• Bons Vivants

    Μπερνάρ Αρνό: Μπλόκο από το λιμάνι της Νάπολης στο superyacht του μεγιστάνα

    Bernard Arnault, πρόεδρος ομίλου LVΜΗ

    Bernard Arnault, πρόεδρος ομίλου LVΜΗ


    Ένα απρόοπτο για ένα από τα ακριβότερα superyachts στον κόσμο που ανήκει στον δεύτερο πλουσιότερο άνδρα, αποκάλυψε πριν λίγες ημέρες η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

    To Symphony, ιδιοκτησίας του Mr Louis Vuitton Μπερνάρ Αρνό και αξίας 150 δις δολαρίων έπλεε προς το λιμάνι τις Νάπολης προκειμένου να ελλιμενιστεί, όπως συνήθιζε και στο παρελθόν, στην προβλήτα Luise di Mergelina.

    Το πολυτελές γιοτ του Αρνό. Πηγή: luxuo.com

    Μία μαρίνα διάσημη στους δισεκατομμυριούχους ιδιοκτήτες σκαφών, οι οποίοι την επισκέπτονται συχνά, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες για να απολαύσουν τις διακοπές τους.

    Το αίτημα όμως, για πρώτη φορά απορρίφθηκε, με αιτιολογία ότι το superyacht είναι πολύ μεγάλο για τη μαρίνα και δυσκολεύει την κίνηση των άλλων πλοίων, παρά το γεγονός ότι έχει κάνει στάση εκεί πολλές φορές στο παρελθόν.

    Κόντρα για τα πολυτελή σκάφη

    Το ιταλικό δημοσίευμα αναφέρει ότι το πολυτελές σκάφος του Αρνό δεν είναι το μόνο που είχε τη δυσάρεστη εμπειρία, καθώς λίγες ημέρες νωρίτερα, ο μεγιστάνας των μέσων μαζικής ενημέρωσης Μπάρι Ντίλερ αναγκάστηκε να παρακάμψει την Νάπολη από τη θερινή του περιοδεία σε δημοφιλείς προορισμούς λόγω του ίδιου γεγονότος.

    Το μπλόκο στα μεγάλα σκάφη έχει αποφασιστεί από τις τοπικές αρχές, οι οποίες πλέον απαγορεύουν όσα yachts είναι άνω των 75 μέτρων να ελλιμενιστούν στην προβλήτα τους, καθώς, όπως υποστηρίζουν καταλαμβάνουν πολύ χώρο και δυσκολεύουν τους ελιγμούς σε άλλα σκάφη.

    Η απόφαση αυτή έχει δημιουργήσει ένταση με τους κατοίκους, οι οποίοι στηρίζονται στις συχνές επισκέψεις των super rich στην περιοχή και ανησυχούν ότι η νέα εξέλιξη θα επηρεάσει την τοπική οικονομία.

    Το πολυτελές σκάφος του Αρνό

    Με μήκος 101 μέτρων, το Symphony κατασκευάστηκε στο φημισμένο ναυπηγείο Royal Van Lent το 2015.

    Πηγή: luxuo.com

    Το εξωτερικό του  όσο και το εσωτερικό του ξεχειλίζουν πολυτέλεια με την Tim Heywood Design να έχει αναλάβει τον κομψό σχεδιασμό των εξωτερικών χώρων και την Zuretti Interior Design το εντυπωσιακό εσωτερικό χώρο με μία υπερσύγχρονη κουζίνα στην οποία το προσωπικό ετοιμάζει γαλλικές συνταγές.

    Τα πλωτό παλάτι μπορεί να φιλοξενήσει έως και  16 επισκέπτες στις 8 κρεβατοκάμαρες που διαθέτει και οι οποίες μοιράζονται σε έξι ορόφους και 27 άτομα ως πλήρωμα.

    Πηγή: luxuo.com

    Στο εξωτερικό υπάρχει ένα ελικοδρόμιο, μια πισίνα αλλά και ένα υπαίθριο μπαρ για να διασκεδάζουν οι καλεσμένοι του καθώς και χώροι ψυχαγωγίας.

    Διαβάστε επίσης:

    Νέος αγοραστής για το mega yacht Alfa Nero που είχαν οι Θεόδωρος και Γιάννα Αγγελοπούλου

    Ελβετία: Τέλος στην απεργία στο αεροδρόμιο της Γενεύης

    Dimand: Απέκτησε συνολικά 150.000 ίδιες μετοχές



    ΣΧΟΛΙΑ