• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Toyota: Μειώνει την παραγωγή αυτοκινήτων κατά 40% τον Σεπτέμβριο – Πιέσεις στη μετοχή

    • Bloomberg

    Akio Toyoda,πρόεδρος Toyota


    Πτώση έως 4,7% σημείωσε η μετοχή της Toyota Motor, καθώς η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο αναγκάζεται να μειώσει κατά 40% την παραγωγή της στον Σεπτέμβριο λόγω της έλλειψης ημιαγωγών που υπάρχει διεθνώς.

    Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναστέλλει για αρκετές ημέρες την παραγωγή της σχεδόν σε όλα τα εργοστάσια της στην Ιαπωνία. Συνολικά θα κατασκευαστούν 360.000 αυτοκίνητα τον επόμενο μήνα.

    Θα υπάρξει αντίκτυπος σε περίπου 26 γραμμές σε 14 εργοστάσια στην Ιαπωνία, επηρεάζοντας την παραγωγή μοντέλων από το RAV4 έως τα Corolla, Prius, Camry και Lexus RX, ανέφερε η Toyota.

    Η Toyota διατήρησε αμετάβλητες τις προοπτικές για τα ετήσια λειτουργικά της κέρδη νωρίτερα αυτόν τον μήνα, στα 2,5 τρισ. γιεν (22,7 δισ. δολάρια) για την χρήση που θα λήξει τον Μάρτιο. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών προέβλεπαν κέρδη 2,95 τρισ. γιεν.

    Η έλλειψη ημιαγωγών αυτοκινήτων εμπόδισε αρκετές ανταγωνίστριες εταιρείες να επωφεληθούν από την ισχυρή παγκόσμια ζήτηση για αυτοκίνητα κατά τους τελευταίους εννέα μήνες.

    Η Toyota μέχρι τώρα επηρεάστηκε ελάχιστα λόγω της ισχυρής αλυσίδας εφοδιασμού της και των μεγάλων αποθεμάτων της σε εξαρτήματα όπως οι ημιαγωγοί.

    Chipping Away

    Ωστόσο, η αναζωπύρωση της πανδημίας στη Νοτιοανατολική Ασία επιβάρυνε την εταιρεία. Η Toyota έχει μεγάλες κατασκευαστικές μονάδες στην Ταϊλάνδη, όπου ο αριθμός των κρουσμάτων έχει σημειώσει ρεκόρ.

    Τον περασμένο μήνα, η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε την παράταση των διακοπών παραγωγής στη συγκεκριμένη χώρα λόγω ελλείψεων εξαρτημάτων. Τα εργοστάσια της στην Ταϊλάνδη έχουν συνολική παραγωγική ικανότητα 760.000 αυτοκινήτων ετησίως.

    Πτώση σημείωσαν και οι μετοχές των προμηθευτών και των θυγατρικών της Toyota. Η Toyota Industries Corp υποχωρεί κατά 4,1% και η Aisin Corp. χάνει ποσοστό 5,8%.

    Το 12% των εσόδων της Toyota Industries προέρχεται από την Toyota, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, ενώ το 57% των πωλήσεων της Aisin συνδέεται με την αυτοκινητοβιομηχανία.

    Διαβάστε ακόμα:

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ