• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Τα τρία… παράδοξα μιας άγριας χρηματιστηριακής συνεδρίασης

    • Bloomberg
    Wall Street


    Το να χαρακτηρίσει κανείς περίεργη την κίνηση των αμερικανικών χρηματιστηρίων την εβδομάδα αυτή θα ήταν λίγο. Και τούτο γιατί τα παράδοξα ήταν παραπάνω από αρκετά…

    Και οι τρεις μεγάλοι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες κέρδισαν τουλάχιστον 4% την Τετάρτη. Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από το 2011 και μετά. Μάλιστα, ο βιομηχανικός Dow Jones Industrial Average και ο S&P 500 βρέθηκαν σε απόσταση αναπνοής από το να ξεπεράσουν σε άνοδο το 5%.

    Ο Dow κατέγραψε άλλο ένα παράδοξο: Η επίδοσή του ήταν τέλειος αντικατοπτρισμός της επίδοσης της Δευτέρας, τελευταίας συνεδρίασης πριν από την αργία των Χριστουγέννων. Τη Δευτέρα, και οι 30 μετοχές του δείκτη έκλεισαν στο… κόκκινο. Την Τετάρτη, έκλεισαν όλες στο… πράσινο. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά από το 2015 και μετά και για 10η φορά συνολικά από το 2000.

    Τέλος, την Τετάρτη ήταν η πρώτη φορά ιστορικά, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg που ξεκινούν από το 1990, που πάνω από 500 μετοχές στον δείκτη S&P 500 σημείωσαν άνοδο, με το 99,8% να καταγράφει κέρδη (δεν είναι τυπογραφικό λάθος: ο δείκτης S&P 500 περιλαμβάνει 505 μετοχές). Το προηγούμενο ρεκόρ, τα τελευταία 28 χρόνια τουλάχιστον, ήταν 99,6% το 2011 ή 498 μετοχές από τις 500.

    Η μοναδική μετοχή που έκλεισε σε αρνητικό έδαφος την Τετάρτη ήταν της μεταλλευτικής Newmont Mining.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Βράζει το αίμα των «ταύρων» μετά τη νεκρανάσταση της Wall Street: Η Ιστορία και τα πιθανά σενάρια



    ΣΧΟΛΙΑ