• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Starbucks: Από το εργαστήριο στα καταστήματα πιο γρήγορα από ποτέ

    • Bloomberg


    Η Starbucks είναι μία αλυσίδα που ξέρει καλά πως οι προτιμήσεις των πελατών αλλάζουν σήμερα γρηγορότερα από ποτέ και κοιτά να μη μένει πίσω. Η αλυσίδα καφέ, η οποία ανακοίνωσε συγκρίσιμες πωλήσεις που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών για το τελευταίο τρίμηνο, κοιτά να μειώσει τον χρόνο που μεσολαβεί για να φτάσει ένα νέο προϊόν από το εργαστήριο καινοτομίας της εταιρείας στα καφέ της σε λίγες εβδομάδες αντί για μήνες ή και χρόνια που ήταν στο παρελθόν. Η προσπάθεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας που καταβάλλει η Starbucks προκειμένου να γίνει γρηγορότερη και, μέχρι στιγμής, βοηθά, υποστηρίζει ο CEO της εταιρείας Kevin Johnson.

    «Προσπαθούμε να υλοποιούμε μικρότερα projects, projects σε μέγεθος μπουκιάς. Η καταναλωτική συμπεριφορά αλλάζει ταχύτατα», ανέφερε σε συνέντευξή του την Πέμπτη. «Προχωράμε γρήγορα και μαθαίνουμε», πρόσθεσε.

    Η αλυσίδα Starbucks πιέζεται αυτήν την περίοδο να αποδείξει ότι μπορεί να παρουσιάσει και πάλι ανάπτυξη, ειδικά στην πατρίδα της. Στο πλαίσιο αυτό, προγραμματίζει να απομακρύνει αρκετά στελέχη της, να κλείσει καταστήματα, αλλά και να αλλάξει το μενού της, ώστε να επιτύχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

    Το στοίχημα των 100 ημερών

    Πλέον, το στοίχημα της εταιρείας είναι να καταφέρει να λανσάρει στα καταστήματά της νέα ροφήματα μέσα σε 100 ημέρες, κάτι για το οποίο στο παρελθόν μπορεί να χρειάζονταν ακόμη και 18 μήνες.

    Παράλληλα, η εταιρεία σχεδιάζει να επεκταθεί δυναμικά στην Κίνα, όπου έχει ήδη πάνω από 3.300 καταστήματα. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η νέα συμφωνία συνεργασίας της εταιρείας με την Alibaba στον τομέα του delivery.

    Όμως, ο τομέας του delivery δοκιμάζεται και στις ΗΠΑ και, συγκεκριμένα, στο Μαϊάμι μέσω της πλατφόρμας UberEats. Και μέχρι στιγμής, τα πρώτα αποτελέσματα κρίνονται μάλλον ικανοποιητικά…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δεν φαντάζεστε τον τρόπο που βρήκε η Pizza Hut για να παραδίδει την πίτσα σας πριν κρυώσει!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Lactalis: Εξαγορά έκπληξη από τη μεγαλύτερη γαλακτοβιομηχανία του κόσμου στην Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ