• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Tesla: Απώλειες ρεκόρ 199 δισ. δολαρίων σε δύο ημέρες για την εταιρεία του Elon Musk

    • Bloomberg
    Tesla: Απώλειες ρεκόρ 199 δισ. δολαρίων σε δύο ημέρες για την εταιρεία του Elon Musk

    Elon Musk, CEO Tesla


    Περίπου 199 δισ. δολάρια της αξίας της Tesla εξανεμίστηκαν κατά το μεγαλύτερο selloff που έπληξε την εταιρεία από τον Σεπτέμβριο του 2020, εν μέσω πολλών αρνητικών ειδήσεων.

    Το γαϊτανάκι των δυσμενών εξελίξεων για την εταιρεία ξεκίνησε με τη δημοσκόπηση του ιδρυτή της Elon Musk στο Twitter, με την οποία ρωτούσε τους ψηφοφόρους το Σαββατοκύριακο εάν έπρεπε να πουλήσει το 10% του μεριδίου του στην εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων. Ακολούθησε η είδηση ότι ο αδελφός του, Kimbal, πούλησε κάποιες μετοχές λίγο πριν από την ψηφοφορία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αρχεία του χρηματιστηρίου, στις 5 Νοεμβρίου πούλησε 88,500 μετοχές της εταιρείας.

    Υπήρχε επίσης μια αναφορά του Business Insider στον Michael Burry, τον επενδυτή που έγινε διάσημος από την ταινία “The Big Short”, σύμφωνα με την οποία υποστήριξε ότι ο ο Musk μπορεί να θέλει να πουλήσει μετοχές για να καλύψει τα προσωπικά του χρέη.

    «Η μετοχή είναι εξαιρετικά υπερτιμημένη όσον αγορά την μακροπρόθεσμη προοπτική και οι επενδυτές παλεύουν με την αποτίμηση της», δήλωσε ο Matt Portillo, αναλυτής της Tudor Pickering. Σημείωσε επίσης ότι η δημοσκόπηση του Μusk για τις πωλήσεις μετοχών αποτέλεσε για τους επενδυτές «μια δικαιολογία για να αποσυρθούν λίγο».

    Κέρδη 45% από τις αρχές του έτους

    Την Τρίτη η μετοχή της Tesla σημείωσε βουτιά 12%, μετά από την πτώση 4,8% που κατέγραψε την Δευτέρα.

    Shares are still up 45% this year, despite the two-day wipeout

    Παρά την τελευταία πτώση, η Tesla εξακολουθεί να σημειώνει άνοδο 45% φέτος, διατηρώντας τη χρηματιστηριακή της αξία πάνω από το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, ένα βασικό επίπεδο που κατέκτησε στα τέλη Οκτωβρίου.

    Τα περισσότερα από αυτά τα κέρδη προήλθαν μετά την ανακοίνωση ότι η εταιρεία εμφάνισε ισχυρά αποτελέσματα και αριθμούς παραδόσεων για το τρίτο τρίμηνο, ξεπερνώντας σημαντικά τις προσδοκίες της αγοράς, καθώς και την είδηση ότι η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Hertz Global Holdings προχώρησε σε μία μεγάλη παραγγελία αυτοκινήτων Tesla για τον στόλο της.

    Ο Matthew Maley, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στη Miller Tabak + Co., υποστήριξε ότι η πώληση των μετοχών της Tesla ήταν μέρος μιας κανονικής και υγιούς διόρθωσης. Τη χαρακτήρισε «αντίδραση σε μια πολύ υπεραγορασμένη συνθήκη».

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ