• Patmos Aktis Suites & Spa: Φιλοξενία σε άλλη διάσταση

    Patmos Aktis Suites & Spa

    Bons Vivants

    Patmos Aktis Suites & Spa: Αλησμόνητη εμπειρία διαμονής

    • NewsRoom

    Πάτμος. Το «Νησί της Αποκάλυψης». Με τη θρησκευτική, αλλά και την κυριολεκτική έννοια του όρου. Τόπος προικισμένος ποικιλότροπα, από το φυσικό τοπίο και τους άγνωστους στους πολλούς κρυφούς θησαυρούς του, μέχρι την πολιτιστική παράδοση, την αρχιτεκτονική ιστορία του, τον ζεστό, φιλόξενο και συνάμα γαλήνιο χαρακτήρα του.

    Στον ευλογημένο αυτόν τόπο, οι μικρές και μεγάλες αποδράσεις αποκτούν άλλη διάσταση. Η ομορφιά, το κάλλος, είναι παντού. Σε μια ατμόσφαιρα κοσμοπολίτικη, αλλά με έναν ευγενή, αριστοκρατικό αέρα που έρχεται από τα βάθη του χρόνου, αλλά δεν σταματά στιγμή να ανανεώνεται και να ανανεώνει.

    Σε αυτόν τον μαγικό και μυστηριακό τόπο, στον κόλπο του Γροίκου, στον αιγιαλό της λιμνοθάλασσας που σχηματίζει η μοναδικής ομορφιάς ακτογραμμή στη νοτιοανατολική πλευρά το νησιού, βρίσκεται το Patmos Aktis Suites & Spa. Ένα μοναδικό ξενοδοχείο πέντε αστέρων, που εναρμονίζεται πιστά με το φυσικό περιβάλλον, την ιδιαίτερη ιστορία και το μοναδικό τοπίο της Πάτμου. Ένα ξενοδοχείο με τη δική του ιστορία, αφού αποτελεί μετεξέλιξη του θρυλικού «Ξενία Πάτμου», στο οποίο δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία ζωής.

    Η αρμονία των αντιθέσεων

    Με αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική που αποθεώνει τον σύγχρονο μινιμαλισμό, το παραθαλάσσιο θέρετρο αντικατοπτρίζει τις λιτές γραμμές του μέσα από τους παραδοσιακούς ασβεστωμένους τοίχους και τα πλακόστρωτα μονοπάτια με τις λευκές πέτρες, χτισμένα σε ένα καταπράσινο τοπίο.

    Διαθέτει 56 πλήρως εξοπλισμένα ευρύχωρα δωμάτια και σουίτες διακοσμημένες με απαλούς γήινους χρωματισμούς και λιτή επίπλωση ενώ προσφέρουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις ενός πεντάστερου ξενοδοχείου.

    Patmos Aktis Suites & Spa
    Σουίτα, Patmos Aktis Suites & Spa

    Το συγκρότημα αποτελείται από διαφορετικούς τύπους δωματίων: κλασικά δωμάτια με θέα στη θάλασσα ή το βουνό, deluxe δωμάτια με μπαλκόνι, σουίτες με πισίνα, και μεζονέτας σε δύο επίπεδα με χωρητικότητα έως 6 επισκέπτες. Οι καλαίσθητες μεζονέτες προσφέρουν ιδιωτική πισίνα, ενώ πολλά από τα δωμάτια έχουν πανοραμική θέα στη λιμνοθάλασσα του Γροίκου.

    Patmos Aktis Suites & Spa

    Γευστικό ταξίδι στη μεσογειακή κουζίνα

    Την ίδια στιγμή, συνδυάζοντας μοναδικά ελληνική και ιταλική κουζίνα και με πρωταγωνιστές τα αγνά τοπικά υλικά και την απεριόριστη μαγειρική έμπνευση, τα δύο διακεκριμένα εστιατόρια του Patmos Aktis υπόσχονται ένα μαγευτικό, ταξίδι στις γεύσεις και τα αρώματα της Μεσογείου. Μάλιστα, το ιταλικό εστιατόριο Cielo e Mare και η ελληνική παραθαλάσσια ταβέρνα Πλεύσις έχουν καταφέρει να γίνουν σημείο αναφοράς για τον γαστρονομικό προορισμό του νησιού.

    Παραθαλάσσιο εστιατόριο «CIELO E MARE»

    Το εστιατόριο «Cielo e mare», με θέα το απέραντο γαλάζιο, αποτελεί μια από τις μοναδικές επιλογές μεσογειακής κουζίνας στο νησί και αγαπημένο προορισμό συνάντησης για ξεχωριστές γευστικές απολαύσεις και άψογη εξυπηρέτηση.

    Ο μοντέρνος εσωτερικός διάκοσμος ντυμένος στα λευκά απλώνεται μέχρι την όμορφη βεράντα σε ένα κομψό υπαίθριο περιβάλλον, αγναντεύοντας το ηλιοβασίλεμα και τον μαγευτικό κόλπο του Γροίκου.

    Ο Σεφ Νίκος Κωνσταντίνου δημιουργεί απολαυστικές προτάσεις πιάτων με παραδοσιακές τεχνικές, και ένα πρωτότυπο μενού που συνδυάζει ιταλικές γεύσεις με μεσογειακές επιρροές.

    Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί ο Σεφ, προέρχονται από τα Δωδεκάνησα, εκτός από τα αυθεντικά ιταλικά ζυμαρικά και συνδυάζονται με φρέσκα τοπικά εποχιακά προϊόντα. Το μπαρ σερβίρει μια ενδιαφέρουσα ποικιλία από τοπικές και διεθνείς ετικέτες κρασιών που συνοδεύουν ιδανικά το πρωτότυπο μενού.

    Σε ένα εξαιρετικό περιβάλλον, μοναδικής ατμόσφαιρας και αιγαιοπελαγίτικου τοπίου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μια γαστρονομική εμπειρία κάτω από το φως των αστεριών στις ειδικές βραδιές που διοργανώνει το εστιατόριο Cielo e Mare.

    Παραδοσιακή ταβέρνα «ΠΛΕΥΣΙΣ»

    Περιζήτητη για την μοναδική της θέση μπροστά στο κύμα, η παραδοσιακή ταβέρνα «Πλεύσις» είναι ένα από τα αγαπημένα σημεία για να απολαύσετε ένα μαγευτικό θαλασσινό τοπίο σε μια ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα. Η αποστολή της παρέμεινε πιστή στις αυθεντικές ελληνικές σπεσιαλιτέ, φρέσκο ​​ψάρι και θαλασσινά καθώς και παραδοσιακούς μεζέδες που συνδυάζονται εξαιρετικά με ένα ποτήρι δροσερό ούζο.

    Σε ένα περιβάλλον όπου το μπλε του ουρανού και της θάλασσας κυριαρχούν κατά μήκος της γαλάζιας ακτογραμμής, οι επισκέπτες απολαμβάνουν ένα μοναδικό σκηνικό στην άμμο με τον απέραντο ορίζοντα να απλώνετε μπροστά από το μόλο.

    Με μεγάλη γαστρονομική παράδοση, η κουζίνα της ταβέρνας φημίζεται για τις αυθεντικές ελληνικές συνταγές εμπνευσμένες κυρίως από τη δωδεκανησιακή και τοπική κουζίνα με φρέσκα και εποχιακά υλικά. Το περιβάλλον είναι λιτό με παραδοσιακά στοιχεία όπως οι ψάθινες πολύχρωμες καρέκλες, τα καρό τραπεζομάντιλα και μια μικρή προβλήτα με ψαρόβαρκες.

    Το μενού κρύβει έναν παράδεισο από μοναδικές γεύσεις και απολαυστικά πιάτα όπως φρέσκα ψάρια, χορταστικές σαλάτες, ποικιλία από ορεκτικά, κρεατομεζέδες και πολλά ακόμη μαγειρευτά πιάτα που αντανακλούν την παραδοσιακή παρασκευή τους χρησιμοποιώντας κυρίως ελαιόλαδο. Ο κατάλογος διαμορφώνεται καθημερινά με επιπρόσθετες προτάσεις και εξαιρετικές σπεσιαλιτέ για τους λάτρεις της ελληνικής κουζίνας.

    Παραδοσιακή ταβέρνα «ΠΛΕΥΣΙΣ»

    CIELO allday bar

    Δροσερά κοκτέιλ, αναπαυτικές ξαπλώστρες, νόστιμα κι υγιεινά σνακ και υπέροχη θέα στον γραφικό κόλπο συνθέτουν το εντυπωσιακό θαλασσινό σκηνικό του μπαρ “Cielo”. Στην  εξωτερική βεράντα κυριαρχεί το minimal design σε μια χαλαρή ατμόσφαιρα που συμβαδίζει με την απλή ζωή του νησιού, διακοσμημένη με άνετες ξαπλώστρες και λευκά τραπεζάκια με καναπέδες.

    Εδώ οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τον πρωινό τους καφέ, δροσιστικά ροφήματα και ελαφριά κοκτέιλ κατά τη διάρκεια της ημέρας ενώ το βράδι να πιούν το ποτό τους συντροφιά με χαλαρωτική μουσική.

    Ο κατάλογος του μπαρ περιλαμβάνει νόστιμα μεσογειακά πιάτα εμπνευσμένα από γνήσιες ελληνικές γεύσεις και η πλούσια λίστα κρασιών περιέχει εξαιρετικές ποικιλίες από ελληνικές και διεθνείς ετικέτες. Τα μεθυστικά κοκτέιλ, τα απολαυστικά απεριτίφ, τα premium ποτά και οι παγωμένες μπύρες είναι ικανά να σβήσουν με τον καλύτερο τρόπο τη δίψα τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού.

    Patmos Aktis Πρωινό

    Το να απολαμβάνει κανείς το πρώτο γεύμα της ημέρας δίπλα στη θάλασσα είναι το καλύτερο ξεκίνημα των καλοκαιρινών διακοπών.

    Ο πλούσιος, βραβευμένος μπουφές του πρωινού βασίζεται σε τοπικές συνταγές με φρέσκα ελληνικά υλικά, πολλά από τα οποία παράγονται στην Πάτμο.

    Το πρωινό του Patmos Aktis περιλαμβάνει τα πάντα, από φρεσκοψημένο ψωμί και αρτοσκευάσματα μέχρι σπιτικό τυρί, βιολογικά αυγά, χειροποίητες πίτες, εποχικά φρούτα, υγιεινούς χυμούς, παραδοσιακές τοπικές συνταγές και μια ποικιλία από καφέδες και τσάγια.

    Patmos Aktis Suites & Spa
    Patmos Aktis Suites & Spa

     

    Μάλιστα, το Patmos Aktis είναι ένα από τα 100 πρώτα ξενοδοχεία που έλαβαν την πιστοποίηση «Ελληνικό Πρωινό» από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος. Η διάκριση αυτή αποτελεί μια σφραγίδα εγγύησης του ξενοδοχείου για την προσπάθεια να αναδείξει τον ελληνικό  γαστρονομικό πλούτο της περιοχής χρησιμοποιώντας ελληνικά αγνά, φρέσκα προϊόντα και πρώτες ύλες στον πρωινό μπουφέ.

    Το πρωινό σερβίρεται καθημερινά στον όμορφο χώρο του κεντρικού εστιατορίου με την επιμέλεια του μπουφέ από την ομάδα των σεφ του ξενοδοχείου σε ένα προσεγμένο περιβάλλον με εσωτερικά καθίσματα του οίκου Philippe Starck  και υπέροχη θέα στον κόλπο του Γροίκου.

    Οι επισκέπτες του νησιού μπορούν να επιλέξουν το Patmos Aktis για μια γευστική εμπειρία πρωινού και ένα ζεστό πρωινό καλωσόρισμα.

    Patmos Aktis Suites & Spa
    Patmos Aktis Suites & Spa