• The Wiseman

    Το νέο πρόσωπο της Εθνικής Τράπεζας που ήδη προκαλεί γκρίνιες – Όλος ο διάλογος

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Ο λαγός των τραπεζών

    Με κυνικό και ρεαλιστικό τρόπο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης έριξε στηνΒουλή μια «ωραία» βόμβα. Λίγο-πολύ μας προειδοποίησε ότι η επίλυση του προβλήματος των κόκκινων δανείων πρέπει μεν να έχει κοινωνικό χαρακτήρα αλλά δεν πρέπει να πλήξει την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών. Μίλησε ευθέως για πιθανή ανάγκη κεφαλαίων. Η δήλωση δεν είναι τυχαία καθώς στο παρασκήνιο γίνεται της τρελής με την δομή που θα έχει το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη. Ο άφαντος κυρ Αλέκος πίεζε – όσο εμφανιζόταν – η αξία των σπιτιών που θα προστατεύονται από τον πλειστηριασμό να διαμορφώνεται στις 150.000 ευρώ και ίσως παραπάνω… Το άκουσαν οι δανειστές και τους σηκώθηκε η τρίχα κάγκελο…

    Η στήλη πληροφορείται ότι οι ξένοι διεμήνυσαν στην κυβέρνηση πως τα όρια προστασίας πρέπει να είναι χαμηλότερα και εναρμονισμένα με αυτά που προτείνουν οι τράπεζες: 75.000 έως 100.000 ευρώ! Και ο αντιπρόεδρος που του πήραν την αρμοδιότητα των τραπεζών για να την δώσουν στον κυρ Αλέκο καταλαβαίνει πάντα τους τραπεζίτες και την έχει φυλαγμένη στον κυρ Αλέκο… Εξ ου και η χθεσινή ρουκέτα! 

    Στην Εθνική η Εύη Χατζηιωάννου

    Στην Εθνική αναλαμβάνει, σε λίγες ημέρες, επικεφαλής του HR μία δυναμική κυρία με γνώσεις και πείρα. Είναι η  κ. Εύη Χατζηιωάννου η οποία έως τώρα ήταν Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Ευρώπης της Barilla. Όμως η έλευση της κ. Χατζηιωάννου ήδη προκαλεί τριγμούς εντός της Εθνικής Τράπεζας. Σε πρόσφατο Διοικητικό Συμβούλιο έγινε ο εξής διάλογος μεταξύ του αφεντικού της ΕΤΕ κ. Παύλου Μυλωνά και μέλους ΔΣ:

    – Μέλος ΔΣ: Για ποιο λόγο την προσλαμβάνουμε αφού δεν ξέρει από τράπεζες;

    – Παύλος Μυλωνάς: Είναι εξαιρετική στη δουλειά της.

    – Μέλος ΔΣ: Εδώ αντιμετωπίζουμε διαφορετικής λογικής προβλήματα σε σχέση με την πολυεθνική Barilla όπου ήταν πριν. Άλλωστε τι σχέση έχει η Εθνική με την Barilla;

    – Παύλος Μυλωνάς: Σε κάθε περίπτωση θα δοκιμαστεί.

    – Μέλος ΔΣ: Θα ξέρει να μας λύσει το πρόβλημα του ΛΕΠΕΤΕ;

    Σε κάθε περίπτωση, η εμπειρία της Εύης Χατζηιωάννου είναι σημαντική. Ο ρόλος της στην Βarilla περιελάμβανε τον συντονισμό των ενεργειών και την υλοποίηση προγραμμάτων ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας στις χώρες της Ευρώπης στις οποίες η εταιρεία έχει παρουσία.

    Αντε, τώρα, να ανέβουν οι μετοχές

    Μια ο αντιπρόεδρος, μια ο κυρ Αλέκος, μια η Κουμουνδούρου δεν αφήνουν τις τράπεζες να συνέλθουν έστω και για λίγο, τουλάχιστον χρηματιστηριακά. Αναλυτής έλεγε αργά χθες το βράδυ στη στήλη ότι μετά τη δήλωση του αντιπροέδρου, «τρέμει» τι θα γίνει σήμερα στο Χρηματιστήριο. Παιδιά της κυβέρνησης, δεν παίζουμε με τις τράπεζες ακόμη κι αν σας τρώει το θέμα… Με το μαλακό οι δηλώσεις! 

    Την επόμενη εβδομάδα εξελίξεις στην Attica 

    Τα… έργα και οι ημέρες του Καλογρίτσα πριονίζουν τα θεμέλια της Attica Bank. Μετά το ξύλο που έπαιξαν ο Ρουμελιώτης και ο Πανταλάκης, έρχονται τα πρόστιμα σε 13 στελέχη για τα δάνεια προς τον Καλογρίτσα.

    Η τράπεζα την πρώτη φορά αριστερά έδωσε μέσα σε 6 μήνες περίπου 100 εκατ. ευρώ δάνεια στην κατασκευαστική εταιρεία του Καλογρίτσα, με εξευτελιστικές εγγυήσεις…, χωρίς καμία δικλείδα ασφαλείας. 

    Υπουργική ρομαντική έξοδος…

    Στο Bartesera (μπαρ το λέει και το πρώτο συνθετικό) επί της οδού Κολοκοτρώνη πηγαίνει που και που για να πιει το ποτάκι του το αθόρυβο και διακριτικό ζευγάρι, η Έφη Αχτσιόγλου και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Οφείλω να πω ότι τα στέκια των Συριζαίων πληθαίνουν, φεύγοντας από τα στενά όρια του Παγκρατίου. 

    Αλλοι πάλι προτιμούν το Κολωνάκι

    Τα νεαρά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ετών έως 35, προτιμούν τον κλασσικό αέρα του Κολωνακίου και συγκεκριμένα το café-bistrot-all day bar Chez Michel στην οδό Ηροδότου. Τα τελευταία βράδια οι πολιτικές συζητήσεις ανάβουν, ενώ από τα τραπέζια μαθαίνω ότι δεν λείπουν και επιχειρηματίες. Προσεχώς, περισσότερα…

    Βόμβα και από την Μέρκελ

    Ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος πίεσης προς τους Βρετανούς. Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι η Γερμανία προετοιμάζεται για ένα άτακτο Brexit. Προσδεθείτε, έρχεται τσουνάμι…



    ΣΧΟΛΙΑ