• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Το Bitcoin ξεπερνάει τα 11.000 δολάρια την ώρα που οι μνήμες της προηγούμενης “φούσκας” ξεθωριάζουν

    • Bloomberg
    bitcoin


    Το Bitcoin ξεπέρασε τα 11.000 δολάρια για πρώτη φορά μέσα σε 15 μήνες, αναπληρώνοντας πάνω από τα μισά κέρδη που κατέγραψε όταν κέρδισε την προσοχή των επενδυτών, πριν σκάσει η φούσκα των κρυπτονομισμάτων πέρυσι.

    Το ράλι συνεχίζεται

    Το ισχυρότερο από τα κρυπτονομίσματα σημείωσε μία ξέφρενα ανοδική πορεία στα τέλη του 2017 που κορυφώθηκε πάνω τα 19.500 δολάρια, πριν ξεκινήσει μια σχεδόν ασταμάτητη κατρακύλα  κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του 2018. Παρέμεινε γύρω στα 3.300 δολάρια έως 4.100 δολάρια για αρκετούς μήνες.

    Η πορεία ανάκαμψης του Bitcoin επιταχύνθηκε τον Απρίλιο, με τους επενδυτές να προσπαθούν να εντοπίσουν ένα λόγο για να ακολουθήσουν το κύμα ανόδου. Μια μελέτη του Indexica, ενός εναλλακτικού παρόχου δεδομένων, έδειξε τρεις βασικούς παράγοντες: μια πιο σύνθετη συζήτηση γύρω από το Bitcoin, λιγότερες ανησυχίες για απάτες και μετατόπιση της αντιμετώπισης για την πορεία του νομίσματος από το παρελθόν προς το μέλλον.

    “Η αγορά έχει ωριμάσει πολύ από την τελευταία φορά που το Bitcoin πέρασε τα 10.000 δολάρια”, δήλωσε ο Matt Greenspan, αναλυτής αγορών στο eToro. “Αυτή η ανοδική πορεία είναι πολύ πιο δικαιολογημένη.”

    Σε αντίθεση με το προηγούμενο έτος, τώρα υπάρχουν ενδείξεις ανανέωσης του επενδυτικού ενδιαφέροντος για τα κρυπτονομίσματα και την υποκείμενη τεχνολογία blockchain. Ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook,  συνεργάζεται με μια ευρεία ομάδα στελεχών από την Visa Inc. μέχρι την Uber Technologies Inc. για την ανάπτυξη του συστήματος, το οποίο έχει ήδη προσελκύσει την προσοχή και την κριτική των πολιτικών, οι οποίοι εκφράζουν ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και την ασφάλεια.

    “Η μεταβλητότητα του Bitcoin είναι πιθανό να επιμείνει, με τις περιοχές των 12.000 και 15.000 δολαρίων να αποτελούν τα επόμενα δύο κρίσιμα επίπεδα αντίστασης”, αναφέρει ο Edward Moya, επικεφαλής στρατηγικής αγορών στην Oanda Corp. στη Νέα Υόρκη.

    Ανοδικά κινούνται και οι μετοχές που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα. Η GMO Internet Inc. αυξήθηκε κατά 7% στο Τόκιο, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο. Η Remixpoint Inc. ενισχύθηκε κατά 9,2%, η Metaps Inc. σημείωσε άνοδο 7,5% και η Ceres Inc. κέρδισε ποσοστό 5%.

    Παρόλα αυτά, η ταχύτητα της ανόδου έχει θορυβήσει ορισμένους αναλυτές που προειδοποιούν ότι η επιφυλακτικότητα είναι δικαιολογημένη.

    Ο Whitney Tilson, ιδρυτής της Empire Financial Research και πρώην διαχειριστής hedge-fund, αναφέρει: “Μην γελιέστε από την ανάκαμψη που βλέπετε φέτος. Σημειώστε τα λόγια μου: Σε ένα χρόνο από τώρα, θα είναι πολύ χαμηλότερα”.

    Bitcoin
    Bitcoin



    ΣΧΟΛΙΑ