• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Warren Buffett: Το τελευταίο επενδυτικό στοίχημα που κέρδισε ο “σοφός της Ομάχα”

    • Bloomberg
    Warren Buffett. Επικεφαλής Berkshire-Hathaway

    Warren Buffett. Επικεφαλής Berkshire-Hathaway


    Η επένδυση των 6,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Warren Buffett σε μετοχές των ιαπωνικών εμπορικών εταιρειών αποδίδει εν μέσω της παγκόσμιας στροφής σε μετοχές αξίας.

    Οι μετοχές των πέντε ιαπωνικών κολοσσών του κλάδου εμπορευμάτων, στους οποίους η Berkshire Hathaway του Warren Buffett, ανακοίνωσε ότι επένδυσε τον περασμένο Αύγουστο, έχουν αυξηθεί τουλάχιστον κατά 8% μέχρι στιγμής τον Νοέμβριο, με την Sumitomo Corp. να προηγείται καταγράφοντας κέρδη άνω του 15%.

    Οι λεγόμενες «sogo shosha» όπως είναι γνωστές, κατέγραψαν απώλειες κατά το δίμηνο που έληξε στις 30 Οκτωβρίου, καθώς η πανδημία έπληξε τη ζήτηση για εμπορεύματα και οι επενδυτές συνέχισαν να δείχνουν προτίμηση στις μετοχές ανάπτυξης έναντι των μετοχών αξίας.

    Η ευφορία που προκάλεσε η είδηση για την ανακάλυψη εμβολίων ενίσχυσε την αισιοδοξία για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη, ωθώντας τους επενδυτές να στραφούν στις κυκλικές μετοχές. Η αγορά μεριδίων του Buffett στις εταιρείες Itochu Corp., Marubeni Corp., Mitsubishi Corp., Mitsui & Co. και Sumitomo είναι μια από τις μεγαλύτερες επιδρομές του μεγαλοεπενδυτή στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας.

    Η πρόσφατη υπεραπόδοση αυτών των συγκεκριμένων ομίλων συνδέεται με την ευρύτερη εναλλαγή μετοχών που σημειώθηκε στην Ασία και σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τον Nader Naeimi, επικεφαλής δυναμικών αγορών της AMP Capital Investors Ltd.

     Το όνομα του Buffett

    Οι βελτιωμένες οικονομικές προοπτικές αρχίζουν να είναι εμφανείς στις επιδόσεις και τις προβλέψεις ορισμένων εκ των εμπορικών εταιρειών.

    Η Marubeni νωρίτερα αυτό το μήνα αύξησε τις προβλέψεις των καθαρών εσόδων για ολόκληρο το έτος, με την εκτίμηση της να ξεπερνά τη μέση εκτίμηση των αναλυτών. Επίσης, αύξησε το συνολικό μέρισμα του έτους.

    Εν τω μεταξύ, η Itochu ανακοίνωσε ρεκόρ τριμηνιαίων κερδών. Η εταιρεία έχει δεσμευτεί να επιτύχει πλήρως του στόχους της για τα κέρδη και τις πληρωμές μερισμάτων, δήλωσε ο CFO, Tsuyoshi Hachimura.

    «Έχοντας το όνομα του Buffett πίσω από τις μετοχές τους, είναι ευκολότερο να αποτελέσουν επιλογή των επενδυτών που είναι λιγότερο εξοικειωμένοι με την Ιαπωνία», δήλωσε ο Mio Kato, ιδρυτής της LightStream Research στο Τόκιο.

    Το κύμα του κορονοϊού

    Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν προκλήσεις για τις προοπτικές, ειδικά καθώς ένα κύμα κρουσμάτων Covid-19 στις ΗΠΑ και την Ευρώπη απειλεί να προκαλέσει περισσότερες διαταραχές στις αγορές εμπορευμάτων και να εμποδίσει τη συνεχή ανάκαμψη της ζήτησης.

    Οι ιαπωνικές μετοχές υποχώρησαν την Τετάρτη μετά από μια έκθεση που έδειξε ότι το Τόκιο είχε καθημερινά ρεκόρ κρουσμάτων κοροναϊού.

    Ο δείκτης Topix έχει αυξηθεί κατά 9% μέχρι στιγμής τον Νοέμβριο, πολύ κοντά στην αύξηση κατά 10% του MSCI Asia Pacific Index.

    «Η αίσθηση μου είναι ότι η αισιοδοξία δεν είναι τόσο ισχυρή όσο αποτυπώνεται στις κινήσεις της αγοράς, αλλά ευνοεί τις μετοχές που είχαν βρεθεί στο περιθώριο ή έμειναν εκτός του ράλι του κλάδου τεχνολογίας και στην συνέχεια επλήγησαν από τα lockdowns”, υποστήριξε ο Kato της LightStream.

    Γουόρεν Μπάφετ: Μυστήριο με την επόμενη επένδυση του σοφού billionaire

    Η δημόσια προσφορά που γέμισε τα ταμεία των ισχυρών της Silicon Valley αλλά και του Warren Buffet

    Η προφητική επιστολή που έγραψε ο Buffett το 1977 εξηγεί τους λόγους της σημερινής του επένδυσης στην Ιαπωνία

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ