• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Το πρώτο καφέ κάνναβης στις ΗΠΑ με επενδυτή τη Miley Cyrus φέρνει κάτι από το Άμστερνταμ στο Χόλιγουντ

    • Bloomberg


    Το πρώτο καφέ στην Αμερική που επιτρέπει την κατανάλωση κάνναβης ανοίγει τη Δευτέρα στο Δυτικό Χόλιγουντ. Και το Lowell Cafe, όπως ονομάζεται, φέρνει λίγο από τον… αέρα του Άμστερνταμ στις ΗΠΑ.

    Για πρώτη φορά στη χώρα, οι πελάτες θα μπορούν να παραγγείλουν νόμιμα μαριχουάνα σαν να ήταν ένα μπουκάλι κρασί. Και αυτός είναι στην πραγματικότητα ο παραλληλισμός που επιδιώκουν οι ιδιοκτήτες του. Η δε μαριχουάνα μπορεί να καπνιστεί  ή να ατμιστεί.

    The Country's First Cannabis Cafe To Open In Los Angeles

    Το άνοιγμα της καφετέριας αποτελεί επίσης ένα ακόμη άνοιγμα της αγοράς κάνναβης, όπου οι πωλήσεις περιορίζονται σε μεγάλο βαθμό σε κλινικές και ηλεκτρονικά καταστήματα και δοκιμάζει την όρεξη για πιο ανοικτή και δημόσια κατανάλωση ενός προϊόντος που εξακολουθεί να είναι παράνομο σε πολλές χώρες.

    “Οι καταναλωτές κάνναβης έπρεπε πάντα να πάρουν την κάνναβη τους σε πλαστική σακούλα, ενώ μπορούν κάλλιστα να την καταναλώσουν κατά τη διάρκεια του δείπνου τους με ένα καλό μπουκάλι κρασί”, λέει ο David Elias, συνιδρυτής του Lowell Herb Co.

    “Οι άνθρωποι θέλουν να καπνίζουν με τους φίλους τους σε ένα καφέ με μια μπύρα, όχι στο στενό ή στο αυτοκίνητό τους”, προσθέτει.

    Το Lowell πουλά τυλιγμένο καπνό σε περισσότερα από 300 φαρμακεία.

    Ο 46χρονος πρώην trader της Wall Street ξεκίνησε την επιχείρηση το 2017 με πέντε υπαλλήλους, ένα χρόνο μετά την πρώτη επιτυχία της “Εφαρμοσμένης Χρήσης της Πράξης Μαριχουάνας” της Καλιφόρνιας και τώρα έχει προσωπικό άνω των 200 ατόμων και μεταξύ των επενδυτών την ποπ σταρ Miley Cyrus.

    The Country's First Cannabis Cafe To Open In Los Angeles

    Μετά την εντολή, όμως, του κυβερνήτη της Καλιφόρνιας Gavin Newsom αυτόν τον μήνα για περιορισμό του καπνίσματος από τη νεολαία και την απόφαση να ξοδέψει περισσότερα από 20 εκατομμύρια δολάρια σε μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης που αφορά τόσο τα προϊόντα νικοτίνης όσο και τα προϊόντα κάνναβης, το άνοιγμα του καφέ αντιμετωπίζει και προκλήσεις.

    “Είναι μια δύσκολη κατάσταση”, δήλωσε ο Elias την Πέμπτη. “Είναι κάτι που μαθαίνουμε καθημερινά και διαμορφώνουμε τις αποφάσεις μας με βάση τις πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας, οι οποίες είναι πολύ περιορισμένες”.

    The Country's First Cannabis Cafe To Open In Los Angeles

    Η τάση κατανάλωσης κάνναβης επί τόπου δεν έχει εξαπλωθεί ακόμη στις ΗΠΑ. Για τους τουρίστες που έρχονται από το Άμστερνταμ, όπου τα καφέ κάνναβης κατακλύζουν τους δρόμους, είναι περίεργο το γεγονός ότι είναι νόμιμο να αγοράζει κανείς μαριχουάνα, αλλά δεν υπάρχει πουθενά νόμιμο μέρος για να το καταναλώσει. Με το καφέ, ο Elias είπε ότι βλέπει την ευκαιρία να δημιουργήσει ένα ισχυρό brand της Καλιφόρνιας, όπως έκανε ο Levi Strauss & Co. με το τζιν.

    The Country's First Cannabis Cafe To Open In Los Angeles



    ΣΧΟΛΙΑ