• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Το στοίχημα 1,5 δισ. δολαρίων της Xiaomi στην τεχνητή νοημοσύνη και τις έξυπνες συσκευές

    • Bloomberg

    Lei Jun, CEO της Xiaomi


    Η Xiaomi θα επενδύσει τουλάχιστον 10 δισεκατομμύρια γιουάν (1,5 δισεκατομμύριο δολάρια) στην τεχνητή νοημοσύνη και τις έξυπνες συσκευές κατά τα επόμενα πέντε χρόνια, καθώς η κατασκευάστρια smartphones διαχειρίζεται την ύφεση της βιομηχανίας και την οικονομική αβεβαιότητα που απορρέει από τις αμερικανοκινεζικές εντάσεις.

    Η επένδυση αποτελεί μέρος της στρατηγικής της εταιρείας που εδρεύει στο Πεκίνο για την αύξηση των εσόδων από υπηρεσίες υψηλής αξίας και από το Ίντερνετ των πραγμάτων, σύμφωνα με δήλωση του δισεκατομμυριούχου συνιδρυτή της Lei Jun. Η εταιρεία επικεντρώνεται επίσης στην προώθηση πιο πολυτελών προϊόντων, ενώ επεκτείνεται στην Ευρώπη, δήλωσε ο Lei στην Bloomberg Television την Πέμπτη. Η Xiaomi αναλαμβάνει δράση με φόντο έναν εν εξελίξει εμπορικό πόλεμο που προκαλεί παγκόσμια οικονομική αβεβαιότητα, πρόσθεσε.

    “Τώρα είναι η ώρα για δράση. Είμαστε όλοι στο AIoT”, δήλωσε ο Lei, αναφερόμενος στον συνδυασμό της τεχνητής νοημοσύνης (AI) και του οικοσυστήματος συνδεδεμένων συσκευών που είναι γνωστό ως Διαδίκτυο των πραγμάτων (Internet of Things, IoT). Δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το επενδυτικό του σχέδιο.

    Η Xiaomi επιδιώκει να διαφοροποιήσει τα έσοδά της, καθώς η ζήτηση για smartphones παγκοσμίως οδηγείται σε στασιμότητα, αν και αναμένει ότι η ζήτηση θα ανακάμψει με την εμφάνιση του υπερσύγχρονου ασύρματου δικτύου πέμπτης γενιάς. Εμφανιζόμενη άλλοτε ως διαδικτυακή εταιρεία που μπορούσε να φτάνει σε αξία έως και τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια, η Xiaomi αξίζει σήμερα περίπου το ένα τρίτο αυτού. Η μετοχή της είναι πεσμένη κατά περίπου 40% σε σχέση με την αρχική δημόσια προσφορά του Ιουλίου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Τι μας λέει μια φανέλα ποδοσφαίρου για την παγκοσμιοποίηση 4.0

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Mega deal στις αεροπορικές αλλάζει τα δεδομένα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα: Η απίστευτη ατάκα δημοσιογράφου σε τραπεζίτη



    ΣΧΟΛΙΑ