• Business Of Fashion

    Executive look of the day: Η εποχή των φορεμάτων

    • Working in Style


    Έρχεται ευτυχώς (έστω και αργά) η εποχή των ανάλαφρων καλοκαιρινών φορεμάτων. Η πιο εύκολη απάντηση στην ερώτηση τι θα φορέσω σήμερα.

    Ένα ωραίο φόρεμα, ένα ζευγάρι γόβες ή πέδιλα, μία ταιριαστή τσάντα και ένα ωραίο κρεμαστό αν χρειάζεται, και είμαστε έτοιμες!

    To φόρεμα της φωτογραφίας είναι πολύ βολικό γιατί είναι μπλε με ανοιχτές καφέ μικρές βούλες. Έτσι άλλες φορές το συνδυάζω με μπλε τσάντα και παπούτσια, και άλλες με tabac.

    Ξεκίνησε τη ζωή του ως μακρυμάνικο και το αγόρασα από το μαγαζί της φίλης μου και ιδιοκτήτριάς του, BOUDOIR στο Χαλάνδρι. Είναι ιταλικό, γιατί από Ιταλία φέρνει τα περισσότερα ρούχα της η Φωτεινή, και όταν το αγόρασα είχε μακριά μανίκια με λάστιχο στην άκρη…. Επειδή όμως εγώ δεν είμαι άνθρωπος που κάθεται ήσυχος, το ένα το μανίκι το έπιασα σε ένα σίδερο και το έσκισα. Ευτυχώς όταν πήγα κλαίγοντας στην φίλη μου, πολύ όμορφα μου είπε μην ανησυχείς και voila! Προέκυψε αυτό το υπέροχο κοντομάνικο φόρεμα!

     

     

    Το μόνο θέμα που έχω με αυτό το φόρεμα είναι ότι, παρότι έχει από μέσα και ένα δεύτερο φόρεμα σαν φόδρα, εξακολουθεί να είναι σχετικά διαφανές, ειδικά στο φως, οπότε πάντα φοράω από μέσα άλλο ένα σκούρο ελαστικό μακρύ body, το οποίο λύνει με τον ιδανικό τρόπο αυτό το πρόβλημα.

    Τα παπούτσια είναι ιδιαίτερα αγαπημένα. Επειδή δεν μου αρέσουν τα μυτερά παπούτσια, τα συγκεκριμένα είναι ακριβώς όσο στρογγυλεμένα τα θέλω. Επιπλέον, έχουν ονειρεμένο tabac χρώμα και τακούνι στο χρώμα του ξύλου, πολύ διακριτικό. Είναι Ralph Lauren, το μοντέλο ονομάζεται Zabrina και τα έχω περίπου 10 χρόνια, οπότε δεν κυκλοφορούν δυστυχώς πια.

    Επειδή η επαγγελματική μας μέρα είναι μεγάλη, τα παπούτσια είναι πάντα κρίσιμος παράγοντας επιβίωσης. Πρέπει να είναι κομψά αλλά ταυτόχρονα άνετα, για να μπορούμε να τα φοράμε 10 και πλέον ώρες. Γι’ αυτό όταν βρω κάποιο παπούτσι που με βολεύει το παίρνω σε όσα διαθέσιμα χρώματα βρω. Αυτά τα είχα σε μαύρο, σε καφέ σκούρο αλλά και σε ένα υπέροχο μπλε με επίσης ξύλινο τακούνι, δυστυχώς όμως δεν αποδείχτηκαν ιδιαίτερα ανθεκτικά….

     Η τσάντα είναι Michael Kors, ένα χρώμα πού κοντινό με τα παπούτσια. Eίναι από σκληρό ανάγλυφο δέρμα, και έχει δύο θήκες που κλείνουν και οι δύο με φερμουάρ. Την έχω 6 χρόνια και την κρατάω ακόμη εύκολα. Είναι πολύ κλασσική.

    Το κρεμαστό είναι ένας ακαθόριστος κρύσταλλος Swarovski με μακριά αλυσίδα, που λόγω των πολλών επιφανειών αντανακλά το φως σχεδόν σε κάθε κίνηση.

    Ακολουθήστε την Working in Style στην σελίδα της στο Instagram

     



    ΣΧΟΛΙΑ