• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Τα πλατινένια νομίσματα με τον ελέφαντα που έγιναν ανάρπαστα από τους επενδυτές εν μέσω πανδημίας


    Οι επενδυτές που αναζητούν καταφύγιο από την οικονομική αναταραχή που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού έκαναν ανάρπαστα κάποια πλατινένια νομίσματα με εικόνες από την άγρια ζωή στην Αφρική.

    Πάνω από 2.000 νομίσματα που απεικονίζουν έναν ελέφαντα έγιναν sold out χάρη στο επενδυτικό ενδιαφέρον που υπήρξε από ΗΠΑ και Ασία τον Μάρτιο, σύμφωνα με την εταιρεία Prestige Bullion. Και σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της εταιρείας, η οποία έχει τη βάση της στο Γιοχάνεσμπουργκ, Richard Collocott, θα παραχθούν κι άλλα μόλις αρθεί το lockdown στη Νότια Αφρική. Επίσης, θα κοπούν και νομίσματα τα οποία θα απεικονίζουν άλλους τέσσερις χαρακτηριστικούς εκπροσώπους της αφρικανικής πανίδας (το λιοντάρι, τον ρινόκερο, τη λεοπάρδαλη και τον βούβαλο).

    Το premium έναντι της τιμής spot που πληρώνουν συνήθως οι αγοραστές έχει αυξηθεί καθώς τον Μάρτιο και τον Απρίλιο υπήρξε αύξηση της ζήτησης εν μέσω περιορισμού της προσφοράς και αναταραχής στις αγορές λόγω της πανδημίας, σύμφωνα με τον Trevor Raymond, διευθυντή αναλύσεων στο World Platinum Investment Council.

    «Η χαμηλή τιμή της πλατίνας τον Μάρτιο ήταν ευκαιρία αγοράς, αλλά η ανησυχία για τους κινδύνους και την τεράστια αρνητική δημοσιονομική επίπτωση της πανδημίας Covid-19 είναι πιθανό να συνεχίσουν να τροφοδοτούν τη ζήτηση για πολύτιμα μέταλλα, συμπεριλαμβανομένης της πλατίνα», σύμφωνα με τον Raymond.



    ΣΧΟΛΙΑ