατότητα που έχει η δημοφιλής οικογένεια να προσελκύει τους καταναλωτές.

    Τα νέα της συμφωνίας έρχονται μετά την είδησης ότι η Seed Beauty, συνεργάτης της Kardashian West για τη σειρά ομορφιάς της, κέρδισε δικαστική απόφαση με την οποία εμποδίζει προσωρινά το αστέρι των reality να μοιραστεί εμπορικά μυστικά για τη συμφωνία τους, καθώς εκείνη προσπαθούσε να πουλήσει μερίδιο της εταιρείας. Η Seed Beauty, η οποία συνήθως συνεργάζεται με διασημότητες για την ανάπτυξη καλλυντικών και κατασκευάζει τα προϊόντα, δήλωσε ότι η Coty θα αποκτήσει ένα «άδικο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα».

    Η Kardashian West και η Jenner δεν είναι τα μόνα μέλη της οικογένειας που επιδιώκουν συνεργασίες με μεγάλα εμπορικά σήματα. Την Παρασκευή, η Gap Inc. ανακοίνωσε μια συμφωνία με τον σύζυγο της Kardashian West, ράπερ Kanye West, για μια νέα σειρά ενδυμάτων για άνδρες, γυναίκες και παιδιά που θα ονομάζονται Yeezy Gap.



    ΣΧΟΛΙΑ