• Business Of Fashion

    Η Zara επενδύει στην υψηλή τεχνολογία για να ανταγωνιστεί την Amazon


    Η Inditex SA. επωφελείται από επενδύσεις στην τεχνολογία, οι οποίες ενισχύουν την αποδοτικότητα στα ηλεκτρονικά αλλά και στα φυσικά καταστήματα, βοηθώντας έτσι τη μητρική εταιρία των Zara να ανταγωνιστεί την επέλαση της  Amazon.com στη βιομηχανία της μόδας.

    H Inditex ανακοίνωσε την Τρίτη ότι τα καθαρά κέρδη του πρώτου τριμήνου του 2018 παρουσίασαν αύξηση 2% και διαμορφώθηκαν στα 668 εκατ. ευρώ έναντι 654 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.

    Η εταιρία έχει λανσάρει ένα κύμα νέων τεχνολογιών σε επιλεγμένα καταστήματα Zara σε όλο τον κόσμο, π.χ. με τη χρήση επαυξημένης πραγματικότητας και ολογραμμάτων ρούχων, σε μια προσπάθεια να καταρρίψει τα όρια μεταξύ online και φυσικών αγορών.

    Αποτέλεσμα εικόνας για zara augmented reality

    Με την εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας των Zara ο πελάτης έχει την δυνατότητα να δει κινούμενες εικόνες μοντέλων με την τελευταία κολεξιόν όταν τοποθετεί την οθόνη του smartphone του σε μια βιτρίνα της εταιρίας.

    Αποτέλεσμα εικόνας για zara augmented reality

    Όπως ανέφερε η Inditex, η εταιρία σχεδιάζει να αντικαταστήσει ένα μέλος του συμβουλίου που αποχώρησε με τον Pilar Lopez Alvarez, τον επικεφαλής της Microsoft Corp. στην Ισπανία. Νωρίτερα φέτος, η εταιρία προσέλαβε τον Sergio Alvarez, ιδρυτή της CartoDB, μιας από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές startup της Ισπανίας, για να ενισχύσει τις ψηφιακές δραστηριότητές της. Η στρατηγική της εταιρίας να βασίζεται σε μικρά αποθέματα και στις γρήγορες πωλήσεις τους την καθιστά περισσότερο όμοια με εταιρίες ηλεκτρονικού εμπορίου παρά με τις παραδοσιακές εταιρίες λιανικής.

    Ο 82 ετών ιδρυτής της Inditex, Amancio Ortega, την περσινή χρονιά ανταγωνιζόταν τον Bill Gates και τον Warren Buffet στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο του Bloomberg. Φέτος βρίσκεται στην 6η θέση, πίσω από τον Jeff Bezos και τον Mark Zuckerberg.

    Σχετική εικόνα



    ΣΧΟΛΙΑ