• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Standard Chartered: Η στερλίνα δεν ήταν ποτέ τόσο φθηνή

    • Bloomberg


    Το lockdown της Βρετανίας θα πυροδοτήσει την ανάκαμψη της στερλίνας, η οποία έχει υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο που έχει βρεθεί ποτέ έναντι του δολαρίου, σύμφωνα με την Standard Chartered Plc.

    Οι επιθετικές ενέργειες της κυβέρνησης της χώρας θα επιτρέψουν τη γρήγορη αποκατάσταση της οικονομικής δραστηριότητας, μόλις υπάρξει βελτίωση στον τομέα της υγείας, επισήμαναν αναλυτές, μεταξύ των οποίων και ο Geoff Kendrick, σε σημείωμα τους, την Τετάρτη. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να ξεπεραστεί η πιθανή βραχυπρόθεσμη ισοπέδωση της καμπύλης των επιτοκίων του Ηνωμένου Βασιλείου – καθώς αναμένονται απογοητευτικά στοιχεία -, ανέφεραν.

    “Θεωρούμε την ανακοίνωση του lockdown της 23ης Απριλίου ως πιθανή ημερομηνία αντιστροφής του κλίματος για τη στερλίνα”, υποστήριξαν. Καθώς οι αγορές προσδοκούν την πιθανότητα κορύφωσης, κρίνοντας με παρόμοιες καταστάσεις lockdown στην Κίνα και την Ιταλία, “αναμένουμε ότι η στερλίνα θα συνεχίσει την ανάκαμψή της”.

    Το βρετανικό νόμισμα είχε μία από τις χειρότερες επιδόσεις μεταξύ των 10 νομισμάτων του G10 φέτος, καθώς το ξέσπασμα του κορονοϊού έχει ανατρέψει τα πάντα στην παγκόσμια οικονομία. Έχει μειωθεί κατά 11% έναντι του δολαρίου σε ετήσια βάση. Η στερλίνα δεν ήταν ποτέ τόσο φτηνή σε σχέση με το δολάριο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Standard Chartered.

    Το Ηνωμένο Βασίλειο μπήκε σε lockdown αυτή την εβδομάδα, όταν ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον διέταξε σαρωτικά μέτρα για να καταφέρει να κρατήσει τους ανθρώπους μέσα στα σπίτια τους για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες. Την Τρίτη, ο υπουργός προεδρίας της κυβέρνησης Μάικλ Γκοβ είπε ότι θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα και μπορεί να επιβληθούν αυστηρότεροι κανόνες εάν χρειαστεί.



    ΣΧΟΛΙΑ