ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Mε τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σιγκέρου Ισίμπα συνομίλησε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, καθώς υπάρχει διάθεση για διαπραγμάτευση, όσον αφορά τους αμοιβαίους δασμούς των ΗΠΑ.
“Στέλνει μια κορυφαία ομάδα για να διαπραγματευτεί! Αντιμετώπισαν τις ΗΠΑ πολύ άσχημα στο εμπόριο. Αυτοί δεν αγοράζουν τα αυτοκίνητά μας, αλλά εμείς παίρνουμε ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ από τα δικά τους. Ομοίως στον τομέα της γεωργίας και σε πολλά άλλα προϊόντα. Όλα πρέπει να αλλάξουν, αλλά ειδικά με την ΚΙΝΑ!!!”, διεμήνυσε ο Τραμπ με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Σημειώνεται ότι η απόφαση του Αμερικανού προέδρου να επιβάλει σαρωτικούς δασμούς σε σχεδόν όλους τους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ, έχει οδηγήσει τις αγορές σε πανικό, και έχει οδηγήσει τους ξένους ηγέτες σε μια προσπάθεια να πείσουν τον πρόεδρο να μειώσει τους δασμούς.
Υπενθυμίζεται ότι στην Ιαπωνία επιβλήθηκε δασμός 24% που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει από Τετάρτη 9 Απριλίου, επιπλέον του δασμού 25% στα αυτοκίνητα, που αναμένεται να πλήξει σοβαρά τις εξαγωγές της χώρας.
Ο Ισίμπα δήλωσε ότι συμφώνησε να συνεχίσει να συζητά για τους δασμούς με τον Τραμπ, αλλά προέτρεψε τον πρόεδρο να αποσύρει τα σχέδιά του, λέγοντας ότι οι υψηλοί δασμοί θα μπορούσαν να αποθαρρύνουν τις ξένες επενδύσεις στις ΗΠΑ.
Ωστόσο, ο Τραμπ έχει υποσχεθεί ότι οι δασμοί που επιβάλει πρόκειται να ενθαρρύνουν τις εταιρείες να μεταφέρουν την παραγωγή τους στις ΗΠΑ.
“Εξέφρασα την έντονη ανησυχία μου ότι τα δασμολογικά μέτρα θα μειώσουν την επενδυτική ικανότητα των ιαπωνικών εταιρειών”, είπε ο Ισίμπα σε δημοσιογράφους στο Τόκιο, μετά την συνομιλία του με τον Τραμπ.
“Η Ιαπωνία προτρέπει σθεναρά τις ΗΠΑ να επανεξετάσουν τα μέτρα τους. Πιστεύω ότι η Ιαπωνία μπορεί να ξεπεράσει αυτήν την κατάσταση, η οποία ομοιάζει με εθνική κρίση”, δήλωσε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ανέφερε ότι θα συγκαλέσει συνεδρίαση όλων των υπουργών του υπουργικού συμβουλίου την Τρίτη, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα των δασμών.
Διαβάστε επίσης:
Καναδάς: Προσέφυγε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου για τους δασμούς στα αυτοκίνητα
Τραμπ προς Αμερικανούς: «Μην είστε χαζοί!» – Κάντε υπομονή και έρχονται «μεγαλεία»
J.P. Morgan, Goldman Sachs, UBS, Morgan Stanley: Φόβοι για τις αγορές μετά τα αντίποινα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σχέδιο Ελευθερία: Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ξεκινά από σήμερα να συνοδεύει πλοία που έχουν εγκλωβιστεί στα Στενά του Ορμούζ
- Θ. Τρύφων και Δ. Δέμος: Η ιστορία ζωής δύο επιχειρηματιών, με όραμα και έντονη κοινωνική δράση
- Ετσι θα είναι τα τουριστικά συγκροτήματα της επόμενης δεκαετίας
- Stéphane Rolland: O αγαπημένος σχεδιαστής της Αθηνάς Ωνάση περιγράφει την υψηλή ραπτική ως γλυπτική σε κίνηση
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.