• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Βουτιά για τη μετοχή της Ericsson με φόντο τη νομική διαμάχη της με τη Samsung

    • Bloomberg
    Ericsson

    Börje Ekholm, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ericsson


    Η Ericsson προχώρησε σε αγωγή κατά της Samsung Electronics Co. Ltd. στις ΗΠΑ, ισχυριζόμενη ότι ο νοτιοκορεατικός κολοσσός της τηλεφωνίας δεν εφάρμοσε την συμφωνία αδειοδότησης μεταξύ των δύο εταιρειών.

    Η υπόθεση θα ασχοληθεί με τις φερόμενες παραβιάσεις ορισμένων υποχρεώσεων της Samsung «και επιδιώκει να αποφανθεί το δικαστήριο ότι η Ericsson έχει συμμορφωθεί με τις δικές της δεσμεύσεις», σύμφωνα με ανακοίνωση.

    Καθώς αρκετές από τις συμφωνίες παραχώρησης άδειας χρήσης της εταιρείας θα λήξουν το επόμενο έτος, η Ericsson υποστηρίζει ότι αντιμετωπίζει τον κίνδυνο καθυστερημένων πληρωμών δικαιωμάτων, ενώ οι συμφωνίες επαναδιαπραγματεύονται. Οι μετοχές της σημείωσαν πτώση έως και 8,2% μετά την έναρξη της διαπραγμάτευσης στο χρηματιστήριο της Στοκχόλμης, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση της εταιρείας από τον Μάρτιο.

    Τα νέα, που έγιναν γνωστά την Παρασκευή, εξηγούν σε μεγάλο βαθμό την “ασαφή εκτίμηση για το 2021 που έδωσε η Ericsson», σε πρόσφατη ενημέρωση, επισήμαναν αναλυτές της Handelsbanken σε σημείωμά τους προς τους πελάτες.

    Η σουηδική εταιρεία τηλεπικοινωνιών αναφέρει ότι οι διαδικασίες απειλούν να μειώσουν τα λειτουργικά της έσοδα έως και κατά 1,5 δισεκατομμύρια κορώνες (178 εκατομμύρια δολάρια) το επόμενο τρίμηνο, λόγω εν μέρει των δικαστικών εξόδων. Ανέφερε επίσης ότι «οι τρέχουσες γεωπολιτικές συνθήκες» και η μετάβαση στην τεχνολογία 5G επηρεάζουν αρνητικά τις πωλήσεις φορητών συσκευών, γεγονός που θα οδηγήσει σε χαμηλότερα έσοδα από τις συμφωνίες παραχώρησης άδειας χρήσης.

    Η αγωγή θα εξεταστεί από το Επαρχιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για την Ανατολική Περιφέρεια του Τέξας.

    Ρεκόρ επενδύσεων στις start ups τεχνολογίας στην Ευρώπη – Συγκέντρωσαν φέτος κεφάλαια 41 δισ. δολαρίων

    Nokia: Επικεφαλής προγράμματος για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη δικτύου 6G

    Μια νέα πιστωτική κάρτα Visa προσφέρει για ανταμοιβές Bitcoin αντί για μίλια ή μετρητά

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ