• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Tα ακριβά ταξίδια σε απομονωμένα μέρη επιστρέφουν: Δείτε τι κοστίζει 60.000 δολάρια/άτομο

    Roar Africa


    Εν μέσω πανδημίας αποδείχθηκε πως οι διακοπές αποτελούν υψηλή προτεραιότητα, εξ ου και οι κρατήσεις για το τέλος του έτους, ή ακόμη και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αυξάνονται ραγδαία, μολονότι ελλοχεύει ο κίνδυνος δεύτερου κύματος κρουσμάτων του κορωνοϊού.

    Οι κρατήσεις βέβαια αφορούν απομονωμένα και στην πλειονότητα των περιπτώσεων εξαιρετικά ακριβά καταλύματα, αφού μόνον αυτά προσφέρουν άνεση και ξεκούραση σε συνδυασμό με τις απαραίτητες αποστάσεις από την πολυκοσμία.

    Ενδεικτικά, μεγάλο ενδιαφέρον έχει συγκεντρώσει το οκταήμερο σαφάρι της Roar Africa, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει διακοπές χωρίς να έρθει σε επαφή με κανέναν παρά μόνο με τον ιδιωτικό του πιλότο ή οποιονδήποτε άλλο βοηθό επιλέξει να τον συνοδεύει.

    Η τιμή για μία τέτοια εμπειρία ξεκινάει από τα 60.000 δολάρια ανά άτομο και ήδη έξι γκρουπ έχουν κάνει κρατήσεις για το τέλος του έτους. (Δείτε τις 4 πρώτες φωτογραφίες στο τέλος του κειμένου)

    Μιλώντας στο Bloomberg, η διευθύνουσα σύμβουλος της Roar Africa, Ντέμπορα Καλμέγιερ, παραδέχθηκε πως επρόκειτο για ένα ακριβό ταξίδι, που δεν θα μπορούσε ποτέ να φέρει στο προσκήνιο πριν από την επέλαση του κορωνοϊού.

    Ωστόσο, η ίδια τόνισε πως αυτή δεν είναι μία συνηθισμένη περίοδος και συνεπώς η ζήτηση για τέτοιου είδους διακοπές είναι πρωτοφανής.

    Υψηλότατη είναι παράλληλα η ζήτηση και για ιδιωτικά αεροσκάφη, διότι οι πελάτες όχι μόνον αποφεύγουν τις ουρές και τον συγχρωτισμό, αλλά επίσης δεν επηρεάζονται από τις ακυρώσεις και από άλλες δυσκολίες που προκύπτουν αυτή την περίοδο στον κλάδο της αεροπλοΐας.

    Ως αποτέλεσμα, αντίστοιχα αυξημένη θα είναι η ζήτηση και για τα καταλύματα που μπορούν να φιλοξενήσουν ιδιωτικά αεροσκάφη ή ελικόπτερα. Για παράδειγμα, σχεδόν όλα τα καταλύματα στο υπερπολυτελές θέρετρο Petit Saint Vincent στην Καραϊβική είναι κλεισμένα για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές του 2020 (δείτε τις φωτογραφίες στο τέλος του κειμένου).

    Αντίστοιχα υψηλό ενδιαφέρον έχουν συγκεντρώσει και άλλα θέρετρα με καμπίνες, βίλες ή σαλέ, τα οποία προσφέρουν όλες τις ανέσεις και την απαραίτητη απομόνωση. «Μέχρι στιγμής έχουμε επιβεβαιώσει τον διπλάσιο αριθμό κρατήσεων μεταξύ 24 Δεκεμβρίου και 2 Ιανουαρίου σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι», δήλωσε στο Bloomberg υψηλόβαθμο στέλεχος του πολυτελούς Little Nell, που βρίσκεται κοντά στο χιονοδρομικό του Ασπεν.

    Συνολικά παρατηρείται αυξημένο ενδιαφέρον για διακοπές στην ύπαιθρο ή σε απομονωμένες τοποθεσίες, ενώ αντιθέτως οι τουρίστες φαίνεται πως θα αποφύγουν τις πόλεις.

    Σύμφωνα με ορισμένα ταξιδιωτικά γραφεία, παρατηρούνται δύο τάσεις στην αγορά ταξιδίων. Αφενός υπάρχουν ορισμένοι που σπεύδουν να κλείσουν τις διακοπές τους, αδιαφορώντας για τον κίνδυνο δεύτερου κύματος κρουσμάτων το φθινόπωρο.

    Είτε διατηρούν τις κρατήσεις τους είτε σχεδιάζουν νέα ταξίδια, ώστε να αναπληρώσουν τις χαμένες διακοπές της άνοιξης και του καλοκαιριού.

    Βέβαια, ορισμένοι προτιμούν τα απομονωμένα καταλύματα ή προχωρούν σε κρατήσεις με χαλαρή πολιτική ακύρωσης. Αφετέρου, υπάρχουν άλλοι, οι οποίοι είναι πιο επιφυλακτικοί και αρνούνται να ταξιδέψουν μέχρις ότου υπάρξει διαθέσιμο εμβόλιο ή τουλάχιστον μέχρι να σταθεροποιηθεί ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων.

    Βέβαια, υπάρχει και μία τρίτη κατηγορία, όσοι δηλαδή έχουν ακυρώσει τα προγραμματισμένα ταξίδια και σκέφτονται να επισκεφθούν νέα μέρη μόνο και μόνο για να μη λήξουν τα vouchers ή άλλως τα κουπόνια αποζημίωσης.

    Σε κάθε περίπτωση, «τα πολυτελή και ακριβά ταξίδια θα επιστρέψουν πρώτα από όλα», σχολίασε στο Bloomberg η Κέιτ Ντότι της GeoEx, ταξιδιωτικού γραφείου για περιπετειώδεις διακοπές.

    Οι πρώτες 4 φωτογραφίες που θα δείτε παρακάτω έχουν αντιγραφεί από το www.roarafrica.com και οι επόμενες 11 από το Caribbean islands of St. Vincent.

    Roar Africa Image Gallery 33

    Roar Africa

     

    Roar Africa image gallery

    Roar Africa Image Gallery 34

    Petit Saint Vincent Resort, Petit Saint Vincent

    Private Island - Petit Saint Vincent Resort - Petit Saint Vincent

    The Beach - Petit Saint Vincent Resort - Petit Saint Vincent

    Cottage One Bedroom - Petit Saint Vincent Resort - Petit Saint Vincent

    Cottage Two Bedroom - Petit Saint Vincent Resort - Petit Saint Vincent

    Main Restaurant - Petit Saint Vincent Resort - Petit Saint Vincent

    Beach Restaurant - Petit Saint Vincent Resort - Petit Saint Vincent

    Beach Restaurant - Petit Saint Vincent Resort - Petit Saint Vincent

    Beach Restaurant - Petit Saint Vincent Resort - Petit Saint Vincent

    Petit Saint Vincent | Grenadines | Grenada | AFAR

    Cottage One Bedroom - Petit Saint Vincent Resort - Petit Saint Vincent

    Sailing Paradise, Bora Bora, French Polynesia



    ΣΧΟΛΙΑ