• Bons Vivants

    Δήμητρα Κολοτούρα: «Η πρώτη μας ανδρική Zeus + Dione σειρά»

    Δήμητρα Κολοτούρα: Η πρώτη μας ανδρική Zeus + Dione σειρά

    Δήμητρα Κολοτούρα


    «Καιρό μας το ζητούσαν», εξηγεί η Δήμητρα Κολοτούρα όταν ακούστηκαν τα καλά νέα. Μόλις εγκαινιάστηκε η πρώτη ανδρική σειρά της Zeus + Dione στην περίοπτη, βρετανική πλατφόρμα πολυτελών οίκων Matches Fashion.

    Για την ακρίβεια, η Δήμητρα Κολοτούρα εννοεί ότι για καιρό συζητούσε με τη λιανική την ανάγκη για την πλαισίωση της συλλογής με ανδρικά. Και τώρα πλέον ωρίμασε η εταιρεία, το ύφος της αλλά και η σχέση της με τον περίφημο σχεδιαστή Marios Schwab (Μάριος Σουάμπ).

    Την είσοδό της στο ανδρικό ρούχο η Zeus+Dione την δοκιμάζει καταρχήν με μία capsule συλλογή σε συνεργασία με την πλατφόρμα Matches Fashion. Άρα, το εγχείρημα τιτλοφορείται Zeus+Δione x MATCHESFASHION: The First Exclusive Menswear Capsule Collection, η πρώτη συμπυκνωμένη δηλαδή συλλογή, μια μικρογραφία.

    Ένα preview

    Αυτή θα λειτουργήσει «σαν teaser μιας ολοκληρωμένης συλλογής που θα παρουσιαστεί στο τέλος του Ιουνίου, εξηγεί η Δήμητρα Κολοτούρα. Και «πρόκειται για την resort collection, που θα είναι στα μαγαζιά τον Δεκέμβριο», καταλήγει η ίδια.

    Η νέα αυτή σελίδα της Zeus+Dione συμπίπτει με την επέτειο των δέκα χρόνων του πιο χαρακτηριστικού και πολυτελούς ελληνικού lifestyle σήματος (brand). Που άρχισε ως γνωστόν με τη Δήμητρα Κολοτούρα και την Μαρέβα Μητσοτάκη, η οποία αποχώρησε τυπικά και ουσιαστικά όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε πρωθυπουργός. Οι δύο ιδρύτριες παραμένουν πολύ στενές φίλες.

    Η Matches Fashion θεωρεί ότι μέσα σε αυτά τα δέκα χρόνια παρατηρήθηκε η συνεχής πρόοδος ενός πρωτότυπου σχεδιασμού, που ενθαρρύνει τις μελλοντικές γενιές να αναθεωρήσουν την πλούσια, ελληνική πολιτιστική κληρονομιά.

    Τι λένε οι Άγγλοι

    Έτσι, η Matches Fashion στηρίζει περαιτέρω αυτή τη διαδρομή με την αποκλειστική συλλογή «πολυαναμενόμενη από τότε που δημιουργήθηκε η εταιρεία το 2013», όπως επισήμανε το αντίστοιχο τμήμα της μεγάλης πλατφόρμας.

    Η εταιρεία κέρδισε επίσης το εκλεπτυσμένο κοινό με σύγχρονα ready-to-wear σχέδια με ιδιότυπο χαρακτήρα, «εξαιρετική, ανθεκτική ποιότητα και αξιοσημείωτη δεξιοτεχνία, που προσφέρουν άνεση και πολυτέλεια από το πρωί ως το βράδυ».

    Καλτ καλοκαίρι

    Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Marios Schwab σχεδίασε την «πολυαναμενόμενη σειρά με την ίδια φιλοσοφία. Με την ίδια χαλαρή πολυτέλεια, η συλλογή εκπέμπει ανδρισμό συνδυάζοντας φόρμες, υλικά και τόνους αναβιώνοντας το καλτ καλοκαίρι όπως το φανταζόμαστε στη χρυσή εποχή της Ελλάδας», διευκρινίζει το Matches Fashion.

    Ιβουάρ και Μεταξωτοί πρωταγωνιστές

    Θα διακρίνει κανείς λινά σορτς, αυτής της καταπληκτικής ποιότητας με πτυχώσεις, μπλούζες, πουκάμισα, καφτάνια από μετάξι και ριγέ βαμβακερά. Μεταλλικές λεπτομέρειες δίνουν αιχμή, διακοσμητικά λουριά και μεγάλη «βε» λαιμόκοψη. Γήινοι τόνοι, ιβουάρ και ναυτικό μπλε. Όλα υπογραμμίζονται και αναβαθμίζονται από το εξαιρετικό Σπαθωτό μετάξι που χαϊδεύει το δέρμα.

    Έχει υφανθεί σε πέντε διαφορετικούς συνδυασμούς από χακί, κεραμιδί, χάλκινες λωρίδες και σε γαλάζιους τόνους πάνω σε ιβουάρ βάση με μεταξωτή υφή, δίνοντας ανάλαφρο αποτέλεσμα, εύκολο και αεράτο.

    Ιδιαίτερα αξεσουάρ εμπλουτίζουν τη συλλογή: Ένα χειροποίητο πουγκί από μαλακό δέρμα με ανάγλυφο το Σπαθωτό μοτίβο, ένα εκσυγχρονισμένο ταγάρι που φοριέται cross body από υλικό ράφια και μία τσάντα μπάνιου σε στιλ cargo με εξωτερικές θήκες.

    Aiolos blouse (μπλούζα)

    Το πιο χαρακτηριστικό σχέδιο για πουκάμισο της Zeus + Dione λαμβάνει την ανδρική του εκδοχή και μορφή, με τη χαλαρή αισθητική που τονίζεται από μεγάλα μανίκια και ελαφρώς καμπυλωτό τελείωμα.

    Calyx caftan (καφτάνι)

    Με την ονομασία να αντλείται από τον όρο κάλυξ που σημαίνει σέπαλο του λουλουδιού, το καφτάνι Calyx προβάλλει ένα μοτίβο απο λωρίδες σε βαμβακερό. Ελαφρύ, φίνο, με τα διακριτικά λουριά του Schwab να παραπέμπουν και στην ελληνική παράδοση. Χειροποίητα στην Ελλάδα.

    Paxoi shorts (σορτς)

    Η Zeus+Dione φημίζεται για τους συνδυασμούς που προσφέρει. Τα σορτς από βαμβάκι και μετάξι και ελαστική μέση ταιριάζουν εύκολα με τα αντίστοιχα τοπ της συλλογής.

    Zeus shirt (πουκάμισο)

    Πουκάμισο από φίνο λινό με την ιδιαίτερη λαιμόκοψη. Έχει σχεδιαστεί ώστε να φοριέται εύκολα και σε διαφορετικές περιπτώσεις από το πρωί ως το βράδυ.

    Pan shorts (σορτς)

    Τα σορτς Pan διακρίνονται για την πολυτελή τους άνεση, το ελαφρύ λινό, που η σχολαστική επεξεργασία τους προδίδει τη δεξιοτεχνία της κατασκευής τους.

    Η δυνατή συνεργασία

    Η Δήμητρα Κολοτούρα είχε πιστέψει στον Μάριος Σουάμπ από τότε που βρισκόταν στο Λονδίνο και έστηνε την δική της πρώτη εταιρεία DK Associates. Συνιστούσε το 12ο γραφείο του BBC για την ανατολική Ευρώπη σε εμπορικά θέματα. Το ίδιο και για τον διεθνή όμιλο Conde Nast (Vogue κλπ). Από τα 24 ως τα 35 της χρόνια έζησε εκεί μια ιδιαιτέρως γόνιμη επαγγελματικά δεκαετία. Στον τομέα της, «δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να φτάσω πιο ψηλά».

    Ο Μάριος Σουάμπ αποφοιτούσε τότε από τις περίφημες σχολές σχεδίου του Λονδίνου με διακρίσεις ως ο Καλύτερος νέος σχεδιαστής στα British Fashion Awards (Βρετανικά βραβεία μόδας) το 2006. Αργότερα εργάστηκε σε γνωστούς οίκους, έντυσε μούσες όπως η Κέιτ Μος και η Κρίστεν Στιούαρτ. Ανήκει στη γενιά σχεδιαστών (Κρίστοφερ Κέιν, Τζόναθαν Σόντερς) που όριζε τη μόδα τη λονδρέζικη σκηνή της μόδας.

    Αλλά κάπου εκεί στις δόξες του γνώρισε μια άλλη μούσα, τη Δήμητρα Κολοτούρα. Υπαινίχθηκε μια συνεργασία τους, εκείνος δεν το απέκλεισε. Μερικά χρόνια αργότερα βρίσκεται καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου της. Μαζί εδραιώνουν τη φήμη της Zeus + Dione στο εξωτερικό. Και η Matches Fashion αποτελεί τον τέλειο βατήρα.

    Με τον Σουάμπ



    ΣΧΟΛΙΑ