• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Τεράστιο σκάνδαλο στην αγορά κρυπτονομισμάτων: «Έκαναν φτερά» νομίσματα αξίας 400 εκατ. δολαρίων!

    • Bloomberg


    Μια τεράστια υπόθεση κλοπής συγκλονίζει τον κόσμο των κρυπτονομισμάτων, καθώς στις 26 Ιανουαρίου έκαναν… φτερά κρυπτονομίσματα αξίας 400 εκατ. δολαρίων από το ιαπωνικό ανταλλακτήριο Coincheck. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε το ανταλλακτήριο, μετά την αποκάλυψη της κλοπής, η εταιρεία σκοπεύει να αποζημιώσει όσους πελάτες έχασαν χρήματα με δικά της κεφάλαια.

    Συγκεκριμένα, η Coincheck θα αποζημιώσει και τους 260.000 χρήστες που είδαν τα χρήματά τους να εξαφανίζονται μετά την κλοπή 523 εκατομμυρίων κρυπτονομισμάτων NEM, προσφέροντας 88,549 γιεν (περίπου 0,66 ευρώ) για κάθε κλεμμένο νόμισμα.

    Εντείνονται ακόμη περισσότερο οι πιέσεις για έλεγχο της αγοράς

    Η επίθεση στο ανταλλακτήριο προκάλεσε σοκ στους φορείς χάραξης πολιτικής της Ιαπωνίας, καθώς τον Απρίλιο του περασμένου έτους είχε περάσει νομοθεσία ακριβώς για να προλαμβάνονται τέτοιου είδους καταστροφές. Την ίδια στιγμή, η υπόθεση αναμένεται να εντείνει τις πιέσεις που δέχονται οι ανά τον κόσμο αγορές κρυπτονομισμάτων, οι οποίες ήδη βρίσκονται στο στόχαστρο των ρυθμιστικών Αρχών.

    Μένει επίσης να διευκρινιστεί πώς η Coincheck κατάφερε να συγκεντρώσει τα κεφάλαια που χρειαζόταν για να αποζημιώσει τους πελάτες της. Η εταιρεία αποκάλυψε, την Παρασκευή, ότι οι βασικοί μέτοχοί της είναι οι συνιδρυτές της, Koichiro Wada και Yusuke Otsuka, ενώ στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας συμμετέχουν επίσης η Anri, venture firm με έδρα το Τόκιο, και η WiL LLC, η οποία εδρεύει στην Καλιφόρνια.

    Η startup απασχολεί περίπου 80 υπαλλήλους και ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στον χώρο των κρυπτονομισμάτων το 2014, σύμφωνα με τον Yusuke Otsuka.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το bitcoin μπορεί να διαιρεθεί έως 50 φορές μέσα στο 2018!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η υποχώρηση του bitcoin πενταπλασίασε τη ζήτηση για χρυσές λίρες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κέρδη άνω του 1.000% για τα funds που επένδυσαν σε κρυπτονομίσματα



    ΣΧΟΛΙΑ