• Σχόλιο Αγοράς

    Βγαίνουν εντολές αγορών και στις τράπεζες – Στα επίπεδα των 10ετών αμερικανικών ομολόγων το ελληνικό!

    • Στ. Κ. Χαρίτος


    Δεύτερη μέρα αντίδρασης και με τις συναλλαγές τσιμπημένες, πάνω από τα 66 εκατ. ευρώ, ο γενικός δείκτης επανέρχεται πάνω από τις 870 μονάδες (874), ατενίζοντας την αντίσταση των 890 μονάδων.

    Το Χ.Α. υποβοηθείται από τη βελτίωση των αποδόσεων των 10ετών ελληνικών ομολόγων που αγγίζουν το 2,04%, σύμφωνα με τις τιμές που καταγράφονται στο Bloomberg, όσο δηλαδή και των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Η εγχώρια κεφαλαιαγορά αποτιμά θετικά την επιτυχή ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης στον Τιτάνα, στην οποία, όπως αποκάλυψε το mononews.gr, συγκεντρώθηκε το 93% των μετοχών.

    Αντίδραση πάνω από 4,2% βγαίνει στην ΔΕΗ, εν αναμονή της τοποθέτησης τόσο του νέου επικεφαλής, όσο και των προγραμματικών δηλώσεων από τον υπουργό Ενέργειας κ. Κ. Χατζηδάκη που πρόκειται να αναπτύξει το σχέδιο της κυβέρνησης για τη διάσωση της μεγαλύτερης ελληνικής βιομηχανίας, όπως έχει χαρακτηριστεί η ΔΕΗ.

    Εντολές αγορών στο μεταξύ, βγαίνουν αυτή την ώρα στον τραπεζικό κλάδο, με την Alpha να ανακάμπτει στα 1,638 ευρώ και κέρδη 1,7%, η Εθνική στα 2,35 ευρώ και κέρδη σχεδόν μία ποσοστιαία μονάδα, στην Eurobank 2,3%, στα 0,84 ευρώ και στην Πειραιώς 2,6%, στα 2,83 ευρώ.

    Κέρδη 4% στην Attica Bank, με την αγορά να καλωσορίζει τον κ. Κ. Μητρόπουλο ως νέο πρόεδρο της τράπεζας.



    ΣΧΟΛΙΑ