• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Bloomberg: Αυτά είναι τα 5 πιο συναρπαστικά καινούργια ξενοδοχεία στην Ελλάδα (και δεν βρίσκονται εκεί που θα περιμένατε)

    • Bloomberg
    Ξενοδοχείο Gundari, Φολέγανδρος

    Ξενοδοχείο Gundari, Φολέγανδρος


    Μετά από ένα άκρως εντυπωσιακό σε επίπεδο τουρισμού 2023, η Ελλάδα φαίνεται να οδεύει προς ένα ακόμη καλοκαίρι που θα σπάσει ρεκόρ. Αυτό τουλάχιστον λένε οι προβλέψεις της κυβέρνησης και δείχνουν οι προκρατήσεις σε αεροπορικές και τουριστικούς πράκτορες, οι οποίοι προβλέπουν όλοι ότι το 2024 θα είναι η καλύτερη χρονιά του ελληνικού τουρισμού.

    Ωστόσο, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, για τους ταξιδιώτες που θέλουν να επισκεφτούν τα πιο δημοφιλή νησιά -δηλαδή τη Μύκονο και τη Σαντορίνη- αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό. Το περασμένο καλοκαίρι έφερε δρομάκια που έπηζαν από κόσμο, υψηλές τιμές σε θέρετρα και εστιατόρια, υπερβολική κίνηση στους δρόμους και τεράστιο συνωστισμό στις παραλίες. Όμως, αν θέλει κανείς να αποφύγει τα πιο πολυσύχναστα σημεία, μπορεί να είναι δύσκολο να βρει πολυτελείς υποδομές και έμπνευση.

    Αυτό αλλάζει, επισημαίνει το Bloomberg: Φέτος, τα πιο συναρπαστικά εγκαίνια ξενοδοχείων στην Ελλάδα θα γίνουν σε περιοχές λιγότερο γνωστές διεθνώς. Όπως η Φολέγανδρος με τους λιγότερους από 1.000 κατοίκους που φέτος αποκτά το Gundari, το πρώτο πολυτελές ξενοδοχείο της. Ένα ξενοδοχείο που θα διαθέτει εστιατόριο του Λευτέρη Λαζάρου, του πρώτου Έλληνα σεφ που έχει εστιατόριο βραβευμένο με αστέρι Michelin, ενώ όλα τα δωμάτια θα διαθέτουν ιδιωτικές πισίνες υπερχείλισης θερμαινόμενες με ηλιακούς συλλέκτες.

    Ξενοδοχεία: Τα 5 κορυφαία openings

    Σύμφωνα με το Bloomberg

    Odera

    Πότε: τον Μάιο

    Πού: στην Τήνο

    Η Τήνος αποκτά το πρώτο της πολυτελές ξενοδοχείο καθώς θέλει να ανοιχθεί στον τουρισμό, πέρα από τον θρησκευτικό.

    Σε μικρή απόσταση με τα πόδια από την παλιά πόλη, το Odera θα αποτελείται από 77 δωμάτια με ασβεστωμένους τοίχους και οροφές με ξύλινα δοκάρια, πολλά με άμεση πρόσβαση στην πισίνα. Διαθέτει επίσης ένα μικρό spa και ιδιωτική παραλία. Και οι ταξιδιώτες μπορούν να νοικιάσουν το σκάφος του ξενοδοχείου για να ταξιδέψουν κατά μήκος των ακτών του νησιού.

    Δωμάτια από 320€.

    Ξενοδοχείο Odera, Τήνος
    Ξενοδοχείο Odera, Τήνος

    Gundari

    Πότε: τον Μάιο

    Πού: στη Φολέγανδρο

    Πιο ειδυλλιακό από το νησί της Φολεγάνδρου δεν έχει, σημειώνει το πρακτορείο.

    Η Χώρα είναι σαν τη Μύκονο χωρίς τη νυχτερινή ζωή: ασβεστωμένα πέτρινα σπίτια, πλακόστρωτα δρομάκια και πολυσύχναστες ταβέρνες. Και τώρα το νησί αποκτά και το πρώτο του πολυτελές ξενοδοχείο, το Gundari.

    Τα 27 δωμάτιά του, όλα με ιδιωτικές πισίνες υπερχείλισης με θέα στη θάλασσα, απλώνονται σε 320 στρέμματα στην κορυφή του βράχου, σε απόσταση μικρότερη των 3 χιλιομέτρων από τη Χώρα.

    Το ξενοδοχείο διαθέτει wine bar, με τοπικά ελληνικά κρασιά, που είναι πλέον δημοφιλή και εκτός των συνόρων των νησιών.

    Δεδομένης της τοποθεσίας, δεν έχει πρόσβαση σε παραλία, αλλά προσφέρονται ηλεκτρικά ποδήλατα και ATV για να βοηθήσουν τους επισκέπτες να βγουν σε απομονωμένους κολπίσκους.

    Μαζί με την αποσπασματική κάλυψη της κινητής τηλεφωνίας, είναι το είδος της ευλογίας και της κατάρας που έρχεται με την πραγματική έξοδο από το δίκτυο.

    Δωμάτια από 600€.

    Ξενοδοχείο Gundari, Φολέγανδρος
    Ξενοδοχείο Gundari, Φολέγανδρος

    One&Only Kea Island

    Πότε: τον Μάιο

    Πού: στην Κέα (Τζια)

    Το δεύτερο ελληνικό ξενοδοχείο του One&Only έρχεται μετά το πρώτο που άνοιξε στην Αθήνα πέρυσι, δημιουργώντας έναν ιδανικό συνδυασμό πόλης-παραλίας.

    Όπως επισημαίνει το πρακτορείο, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το συγκεκριμένο brand επέλεξε να εγκατασταθεί στο νησί της Κέας, το πιο κοντινό στην πρωτεύουσα νησί των Κυκλάδων. Η Κέα δεν έχει ακόμη πολλούς ξένους επισκέπτες, αλλά οι Έλληνες τα σαββατοκύριακα λατρεύουν να συρρέουν στις βοτσαλωτές παραλίες της.

    Το νησί είναι επίσης δημοφιλές στους λάτρεις των καταδύσεων, οι οποίοι πηγαίνουν στην Κέα για να επισκεφθούν υποβρύχιες ιστορικές τοποθεσίες όπως το ναυάγιο του HMHS Britannic, ένα αδελφό πλοίο του Τιτανικού.

    Στο θέρετρο του One&Only, κάθε δωμάτιο είναι μια αυτόνομη βίλα. Η μικρότερη έχει εμβαδόν 75 τετραγωνικά μέτρα. Όλες τους με ιδιωτική πισίνα σε ένα ευρύχωρο deck.

    Δωμάτια από 2.500€.

    One&Only Κέα
    One&Only Κέα

    Avant Mar

    Πότε: τον Απρίλιο

    Πού: στην Πάρο

    Η Πάρος έχει πιστούς που ορκίζονται στην έντονη νυχτερινή της ζωή, τα παγκόσμιας κλάσης εστιατόρια και τα υπέροχα ξενοδοχεία της, όλα σε πιο προσιτές τιμές από κάποια άλλα γειτονικά νησιά των Κυκλάδων.

    Το Avant Mar, το οποίο άνοιξε πέρυσι αλλά φέτος θα κάνει την πρώτη του πλήρη καλοκαιρινή σεζόν, είναι ένα ιδανικό μέρος για να απολαύσει κανείς όλη τη μαγεία του νησιού. Το βασικό χαρακτηριστικό του είναι μια πισίνα μήκους 55 μέτρων με θέα στη θάλασσα.

    Οι επισκέπτες έχουν επίσης πρόσβαση στην παραλία Πιπέρι, όπου το ξενοδοχείο διαθέτει ιδιωτικές ξαπλώστρες.

    Στα εστιατόρια των εγκαταστάσεων περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, και το Matsuhisa Paros – μια παραφυάδα του Nobu – που σερβίρει σούσι παγκόσμιας κλάσης, καθώς οι DJ κάνουν νυχτερινά σετ.

    Στην Πάρο και στο Avant Mar, το γενικό πνεύμα είναι πολύ γλέντι και ύπνος μέχρι αργά.

    Δωμάτια από $400.

    Avant Mar
    Avant Mar
    Avant Mar
    Avant Mar

    91 Athens Riviera

    Πότε: τον Μάιο

    Πού: στην Αθήνα

    Το κομψό αυτό glamping βρίσκεται μεν στην παραλία, αλλά απέχει μόλις 30 λεπτά οδικώς από τα ιστορικά αξιοθέατα και τη φασαρία του κέντρου της Αθήνας, συνδυάζοντας μοναδικά ήλιο, άμμο και αστικό πολιτισμό.

    Οι «σκηνές» δε μοιάζουν περισσότερο με φουτουριστικές «φυσαλίδες» και διαθέτουν κλιματισμό, πισίνες και πανοραμικούς γυάλινους τοίχους.

    Όλα αυτά αποτελούν μέρος ενός κλαμπ με οκτώ μεγάλα γήπεδα τένις, γυμναστήριο, ιδιωτική παραλία και το ελληνικό εστιατόριο Barbarossa.

    Δωμάτια από 900€.

    91 Athens Riviera
    91 Athens Riviera

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    Shein και Zara συμπιέζουν την H&M οδηγώντας σε παραίτηση τη CEO

    Europa Nostra: Οι Κυκλάδες στη λίστα των πιο απειλούμενων μνημείων  

    Σούπερ μάρκετ: Πώς θα διαμορφωθούν οι τιμές στα ράφια μετά τον «κόφτη» στις προσφορές



    ΣΧΟΛΙΑ