• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Goldman Sachs-Morgan Stanley: Αντιμέτωπες με την μετάλλαξη Δέλτα

    Η Morgan Stanley ανεβάζει το κασέ των αναλυτών - Τι αμοιβές πληρώνει στα νέα στελέχη

    James Gorman, CEO Morgan Stanley


    Λίγους μήνες αφότου οι ανταγωνίστριες τράπεζες Goldman Sachs και Morgan Stanley υιοθέτησαν διαφορετικές στρατηγικές για την επιστροφή του προσωπικού τους στα μεγάλα τους γραφεία στις ΗΠΑ, βρέθηκαν τώρα να συμφωνούν σε ένα πράγμα: ότι απαιτούνται αυστηρότερες προφυλάξεις κατά του κορονοϊού.

    Η Goldman, η πρώτη μεγάλη τράπεζα της Wall Street που ζήτησε από τους υπαλλήλους να επιστρέψουν στα γραφεία των ΗΠΑ, επεξεργάζεται νέα μέτρα για την πρόληψη των εστιών του ιού στο χώρο εργασίας, σύμφωνα με πηγές. Τα σχέδια που βρίσκονται υπό εξέταση περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την χρήση μάσκας από το προσωπικό μέσα στα γραφεία και την εντατικοποίηση των διαγνωστικών τέστ για τον εντοπισμό των κρουσμάτων προτού εξαπλωθούν, αναφέρουν πληροφορίες.

    Η Morgan Stanley ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι πρέπει σύντομα να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του Covid-19 για να εισέρχονται στα κτίριά της. Η εταιρεία ακολούθησε διαφορετική πολιτική από τους ανταγωνιστές της τον Ιούνιο, ζητώντας από το προσωπικό να γνωστοποιήσει αν έχει εμβολιαστεί ή όχι.

    Το βήμα είναι απαραίτητο για να «προσφέρει μεγαλύτερη άνεση σε όσους εργάζονται στο γραφείο», είπε η τράπεζα στο προσωπικό της σε σημείωμα την Τρίτη.

    Η προσέγγιση του Λονδίνου

    Οι μάσκες είναι ένα οικείο θέαμα στο City του Λονδίνου. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα υφιστάμενα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στο γραφείο παρέμειναν αμετάβλητα τον Ιούλιο σε εταιρείες όπως η Goldman και η JPMorgan, ακόμη και όταν άρθηκαν οι κυβερνητικοί περιορισμοί στις κοινωνικές επαφές.

    Στο Plumtree Court του Λονδίνου όπου στεγάζεται η Goldman, οι πολιτικές περιλαμβάνουν “τη χρήση μάσκας ανά πάσα στιγμή, εκτός από την ώρα που κάθεστε στο γραφείο, την διατήρηση αποστάσεων και τη συμμετοχή στο πρόγραμμα διαγνωστικών τεστ”, σύμφωνα με εσωτερικό σημείωμα του περασμένου μήνα.

    Η JPMorgan επιβάλλει την κάλυψη των προσώπων κατά την είσοδο σε κτίρια και σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους, όπως ανελκυστήρες και λόμπι για τα γραφεία της στην Ευρώπη, μια πολιτική που επανάφερε και πάλι και στα γραφεία της στις ΗΠΑ, όπου πριν είχε καταργηθεί για τους εμβολιασμένους υπαλλήλους.

    Όσον αφορά τον κλάδο των χρηματοοικονομικών, μια βιομηχανία που το προσωπικό της ήταν από τα πρώτα που επέστρεψαν στους ουρανοξύστες φέτος, τροποποιεί τώρα τα σχέδια της, καθώς τα στελέχη της αντιμετωπίζουν την εξαιρετικά μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού και την επίμονη αντίσταση ορισμένων στον εμβολιασμό.

    Χαλάρωση των προσδοκιών

    Εκτός από την απαίτηση μάσκας, άλλες μεγάλες τράπεζες κάνουν πίσω τις τελευταίες εβδομάδες στα χρονοδιαγράμματα για την επιστροφή των εργαζομένων στα γραφεία που βρίσκονται στους πύργους ή εμφανίζονται πιο πρόθυμοι για την συνέχιση πιο ευέλικτης πολιτικής μακροπρόθεσμα.

    Στη Morgan Stanley, τα στελέχη προσαρμόζουν τις προσδοκίες τους για επιστροφή στα γραφεία. Ο διευθύνων σύμβουλος Τζέιμς Γκόρμαν δήλωσε σε διάσκεψη τον Ιούνιο ότι θα ήταν «απογοητευμένος» αν οι άνθρωποι δεν επιστρέψουν στο γραφεία μέχρι την Ημέρας της Εργασίας τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, τώρα η τράπεζα σταματά να βάζει προθεσμίες και το σημείωμα της Τρίτης είχε πιο “χαλαρή” διάθεση.

    “Τις επόμενες εβδομάδες, θα συνεχίσουμε να αξιολογούμε τον καλύτερο και ασφαλέστερο τρόπο για να φέρουμε την πλειοψηφία των υπαλλήλων μας στο γραφείο, αναγνωρίζοντας ότι αυτό το βήμα μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από ό, τι αναμενόταν αρχικά”, ανέφερε η τράπεζα.

    Διαβάστε ακόμα:

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ