• Bons Vivants

    Camper & Nicholsons: Οι νέες business στην Ερυθρά Θάλασσα και ο νέος super rich προορισμός της Σαουδικής Αραβίας

    • NewsRoom

    Το εντυπωσιακό resort στην Ερυθρά Θάλασσα


    Με τη συνεργασία μίας εκ των κορυφαίων στον κλάδο του luxury yachting εταιρείας, της Camper & Nicholsons, ο διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας και πρωθυπουργός Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ (MBS) χτίζει έναν πολυτελή τουριστικό προορισμό, σε ένα ιδιωτικό νησί 7 αστέρων.

    Η Sindalah αποτελεί το πρώτο δείγμα της εθνικής τουριστικής στρατηγικής του δισεκατομμυριούχου διαδόχου MBS -μέρος μίας «έξυπνης» πόλης, έκτασης 840.000 τετραγωνικών μέτρων- και φιλοδοξεί να γίνει ο επόμενος hot προορισμός για τους λάτρεις των πολυτελών σκαφών αναψυχής.

    Η συνεργασία με τους κορυφαίους

    H Camper & Nicholsons δραστηριοποιείται στον χώρο για πάνω από 240 χρόνια και είναι ένας από τους πρώτους κατασκευαστές σκαφών αναψυχής μήκους άνω των 30 μέτρων.

    Ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1782 και έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές της από τη μεσιτεία και τη ναύλωση μέχρι τη διαχείριση και επίβλεψη νέων κατασκευών, ενώ διαθέτει και πρακτορείο πληρώματος.

    Το προηγούμενο έτος άνοιξε γραφείο και στην Αθήνα σε συνεργασία με τον όμιλο Φάις.

    Οι φημισμένοι πρωτοπόροι ανακοίνωσαν πριν λίγες ημέρες τη συνεργασία τους με την Σαουδική Αραβία με στόχο να αναπτύξουν ένα κορυφαίο προορισμό yachting στην Ερυθρά Θάλασσα.

    «Η Sindalah είναι κάτι περισσότερο από ένας προορισμός- είναι μια πρόσκληση για να εξερευνήσετε τα ανέγγιχτα θαύματα της Ερυθράς Θάλασσας.

    Η συνέργεια μεταξύ της Camper & Nicholsons και της Neom δημιούργησε ένα καταφύγιο σκαφών αναψυχής που προσφέρει την τέλεια ισορροπία μεταξύ της πολυτέλειας και την εκπληκτικής ομορφιάς αυτού του ανεξερεύνητου συνόρου.

    Η Sindalah δελεάζει με έναν πρωτόγνωρο τρόπο όσους αναζητούν μια υπέροχη εμπειρία yachting», ανέφερε στη σχετική ανακοίνωση ο Διευθύνων Σύμβουλος της Camper & Nicholsons, Paolo Casani.

    Εντυπωσιακό τοπίο

    Η υποδομή του νησιού φαίνεται ότι ανταποκρίνεται στις υψηλές προσδοκίες όσων αναζητούν μία νέα εμπειρία και διαφορετικές διαδρομές στα πολυτελή ταξίδια τους. Μία πόλη που οικοδομήθηκε με προϋπολογισμό άνω των 24 δισ. δολαρίων προσφέρει ένα yacht club, 5.000 θέσεις ελλιμενισμού, τρία πολυτελή resorts, ένα σπα, 51 πολυτελή καταστήματα, 86 προβλήτες, 38 εστιατόρια κι ένα beach club.

    Το πολυτελές ιδιωτικό νησί στην καρδιά του συμπλέγματος ΝΕΟΜ (Νίομ), στην επαρχία Ταμπούκ της βορειοδυτικής Σαουδικής Αραβίας αναμένεται να λειτουργήσει μέσα στο 2024 και ειδικότερα μέσα στον Μάρτιο προσφέροντας μία εντυπωσιακή εμπειρία yachting.

    Ο εκτελεστικός διευθυντής της Neom, Aayush Killa αναφέρθηκε στο project ως έναν συνδυασμό της πολυτέλειας με τον βαθύ σεβασμό για το παρθένο περιβάλλον της Ερυθράς Θάλασσας.

    «Η Camper & Nicholsons, με την απαράμιλλη τεχνογνωσία της στον τομέα των πολυτελών σκαφών αναψυχής, προσφέρει μια εξαιρετική κατανόηση των επιθυμιών των πελατών μας.

    Η δέσμευσή τους στην αριστεία και τη βιωσιμότητα συντονίζεται βαθιά με τις βασικές αξίες της Neom, καθιστώντας τους τον ιδανικό συνεργάτη για να μας βοηθήσει να πραγματοποιήσουμε τη φιλοδοξία μας να μετατρέψουμε τη Sindalah σε έναν προορισμό για γιοτ παγκόσμιας κλάσης», σημείωσε.

    To project NEOM

    Τα τελευταία χρόνια η Σαουδική Αραβία κάνει σημαντικές προσπάθειες να αποδεσμεύσει ένα μεγάλο κομμάτι της οικονομίας από την εξάρτηση του πετρελαίου.

    Το μεγαλεπήβολο έργο Neom είναι ένα πείραμα της Σαουδικής Αραβίας, πρωτοβουλία του πρίγκηπα διαδόχου, το οποίο θα λειτουργήσει ως πεδίο δοκιμών για τεχνολογίες που θα φέρουν επανάσταση στην καθημερινή ζωή.

    Το project έχει διαφημιστεί ως μία «πόλη του μέλλοντος» με συνολικό προϋπολογισμό 500 δισ. δολαρίων, με τη κυβέρνηση να προσβλέπει σε ετήσιες επισκέψεις που θα ξεπεράσουν τα 100 εκατ. τουρίστες μέχρι το 2030.

    Διαβάστε επίσης:

    Από τα πετροδόλαρα μέχρι τις τσάντες Hermes και τα σνακ Mars: Αυτές είναι οι δέκα πλουσιότερες δυναστείες του κόσμου

    Bloomberg: Αυτά είναι τα 5 πιο συναρπαστικά καινούργια ξενοδοχεία στην Ελλάδα (και δεν βρίσκονται εκεί που θα περιμένατε)

    Match Point: Η Louis Vuitton ενώνει δυνάμεις με τον Carlos Alcaraz



    ΣΧΟΛΙΑ