• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Vodafone: Συνεχίζεται η ανάκαμψη των πωλήσεων

    • Bloomberg

    Nick Read, CEO Vodafone


    Ελαφρώς πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών αποδείχθηκαν τα αποτελέσματα τριμήνου του ομίλου Vodafone, μετά την εξαγορά καλωδιακών assets από την Liberty Global ύψους 20 δισ. δολαρίων, που ενίσχυσε τη θέση του ομίλου στις έντονα ανταγωνιστικές ευρωπαϊκές αγορές.

    Η Vodafone ανακοίνωσε έσοδα από οργανικές υπηρεσίες αυξημένα κατά 0,8% για το τρίτο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου, έναντι αύξησης 0,7% που ήταν ο μέσος όρος των εκτιμήσεων των αναλυτών.

    Η Vodafone ανακοίνωσε επίσης ότι ετοιμάζεται για πιθανή αρχική δημόσια προσφορά των ευρωπαϊκών της πύργων ασύρματων τηλεπικοινωνιών στις αρχές του 2021, καθώς κινείται πιο αποφασιστικά για τη δημιουργία εσόδων από τους 62.000 πύργους της.

    Βασικά στοιχεία

    Η ισχυρή αύξηση των πελατών της καλωδιακής στη Γερμανία, όπου η Vodafone πραγματοποιεί περίπου το 25% των πωλήσεών της μετά τη συμφωνία με τη Liberty το περασμένο έτος, βοήθησαν ώστε να αντισταθμιστεί ο αντίκτυπος από τον πόλεμο τιμών που γίνεται στη νότια Ευρώπη.

    Η υπέρβαση του στόχου των εσόδων επιτεύχθηκε επίσης μέσω της βελτίωσης των πωλήσεων στη Νότιο Αφρική.

    Ήταν το δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο ανάπτυξης για την Vodafone, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος Nick Read προσπαθεί να σταθεροποιήσει την επιχείρηση μετά από την περικοπή των μερισμάτων πέρυσι. Ο Read προέβλεψε «περαιτέρω σταδιακή βελτίωση της αύξησης των εσόδων από υπηρεσίες» κατά το τελευταίο τρίμηνο του οικονομικού έτους, με επικεφαλής την Ευρώπη.

    Είπε ότι αναμένει να ενσωματωθεί στη Γερμανία η νέα ευρωπαϊκή δραστηριότητα στους πύργους, με έδρα το Ντίσελντορφ. Οι αναλυτές αναφέρουν ότι η αξία της μονάδας θα μπορούσε να είναι μεταξύ 8 και 20 δισ. ευρώ.

    Η αντίδραση της αγοράς

    Η μετοχή της Vodafone ενισχύθηκε κατά 3,1% στις πρώτες συναλλαγές, διευρύνοντας τα κέρδη 12μήνου της, τα οποία ανέρχονταν μέχρι σήμερα στο 7%.

    Την Τετάρτη, από τους 18 αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg δέκα έδιναν σύσταση αγοράς για τη μετοχή, έξι σύσταση διακράτησης και δύο πώλησης.

    Περισσότερα στοιχεία

    Ο Read προσπαθεί να απλουστεύσει τις δραστηριότητες, να ψηφιοποιήσει τις λειτουργίες που απαιτούν πολύ προσωπικό και να πετύχει καλύτερες αποδόσεις από τις υποδομές πύργων της Vodafone.

    Ο Read ανέφερε την Τετάρτη ότι είχε δουλέψει «πολύ δραστήρια και με μεγάλη ταχύτητα για την απλοποίηση του χαρτοφυλακίου» και ότι «ουσιαστικά ολοκληρώθηκε με την απομάκρυνση της Αιγύπτου».

    Τα έσοδα από οργανικές υπηρεσίες δεν περιλαμβάνουν τον αντίκτυπο των συγχωνεύσεων και εξαγορών και των διακυμάνσεων των συναλλαγματικών ισοτιμιών, ώστε να παρουσιάζουν τις επιδόσεις σε συγκρίσιμη βάση.



    ΣΧΟΛΙΑ