• Bons Vivants

    Sotheby’s: Θα επαναληφθεί σήμερα το ρεκόρ Hermès 345.000$;

    Sotheby's: Θα επαναληφθεί σήμερα το ρεκόρ Hermès 345.000$;


    Σήμερα ο περίοπτος οίκος Sotheby’s κλείνει τις προσφορές για τη δημοφιλή διαδικτυακή δημοπρασία Sotheby’s Handbags and Accessories. Περιλαμβάνει τα κορυφαία σύμβολα της σύγχρονης πολυτέλειας, του πλούτου, τσάντες και αξεσουάρ των μεγάλων οίκων μόδας, κυρίως Hermès.

    Η έκθεση που προηγήθηκε της δημοπρασίας πραγματοποιήθηκε στο Χονγκ Κονγκ, όπως άλλωστε και η ίδια η δημοπρασία. Αποτελεί μέρος του τετράπτυχου Κοσμήματα, Κρασία, Τσάντες και Αξεσουάρ, Υψηλή ορολογοποιία που οργανώνει σε όλο τον κόσμο ο διεθνής οίκος. Για την ακρίβεια διαδραματίζονται στη Νέα Υόρκη, στο Χονγκ Κονγκ, στο Λονδίνο, στο Παρίσι, στην Κολωνία, στο Μιλάνο και στη Γενεύη. Μένεται μάχη στήθος με στήθος με το αντίπαλον δέος του, τον οίκο Christie’s, που επίσης παρουσιάζει τέτοιες δημοπρασίες, το ίδιο συχνά.

    Τσάντες μπιζού

    Στη δημοπρασία Sotheby’s, όποιος προλάβει αστραπιαία να δηλώσει διαδικτυακή συμμετοχή έως σήμερα στις τέσσερις το πρωί, θα διεκδικήσει ορισμένα μπιζού αξεσουάρ και τσάντες.

    Η Hermès το σχέδιο Bleu Azur Togo Kelly 28 Retourne Palladium Hardware του 2018, δηλαδή μία από τις δεκάδες «Κέλι» του 2018, ξεκινάει με χαμηλό εκατό χιλιάδες δολάρια Χονγκ Κονγκ (€11,828.20) και υψηλό τα εκατόν πενήντα χιλιάδες (€17,698.70).

    Ενώ υπάρχει και η το μοντέλο περιορισμένης έκδοσης Kelly, ο λαχνός Limited Edition Bleu Saphir, Mauve Pale and Gold Epsom Quelle Idole Kelly Doll Picto Palladium Hardware, 2023.

    Υπάρχει ήδη προσφορά για το υψηλό της εκτιμώμενης τιμής της, δηλαδή στο χαμηλό των τριακοσίων ογδόντα δολαρίων Χονγκ Κονγκ που σημαίνει σαράντα τέσσερις χιλιάδες ευρώ (44.971,480000€).

    Αξίζει κανείς να διερευνήσει την (ειδικής παραγγελίας) Κέλι, το μοντέλο Custom Madison 706 Kelly 25.

    Τη μαύρη Μπίρκιν δηλαδή τον λαχνό Black Midnight Faubourg Birkin 20.

    Και την γκρίζα Μπίρκιν σε γκρι δέρμα κροκοδείλου Birkin 20 Sellier in Matte Gris Ciment Alligator. Υπάρχει προσφορά για το χαμηλό της αγκύλης εκτίμης, δηλαδή για εξακόσιες χιλιάδες δολάρια Χονγκ Κονγκ ή 71.376,84 ευρώ. Το υψηλό της τιμής εκτίμησης προσεγγίζει τα επτακόσια χιλιάδες δολάρια Χονγκ Κονγκ.

     

    Σε ποιους απευθύνονται;

    Τα μεγάλα ρεκόρ προσεγγίζουν μόνο οι τσάντες Hermès. Διατίθενται αφειδώς στο διαδίκτυο από διάφορες ηλεκτρονικές πλατφόρμες που εμπορεύονται πολυτελή είδη σε δεύτερο χέρι, αλλά μάλλον σε αυτές παραμένουν στις ελληνικές καλένδες. Αυτές οι τσάντες που προσεγγίζουν τιμές ακριβών κοσμημάτων δεν απευθύνονται προφανώς σε κοινά βαλάντια.

    Αγοράζονται κυρίως από αυτές τις μεγάλες αυτές δημοπρασίες. Σε αυτές έχουν δοθεί σε παρακαταθήκη από τις ιδιοκτήτριές τους ύστερα από ιδιωτική συνεννόηση με τον οίκο Sotheby’s. Ένας ειδικός συνήθως τις επισκέπτεται στην οικία τους. Τις διεκδικούν συλλέκτες του είδους, ακόμη και μουσεία.

    Αλλά κυρίως αποκτιούνται από άλλες βαθύπλουτες κυρίες και κυρίους. Αυτά τα πολυτελή είδη δεν κυκλοφορούν σε πληθώρα στην αγορά και οι μεγάλοι οίκοι καθυστερούν ορισμένες φορές στις παραδόσεις τους. Έτσι, αρκετοί πελάτες αγοράζουν στις δημοπρασίες, δια αντιπροσώπου συνήθως, ένα ελαφρώς πιο παλιό κομμάτι, αλλά σε άριστη κατάσταση.

    Για παράδειγμα, τον Σεπτέμβριο του 2022 στην δημοπρασία του Sotheby’s στο Παρίσι χτυπήθηκε το μοντέλο Hermès Himalayan Kelly 25 στα $345.000.

    Το προηγούμενο ρεκόρ για την Hermès Himalaya Birkin 35 που προσέγγισε τα διακόσια έξι χιλιάδες δολάρια το 2019.

    Στην Μεγάλη Βρετανία έχουν επίσης σημειωθεί υψηλές τιμές, που μόλις ξεπερνούν τα τρικόσιες χιλιάδες δολάρια -για μια Neige Faubourg Birkin.

    Αυτές οι εντυπωσιακές τσάντες πολλές φορές εμπλουτίζονται με πολύτιμες πέτρες και κατασκευάζονται από σπάνια δέρματα -κροκόδειλου το ακριβότερο. Έτσι, κυρίως οι οίκοι δημοπρασιών που συνεννοούνται απευθείας με τους ιδιοκτήτες τους μπορούν να συνοδεύσουν το κάθε προϊόν με τα απαραίτητα έντυπα γνησιότητας και άλλα πολλά πιστοποιητικά όπως του CITES, που εγγυάται ότι δεν έχουν προέλθει από είδη υπό εξαφάνιση.

    Ο μαγικός αριθμός τρία

    Σε αυτήν την συγκεκριμένη δημοπρασία μπορεί κανείς να βρει και τσάντες Chanel και Louis Vuitton. Επίσης διακοσμητικά αντικείμενα από τους παραπάνω οίκους και ρολόγια, που εντάσσονται στην κατηγορία των κοσμημάτων μόδας, όχι υψηλής κοσμηματοποιίας ή ορολογοποιίας.

    Συνήθως δεν παρουσιάζονται αντικείμενα από άλλους οίκους μόδας.

    Προσεχώς και τα αποτελέσματα…

    Πληροφορίες

    Η δημοπρασία κλείνει σήμερα στις τέσσερις το πρωί.

    Υπάρχουν τέσσερις διαφορετικοί τρόποι να συμμετέχει κανείς στη συγκεκριμένη δημοπρασία και όλες οι πληροφορίες υπάρχουν στη σελίδα του Sotheby’s.

    Για περισσότερες πληροφορίες γύρω από τους λαχνούς και το πώς να συμμετέχετε (όποιος προλάβει):

    [email protected]

    Ή στο τηλέφωνο: +852 2524 8121



    ΣΧΟΛΙΑ