• Bons Vivants

    4 superyachts και οι δισεκατομμυριούχοι ιδιοκτήτες τους που «τάραξαν» τα νερά της Μεσογείου το καλοκαίρι

    • NewsRoom
    Τζεφ Μπέζος και Λόρεν Σάντσεζ

    Τζεφ Μπέζος και Λόρεν Σάντσεζ


    Την ώρα που πολλοί από τους πλουσιότερους του κόσμου έχουν κρατηθεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, προσωπικότητες όπως ο Τζεφ Μπέζος και η Λόρεν Σάντσεζ ή η διάσημη σχεδιάστρια μόδας Νταϊάν φον Φίρστενμπεργκ, απολαμβάνουν στιγμές χαλάρωσης στα superyachts τους, ενώ δημοσιεύουν φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    Από το πάρτι αρραβώνων Μπέζος-Σάντσεζ, στο οποίο παρευρέθηκε ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, μέχρι το fashion event του Giorgio Armani με την Κέρι Ουάσινγκτον, η ζωή στην ανοιχτή θάλασσα φαίνεται πιο λαμπερή από ποτέ!

    Σύμφωνα με το businessinsider.com, ο Τζεφ Μπέζος έγινε πρωτοσέλιδο το 2019 για μια σπάνια εμφάνιση που έκανε πάρτι στη θάλασσα στο γιοτ του Ντέιβιντ Γκέφεν, το «Rising Sun», με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Goldman Sachs, Λόιντ Μπλάνκφαϊν, και το μοντέλο Κάρλι Κλος.

    Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο Μπέζος δεν είναι πλέον Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon και τους τελευταίους μήνες έχει κερδίσει έναν νέο τίτλο: «βασιλιάς της ανοιχτής θάλασσας».

    Η μέγα θαλαμηγός του Μπέζος, «Koru» (Πηγή: https://www.scmp.com)

    Καθώς η σεζόν των γιοτ του 2023 πλησιάζει στο τέλος της, είναι σαφές ότι το ολοκαίνουργιο σούπερ γιοτ του Μπέζος, αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων, «έσκισε» τα κύματα αυτό το καλοκαίρι, σε αντίθεση με άλλα γιοτ πλουσίων και διασήμων, οι οποίοι απέφυγαν να διαφημίζουν τις εν πλω διακοπές τους.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Warner Bros. Discovery, Ντέιβιντ Ζάσλαβ, έκανε αυτό το λάθος στις αρχές της σεζόν, προκαλώντας αντιδράσεις, μετά τη διοργάνωση μιας πλούσιας βραδιάς με θέα μια σειρά από γιοτ στη Γαλλική Ριβιέρα, λίγες εβδομάδες μετά την έναρξη της απεργίας των συγγραφέων του Χόλιγουντ.

    Ωστόσο, ο Μπέζος και οι καλεσμένοι του στο σούπερ γιοτ δεν φαίνεται να πτοούνται από τον δημοσιογραφικό φακό.

    (Πηγή: https://www.scmp.com)

    Ο Μπέζος ονόμασε τη μέγα θαλαμηγό του «Koru» από ένα σύμβολο ανάπτυξης των Μαορί (ίσως μια αναφορά στο μεγαλύτερο ιστιοπλοϊκό γιοτ στον κόσμο με μήκος 127 μέτρα).

    Η Koru ξεκίνησε το παρθενικό της ταξίδι από το Γιβραλτάρ τον Απρίλιο και απαθανατίστηκε σε αρκετούς σταθμούς στη συνέχεια.

    Το σκάφος Koru του Τζεφ Μπέζος
    Το σκάφος Koru του Τζεφ Μπέζος

    Τον Μάιο, ο Μπέζος, χωρίς πουκάμισο και η νυν αρραβωνιαστικιά του, η οποία ομοιάζει εντυπωσιακά με το γλυπτό που βρίσκεται στην πλώρη της «Koru», πήραν το γιοτ για μια βόλτα στα ανοιχτά της Ισπανίας, πριν βάλουν πλώρη για το Φεστιβάλ των Καννών.

    Τον Ιούνιο, η «Koru» πήρε το δρόμο για την ιταλική Ριβιέρα, όπου το ζευγάρι πόζαρε στο κατάστρωμα του πλοίου.

    Στη συνέχεια σταμάτησε στο ιταλικό νησί Κάπρι πριν ανέβει στο κοντινό Ποζιτάνο, μια πόλη δίπλα σε βράχο που έχει γίνει η αγαπημένη των διασημοτήτων.

    Εκεί, έγινε το πάρτι αρραβώνων του ζευγαριού, το οποίο φέρεται να προσέλκυσε καλεσμένους όπως τους Bill Gates, Whitney Wolfe Herd, Ari Emanuel και Leonardo DiCaprio.

    Μόλις μια εβδομάδα αργότερα, το ζευγάρι εθεάθη να κάνει μια βόλτα στους δρόμους του Ντουμπρόβνικ της Κροατίας, με τους Ορλάντο Μπλουμ, Κέιτι Πέρι και Άσερ.

    Το άλλο highlight της φετινής σεζόν των γιοτ ήταν το σχεδόν 100 μέτρων «Eos», που ανήκει στον δισεκατομμυριούχο Μπάρι Ντίλερ και τη σχεδιάστρια μόδας Νταϊάν φον Φίρστενμπεργκ, το οποίο είχε επίσης ένα «πολυάσχολο» καλοκαίρι, διασχίζοντας τη Μεσόγειο.

    Eos

    Το καλοκαιρινό πρόγραμμα του «Eos» για το 2023 περιελάβανε μια στάση στη Μαγιόρκα, όπου Diller και von Furstenberg έκαναν πεζοπορία με την Oprah Winfrey και τον Gayle King.

    Ακόμη περιελάβανε ένα ταξίδι στην Ελλάδα όπου η φον Φίρστενμπεργκ επισκέφθηκε με τον εκδότη της βρετανικής Vogue Edward Enninful και τον συνιδρυτή Valentino Giancarlo Giammetti.

    Von Furstenberg με την Kris Jenner (Πηγή: https://www.scmp.com)

    Μετά έκανε μία στάση στην ακτή του Αμάλφι όπου η φον Φίρστενμπεργκ τράβηξε μια φωτογραφία με την Κρις Τζένερ.

    Τον Αύγουστο, το πλοίο έφτασε στην Κροατία, όπου οι ιδιοκτήτες του γευμάτισαν με τους A-listers του Hollywood, Candice Bergen, Emma Thompson και τον παραγωγό Jason Blum, καθώς και την Diane Sawyer και τον συνεργάτη του Creative Artists Agency Bryan Lourd.

    Το «Eos» ελλιμενίστηκε στη Βενετία για να τελειώσει την καλοκαιρινή του σεζόν, όπου η von Furstenberg παρουσίασε τα ετήσια βραβεία DVF και άρχισε να επιπλώνει μια από τις κατοικίες της.

    Diane von Furstenberg και Barry Diller (Πηγή: https://www.scmp.com)

    Όχι πολύ μακριά στο λιμάνι της Βενετίας βρισκόταν το «Maìn», το γιοτ του Giorgio Armani, στο οποίο φιλοξένησε καλεσμένους, συμπεριλαμβανομένων των Sydney Sweeney και Kerry Washington, στο πλαίσιο της εκδήλωσης μόδας One Night Only νωρίτερα αυτό το μήνα.

    Σημειώνεται ότι πολλά από τα άλλα διάσημα σούπερ γιοτ στον κόσμο – και οι διασημότητες που συχνάζουν σε αυτά – φαίνεται να έχουν αποφύγει σε μεγάλο βαθμό τα φώτα της δημοσιότητας αυτό το καλοκαίρι.

    (Πηγή: boatinternational.com)

    «Σε έναν κόσμο όπου σε κυνηγούν συνέχεια οι παπαράτσι με τους τεράστιους φακούς τους, υπάρχει ένα μέρος για χαλάρωση και ιδιωτικότητα που πολλοί από εμάς θεωρούμε δεδομένα», ανέφερε πρόσφατα ένας υπάλληλος πολλών ετών ενός superyacht, ο οποίος ζήτησε να κρατήσει την ανωνυμία του.

    Αυτή είναι πιθανότατα η ιδιωτικότητα που απολαμβάνει ο David Geffen στο «Rising Sun», το γιοτ όπου φωτογραφήθηκε ο Μπέζος πριν από μερικά καλοκαίρια – και στο οποίο ο Geffen «απομονώθηκε» τον Μάρτιο του 2020.

    Δείτε παρακάτω το βίντεο του εντυπωσιακού Rising Sun του David Geffen

    Ενώ το σούπερ γιοτ κράτησε χαμηλό προφίλ αυτή τη σεζόν, φέρεται να έχει εντοπιστεί στο Κάπρι και τη Μαγιόρκα, αν και χωρίς την τυπική συνοδεία των διασημοτήτων.

    Πιο πρόσφατα, εντυπωσίασε τα πλήθη στο Πόρτλαντ των ΗΠΑ, ένα μέρος του κόσμου που δεν φημίζεται για την προσέλκυση διασημοτήτων.

    Διαβάστε επίσης: 

    Alfa Nero: Δεν έχει τέλος το θρίλερ με το mega yacht – Κόρη Ρώσου μεγιστάνα μπλοκάρει το deal των 68 εκατ. δολ.

    Μπερνάρ Αρνό: Μπλόκο από το λιμάνι της Νάπολης στο superyacht του μεγιστάνα

    Ποια ύφεση; Η παγκόσμια βιομηχανία superyachts ανθεί – Πωλήσεις άνω των 4 δισ. δολαρίων το 2022



    ΣΧΟΛΙΑ