• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    «Θρίλερ» με την πώληση μέρους του δικτύου της Telecom Italia στην KKR: Σταμάτησε με υπουργικές παρεμβάσεις

    Telecom Italia

    Telecom Italia


    Η ιταλική κυβέρνηση διέκοψε την Τρίτη τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Telecom Italia για να σταματήσει την πώληση μέρους του δικτύου της στην εταιρεία private equity KKR & Co., την ώρα ακριβώς που τα στελέχη της ήταν έτοιμα να εγκρίνουν τη συμφωνία.

    Η KKR & Co. ήταν έτοιμη να υπογράψει τη σύμβαση αγοράς του δευτερεύοντος δικτύου του τηλεπικοινωνιακού πρώην μονοπωλίου, όταν κορυφαίοι υπουργοί έστειλαν επιστολή στον πρόεδρο της Telecom Italia, Σαλβατόρε Ρόσι, να καθυστερήσει ένα μήνα τη διαδικασία. Σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα, η ιταλική κυβέρνηση θεωρεί τον συγκεκριμένο τομέα στρατηγικής σημασίας και επιθυμεί να δημιουργήσει έναν μοναδικό φορέα ultrabroadband (ευρυζωνικών δικτύων υπερυψηλών ταχυτήτων).

    Η μετοχή της Telecom Italia έφτασε να ενισχύεται έως 5,2% στο Μιλάνο, υπεραποδίδοντας του δείκτη FTSEMIB, αλλά και του πανευρωπαϊκού δείκτη Stoxx 600 Telecommunications.

    Η επιστολή του υπουργού Οικονομικών, Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, και του υπουργού Ανάπτυξης, Στέφανο Πατουανέλι, προς την Telecom Italia σηματοδοτεί άλλη μία σημαντική παρέμβαση της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε σε απόφαση εισηγμένης εταιρείας. Αξιωματούχοι αναγκάζουν τους Μπένετον να αποχωρήσουν από την εταιρεία διαχείρισης διοδίων Autostrade, την εταιρεία που είχε τη διαχείριση και της γέφυρας στη Γένοβα που κατέρρευσε το 2018, σκοτώνοντας 43 άτομα.



    ΣΧΟΛΙΑ