• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Βροχή το χρήμα στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων ενόψει του νέου QE

    • Bloomberg


    Όσοι επενδύουν σε ομόλογα ετοιμάζονται για ανοδική κίνηση της αγοράς τον Οκτώβριο, ακόμη και πριν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έρθει να δώσει περαιτέρω στήριξη στην αγορά με ένα νέο κύμα ποσοτικής χαλάρωσης.

    Οι αγορές ομολόγων της περιοχής θα δουν ταμειακές ροές ύψους σχεδόν 150 δισ. ευρώ από τις αποπληρωμές ομολόγων και τις πληρωμές κουπονιών, τις μεγαλύτερες από οποιονδήποτε άλλο μήνα του έτους, σύμφωνα με την Barclays.

    Και οι επενδυτές είναι πιθανό να διοχετεύσουν τα χρήματα πίσω στην αγορά, λέει ο Rainer Guntermann της Commerzbank AG, βοηθώντας στην ενίσχυση του φετινού ράλι ρεκόρ των ομολόγων.

    Οι αποδόσεις των ομολόγων της περιοχής υποχώρησαν σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ φέτος, καθώς οι επενδυτές αναζητούν καταφύγιο από την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, την αβεβαιότητα του Brexit και τις εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

    Οι πληρωμές ομολόγων ενδέχεται να μειωθούν τον Νοέμβριο, αλλά η ΕΚΤ είναι πιθανό να το αντισταθμίσει αυτό όταν ξεκινήσει και πάλι τις αγορές ομολόγων με ρυθμό 20 δισ. ευρώ το μήνα.

    Ο Οκτώβριος αναμένεται να είναι «ο πιο φιλικός στην αγορά μήνας από την άποψη των καθαρών ταμειακών ροών», λένε οι Cagdas Aksu και Max Kitson, αναλυτές σταθερού εισοδήματος της Barclays, ενώ ο Guntermann της Commerzbank πιστεύει ότι τα ομόλογα θα ανέβουν τις επόμενες πέντε εβδομάδες.

    Η Γαλλία θα πληρώσει το μεγαλύτερο ποσό τον Οκτώβριο, με αποπληρωμές ομολόγων και κουπονιών ύψους περίπου 55 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τη Barclays. Κατά τον ίδιο μήνα εκτιμά ότι η χώρα θα πουλήσει ομόλογα ύψους 20 δισεκατομμυρίων ευρώ.

    Οι πληρωμές ομολόγων του Οκτωβρίου συγκρίνονται με τα 102 δισ. ευρώ του Απριλίου και 130 δισ. ευρώ πριν από 12 μήνες.



    ΣΧΟΛΙΑ