• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Θεαματική εκκίνηση του έτους για το Bitcoin, με κέρδη 20%

    • Bloomberg
    Σε bitcoin οι δοσοληψίες της μαφίας σε Ιταλία και Γερμανία

    Σε bitcoin οι δοσοληψίες της μαφίας σε Ιταλία και Γερμανία


    Tην καλύτερη εκκίνηση έτους από το 2012 καταγράφει το Bitcoin, σημειώνοντας άνοδο περίπου 20% μέσα σε δύο εβδομάδες λόγω της αναζωπύρωσης του ενθουσιασμού για τα κρυπτονομίσματα.

    Το μεγαλύτερο εικονικό νόμισμα παγκοσμίως επιδόθηκε σε ανοδικό ράλι κατορθώνοντας να εξέλθει από το πτωτικό κανάλι που διαπραγματεύονταν για εβδομάδες, σημειώνοντας σήμερα άνοδο κατά 5,9% στα 8.607 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Νοέμβριο. Η ανοδική κίνηση συμπίπτει με το ντεμπούτο των νέων επιλογών που συνδέονται με το ψηφιακό νόμισμα.

    Ο Bloomberg Galaxy Crypto Index που παρακολουθεί ένα καλάθι ψηφιακών νομισμάτων, σημείωσε άνοδο 5,7%. Τα ανταγωνιστικά νομίσματα, όπως τα Ether, XRP και Litecoin σημείωσαν επίσης άνοδο, με το Dash να εμφανίζει κέρδη άνω του 60% μέσα σε τρεις ημέρες.

     

    Bitcoin rally has taken the cryptocurrency above two key technical levels

    “Η τιμή του επρόκειτο να κινηθεί ανοδικά και η έναρξη διαπραγμάτευσης στην CME πιθανόν πυροδότησε μεγαλύτερη άνοδο”, επισήμανε ο Vijay Ayyar, επικεφαλής ανάπτυξης του χρηματιστηρίου κρυπτονομισμάτων Luno με έδρα τη Σιγκαπούρη, αναφερόμενος στο CME Group Inc. που ξεκίνησε τις συναλλαγές options σε συμβόλαια του Bitcoin.  “Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι αυτό μπορεί να αποτελέσει την έναρξη νέας ανοδικής πορείας”.

    “Το πρόσφατο ράλι φαίνεται να είναι ένα ξέσπασμα μετά από μια εκτεταμένη πτώση που ξεκίνησε από τον περασμένο Αύγουστο. Τα κέρδη θα παραμείνουν εύθραυστα, εκτός αν το Bitcoin είναι σε θέση να διασπάσει το επίπεδο των 9.500 δολαρίων, “που θα σηματοδοτήσει νέο ιστορικό υψηλό”, δήλωσε ο Ayyar.

    Τα σχεδόν 20% κέρδη που έχει καταγράψει το Bitcoin κατά τις δύο πρώτες εβδομάδες του έτους έρχονται μετά από την μεταβλητότητα που σημείωσε το 2019,  χρονιά κατά την οποία η αρχική αισιοδοξία των επενδυτών μετά μετά την ανακοίνωση του project του Facebook να εισέλθει στα κρυπτονομίσματα με την δημιουργία του Libra, έδωσε τη θέση της στον σκεπτικισμό. Παρόλα αυτό το Bitcoin σχεδόν διπλασίασε την αξία του πέρυσι.

    Η συγκεκριμένη αγορά πάντως, εξακολουθεί να εργάζεται με στόχο την επίτευξη ευρύτερης αποδοχής από την επενδυτική κοινότητα, εν αναμονή πιο ξεκάθαρων ρυθμιστικών κανόνων στις αγορές, συμπεριλαμβανομένης αυτής των ΗΠΑ, για θέματα όπως το ETF του Bitcoin.

     



    ΣΧΟΛΙΑ