• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Το club των 100 δισ. δολαρίων αριθμεί μόνο δύο μέλη. Και πιθανότατα όχι για πολύ…

    • Bloomberg

    Jeff Bezos και Bill Gates


    Το πρακτορείο Bloomberg παρακολουθεί τις περιουσίες περίπου 2.800 δισεκατομμυριούχων. Από αυτούς, 145 έχουν τουλάχιστον 10 δισ. δολάρια. Είναι δηλαδή δισεκατομμυριούχοι επί δέκα. Και, πλέον, ο κόσμος περιλαμβάνει και δύο δισεκατομμυριούχους επί εκατό, για πρώτη φορά ιστορικά.

    Ο συνιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, ο οποίος ήταν κάποτε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, άφησε πίσω του το ορόσημο των 100 δισ. δολαρίων, μπαίνοντας στο exclusive club του Jeff Bezos της Amazon.com, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index.

    Ωστόσο, όπως επισημαίνει το Bloomberg, οι μέγα περιουσίες των Gates και Bezos μπορεί να μη μείνουν ως έχουν για καιρό. Και αυτό γιατί ο Gates έχει δωρίσει πάνω από 35 δισ. δολάρια στο ίδρυμα Bill & Melinda Gates Foundation και έχει πει ότι σκοπεύει να δώσει τουλάχιστον τη μισή περιουσία του. Ο Bezos, στο μεταξύ, είναι πολύ πιθανό να χάσει ένα σημαντικό μέρος της περιουσίας του για διαφορετικό λόγο: επειδή παίρνει διαζύγιο!

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ariane de Rothschild: Η πανίσχυρη τραπεζίτισσα που περπατάει ξυπόλητη και βγάζει γλώσσα στον συντηρητισμό των Ελβετών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Randa Ghandour: Η Λιβανέζα «ΜΑΝΑ» της κοινωνικής ευαισθησίας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αλεξία Έβερτ: Η σπάνια ιστορία ζωής μιας μοναδικά αφοσιωμένης και μαχητικής γυναίκας



    ΣΧΟΛΙΑ