• Business Of Fashion

    «Ένα κόσμημα για την Καρυάτιδα» – Η έκθεση «A Jewel Made in Greece» επιστρέφει στο Ζάππειο Μέγαρο

    Μαριάνθη Καφετζή, Αντιπρόεδρος Ζαππείου, Ειρήνη Θεοδωρακάκη


    Με θέμα «Ένα Κόσμημα για την Καρυάτιδα» επέστρεψε στο Ζάππειο Μέγαρο για 10η χρονιά η έκθεση AJMIG, A Jewel Made in Greece, η μεγαλύτερη πρωτοβουλία προώθησης και ανάδειξης του σύγχρονου ελληνικού κοσμήματος σε όλο τον κόσμo.

    Πενήντα Έλληνες Καλλιτέχνες παρουσίασαν σ’ αυτήν την γιορτή εμπνευσμένες δημιουργίες τους αλλά και ένα συμβολικό εικαστικό αφιέρωμα στην Ωραία των Ωραίων, Καρυάτιδα που λείπει… με τίτλο ‘Ένα κόσμημα για την Καρυάτιδα’.

    Ξεκινώντας από το Ζάππειο, το αφιέρωμα στην Καρυάτιδα θα εξελιχθεί και θα ταξιδέψει σε 10 διαφορετικούς  ιστορικούς -και όχι μόνο- σταθμούς, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τους επόμενους 12 μήνες.

    Ήδη, τα προηγούμενα χρόνια, η έκθεση αυτή έχει ταξιδέψει με μεγάλη επιτυχία σέ τέσσερις ηπείρους, εννέα χώρες και πάνω από πενήντα προορισμούς, χάρις στην εμπνεύστρια του Μαίρη Σαμόλη, που είναι και η ίδια, σχεδιάστρια και μικρο-γλύπτρια.

    H Αντζελα Γκερέκου ανάμεσα στην Ίριδα Κριτικού και την Μαίρη Σαμόλη

    Η ίδια η Μαίρη Σαμόλη είναι πού σχεδίασε και παρουσίασε στην έκθεση το εικαστικό συμβολικό αφιέρωμα «Ένα κόσμημα για την Καρυάτιδα» σε επιμέλεια και θεωρητική υποστήριξη της Ίριδας Κρητικού.

    Η Αλίς Δικαίου με τα μοντέλα στο τέλος της επίδειξης της Χριστίνας Φαρμάκη

    Εκλεκτοί καλεσμένοι από τον χώρο της πολιτικής, των εικαστικών, των τεχνών & των γραμμάτων, καλλιτέχνες, πολιτικοί, λάτρεις των κοσμημάτων, συλλέκτες αλλά και έμποροι, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν, να αγγίξουν και να απολαύσουν κοσμήματα με διαφορετικές υφές, χαρακτήρες και συμβολισμούς.

    Η AJMIG ομάδα των Ελλήνων σχεδιαστών κοσμήματος, ακόμη μια χρονιά, μας οδήγησε σε ένα  μοναδικό γοητευτικό ταξίδι, όπου η τέχνη είναι ο μόνος άξονας, όπου συνυπάρχουν ταυτόχρονα, πολύτιμα με ευτελή, σημαίνοντα υλικά με κεραμικά,  διαμάντια με ημιπολύτιμους λίθους,  πλασμένα όλα, με ψυχή.

    Νίκος και Βαρβάρα Βερνίκου

    Ο  επιστημονικός συνεργάτης Γιώργος Σπυρομήλιος, ξενάγησε τους επισκέπτες  στο συναρπαστικό και συνάμα ελκυστικό κόσμο του κοσμήματος, των διαμαντιών και των πολύτιμων λίθων, ενώ στο πλαίσιο των εγκαινίων της έκθεσης A Jewel made in Greece  παρουσιάστηκε επίδειξη μόδας με την επιμέλεια και την καλλιτεχνική διεύθυνση της Αλίς Δικαίου και  τίτλο EN PORTANT MES BIJOUX by Alice Dikeos  που περιλάμβανε μοναδικές δημιουργίες της σχεδιάστριας Χριστίνας Φαρμάκη.

    Τα κοσμήματά τους παρουσίασαν οι Αντωνία Καρρά, Ευαγγελία Κόθρα και Μαίρη Γαϊτάνη

    Την έκθεση τίμησε με την παρουσία της η Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, κα Άντζελα Γκερέκου, που ξεναγήθηκε, θαύμασε τα εξαιρετικά ιδιαίτερα κοσμήματα, συνομίλησε με τους εκθέτες, εξήρε την επιχειρηματικότητα τους & δήλωσε την έμπρακτη στήριξη της στο κλάδο του Ελληνικού κοσμήματος.

    Μια άποψη της έκθεσης στο Ζάππειο Μέγαρο

    Η φετινή έκθεση υποστήριζε τους σκοπούς της HOPEgenesis, της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας που έχει ως αποστολή την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας, τη στήριξη της οικογένειας και την εύρεση λύσεων του δημογραφικού ζητήματος στην Ελλάδα.

    Διαβάστε επίσης

    Ναυσικά και Στεφανία Σκούρτη: Για βασίλισσες και it girls

    Μιούτσια Πράντα: Πώς η κομμουνίστρια μεταμορφώνει το Μιλάνο;

    Chanel: Ο θρίαμβος της δίκης κατά του Second Hand



    ΣΧΟΛΙΑ